ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

11 January, 2023 - 15:36

Categories: 

«Εγγυημένη η θέση της Μονακό για την Ευρωλίγκα τη σεζόν 2023-24»

 

Εξασφαλισμένη θέση και στην Ευρωλίγκα της επόμενης σεζόν θα έχει η Μονακό, όπως αναφέρει η L' Equipe. Η ομάδα του Πριγκιπάτου θεωρητικά θα εξασφάλιζε την παρουσία της και στη διοργάνωση της περιόδου 2023/24 μόνο αν ήταν παρούσα στα playoffs, ενώ πλέον θα παίξει ακόμη κι αν δεν είναι στην πρώτη οκτάδα στο τέλος της φετινής regular season.

«Τεχνικά δεν είναι αλήθεια πως η θέση της Μονακό είναι εξασφαλισμένη, αλλά θέλουμε να συνεχίσει να εξελίσσεται στην Ευρωλίγκα», τόνισε ο νέος CEO της διοργάνωσης, Μάρσαλ Γκλίκμαν, που παρακολούθησε τον χθεσινό αγώνα με τον Ολυμπιακό.

 

 

«Υπάρχουν 18 ομάδες, με τις 13 από αυτές να έχουν συμβόλαιο μόνιμης συμμετοχής. Ανάμεσά τους είναι και η ΤΣΣΚΑ, που είναι εκτός λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και αυτό μας δίνει χώρο. Δεδομένου ότι η ΤΣΣΚΑ δεν θα επιστρέψει τη νέα σεζόν-αν και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τις γεωοπολιτικές εξελίξεις-δεν θα είναι πρόβλημα να συμμετέχει ξανά η Μονακό. Όταν επιστρέψει η ΤΣΣΚΑ, θα είναι πιο περίπλοκο. Το πιο απλό για τη Μονακό θα είναι να εξασφαλίσει την παρουσία της μέσω της πορείας της. Όμως ας είμαστε ξεκάθαροι: θέλουμε τη Μονακό να είναι μέλος της οικογένειας της Ευρωλίγκας και είμαστε αισιόδοξοι πως σύντομα θα είναι σε θέση να χτίσει ένα νέο γήπεδο με την απαιτούμενη χωρητικότητα», πρόσθεσε.

Η Μονακό έχει το πρωτοφανές για τα ιστορικά της γαλλικής λίγκας μπάτζετ ύψους 20,7 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο αγωνίζεται ακόμη στο χωρητικότητας μόλις 4.600 θεατών «Gaston Medecin».

 

Διοργάνωση: