ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

7 September, 2023 - 20:59

Categories: 

«Διπρόσωπος» Παναθηναϊκός και ήττα από την Τσεντεβίτα

Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν με σκορ 90-78 από την Τσεντεβίτα Ολίμπια, σε φιλικό αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα που έλαβε χώρα στη «Στόζιτσε Αρένα», με στόχο την αρωγή στους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Σλοβενία.

Το «τριφύλλι» ήταν εξαιρετικό στο πρώτο ημίχρονο, φτάνοντας μέχρι και στο +13 (29-42), με καλή κυκλοφορία μπάλας και πολλά ελεύθερα σουτ, τα οποία μετέτρεψαν σε... πόντους οι Μάριους Γκριγκόνις και Κάιλ Γκάι. Παρόλα αυτά, το δεύτερο μέρος δεν κύλησε με τον ίδιο τρόπο για τον Παναθηναϊκό, που «κόλλησε» επιθετικά και αντιμετώπισε δυσκολίες αμυντικά κόντρα στους πολύ εύστοχους από τα 6,75 Σλοβένους, γνωρίζοντας τελικά την ήττα, αρκετά πιο δύσκολα πάντως από το τελικό 90-78.

Φυσικά, το αποτέλεσμα δεν έχει καμία σημασία σε τέτοιους αγώνες, άλλωστε επρόκειτο για το μόλις δεύτερο φιλικό του Παναθηναϊκού, μετά από το νικηφόρο κόντρα στην Κρκα Νόβο Μέστο. Εκτός έμειναν οι διεθνείς Ιωάννης Παπαπέτρου, Ματίας Λεσόρ, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και Δημήτρης Μωραΐτης, που δεν πήγαν στη Σλοβενία, ενώ δεν αγωνίστηκε και ο Ντίνος Μήτογλου, που ακόμη δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό που του στέρησε τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο. Στον πάγκο της ομάδας δεν βρέθηκε, επίσης, ο Εργκίν Αταμάν, που έχει πάει στην Τουρκία για προσωπικούς λόγους.

Από τους παρόντες, ξεχώρισε με 18 πόντους ο Μάριους Γκριγκόνις, ενώ έδειξε τον επιθετικό του πλουραλισμό με 15 πόντους ο Όλεκ Μπαλτσερόφσκι, που πήγε να γυρίσει... μόνος του το ματς στο τέλος. Καλή εμφάνιση για τον Κώστα Αντετοκούνμπο με 10 πόντους, ενώ 9 είχαν οι Τζέριαν Γκραντ, Λούκα Βιλντόσα και 8 ο Κάιλ Γκάι. 5 πόντοι, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα για τον Κώστα Σλούκα, που ήταν πάντως άστοχος (2/9 σουτ). Από την πλευρά της Τσεντεβίτα, πρωταγωνιστής ήταν ο Κάρλο Μάτκοβιτς με 17 πόντους, με τον Αμαντού Σο να έχει 15.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει αύριο (8/9) στην Αθήνα, και θα στραφεί στα επόμενα φιλικά με Κλουζ (9/9, 20:15) και Περιστέρι bwin (10/9, 20:15), για το τουρνουά «Νίκος Φάσουρας».

Ομάδα: