ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

12 April, 2023 - 22:03

Categories: 

«Καθάρισε» η ΑΕΚ την πρόκριση, νίκη γοήτρου για τον Ολυμπιακό

 

Από τη… Φιλαδέλφεια στον τελικό η ΑΕΚ. Μπορεί ο Ολυμπιακός να πήρε τη νίκη στο «Γ. Καραϊσκάκης», επικρατώντας 2-1, αλλά η Ένωση πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Novibet για 27η φορά. Αφού, η ομάδα του Αλμέιδα προστάτεψε το 3-0 του πρώτου αγώνα.

Ο Βαλμπουενά με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 27’ από εξαιρετική σέντρα του Μπακαμπού. Οι «κιτρινόμαυροι» ισοφάρισαν στο 50’ με τον Λιβάι να πιάνει εκτός περιοχής σουτ και με την μπάλα να κατευθύνεται εκτός, ο Μπα έβαλε το πόδι του και της άλλαξε πορεία, στέλνοντας τη στα δίχτυα της ομάδας του.

 

Στο 57’ ο Χουάνγκ με εκτός περιοχής σουτ έγραψε το 2-1. Σε μία από τις λίγες καλές στιγμές των «ερυθρόλευκων» μέχρι το φινάλε. Στο 70’ ο Τσούμπερ νίκησε στον Πασχαλάκη με εξαιρετικό τελείωμα, αλλά δεν έκανε το 2-2, αφού υπήρξε οφσάιντ.

Στο μυαλό των κόουτς:

Με 4-2-3-1 παρέταξε τους Πειραιώτες ο Ζοσέ Ανιγκό, με τον Πασχαλάκη να βρίσκεται στο τέρμα (και όχι ο Τζολάκης που έπαιζε έως τώρα στο Κύπελλο Novibet) και τους Ανδρούτσο, Σισέ, Μπα και Ρέαμπτσιουκ να είναι η τετράδα στην άμυνα. Εμβιλά και Χουάνγκ στα χαφ, με τους Μπιέλ, Βαλμπουενά και Φορτούνη να είναι η μεσοεπιθετική τριάδα. Στην κορυφή της επίθεσης επέστρεψε ο Μπακαμπού, ο οποίος δεν ήταν στην αρχική ενδεκάδα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα.

Ο Αλμέιδα επέλεξε 4-4-1-1 με τον Στάνκοβιτς να επιστρέφει κάτω από την εστία. Στο δεξί άκρο της άμυνας ήταν ο Ρότα, στο αριστερό ο Μοχαμάντι, ενώ στο κέντρο αυτής Μήτογλου-Μουκουντί. Στα χαφ Γαλανόπουλος και Μάνταλος, δεξιά στη μεσοεπιθετική γραμμή ο Φερνάντες και αριστερά ο Πινέδα. Δίδυμο στην επίθεση οι Γκαρσία και Τσούμπερ.

Το ματς

Σχετικά αναμενόμενη η εικόνα στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο Ολυμπιακός δεν είχε άλλη επιλογή από το να επιτεθεί λόγω του 3-0 στον πρώτο αγώνα, ενώ η ΑΕΚ έπρεπε να προστατέψει την… προίκα του πρώτου αγώνα. Οι Πειραιώτες είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 4’, με τον Φορτούνη να κάνει κίνηση από τα αριστερά και να γυρίζει για τον Μπιέλ που δεν πρόλαβε να εκτελέσει, καθώς κάλυψε ο Μοχαμάντι, κερδίζοντας και φάουλ. Πιο ξεκάθαρη ήταν η φάση του 7’, με τον Χουάνγκ να παίρνει μπάλα μετά το λάθος του Μουκουντί και να τη στέλνει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Η πρώτη απειλή από πλευράς ΑΕΚ ήρθε στο 17’, με τον Φερνάντες (έπειτα από πάσα σε κόρνερ) να σεντράρει και τον Λιβάι να κάνει σουτ στην κίνηση, που έστειλε την μπάλα πάνω από την αντίπαλη εστία. Στο 26’ η Ένωση έβγαλε επικίνδυνη αντεπίθεση, ο Πινέδα έκανε κάθετη για τον Λιβάι, αλλά ο Μπα με εξαιρετικό τάκλιν «έσβησε» τη φάση.

Ο Ολυμπιακός άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα στο 27’, όταν ο Μπακαμπού σέντραρε εξαιρετικά από τα αριστερά, με τον Βαλμπουενά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά. Σε μία φάση στην οποία η «κιτρινόμαυρη» άμυνα δεν αντέδρασε καθόλου καλά. Στο 35’ ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, με τον Φορτούνη να ελίσσεται ωραία από τα δεξιά, σερβίροντας για τον Μπιέλ που αστόχησε απελπιστικά με σουτ λίγο μπροστά από το ημικύκλιο.

Η Ένωση άγγιξε στις καθυστερήσεις (45’+3’) το 1-1, με τον Χατζισαφί να κάνει σέντρα και τον Πινέδα να αστοχεί με κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω.

Τρομερή εκκίνηση έκανε η ΑΕΚ στο β’ μέρος, έχοντας πριν το 1-1 τρεις ευκαιρίες, με τις δύο να είναι μεγάλες. Μεγαλύτερη όλων στο 48’, με τον Λιβάι να βγαίνει σε θέση βολής από πάσα του Πινέδα, αλλά ο Ρέαμπτσιουκ του δυσκόλεψε το έργο και ο Πασχαλάκης έβαλε το χέρι του παραχωρώντας κόρνερ. Αμέσως μετά ο φορ της ΑΕΚ αστόχησε από πολύ καλή θέση μετά από κόρνερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Χατζισαφί βρέθηκε σε θέση βολής έπειτα από αντεπίθεση και ο Πασχαλάκης απέκρουσε αρχικά το δυνατό σουτ του και στη συνέχεια μπλόκαρε.

Στην επόμενη φάση της η ΑΕΚ επιβραβεύτηκε με το 1-1 (52’) για την εικόνα της, έχοντας και την τύχη με το μέρος της. Ο Λιβάι έπιασε σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα πήγαινε άουτ, αλλά ο Μπα της άλλαξε πορεία, με αποτέλεσμα να καταλήξει στην εστία της ομάδας του. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε άμεσα και έγραψε το 2-1 στο 57’ με σουτ του Χουάνγκ λίγο έξω από την περιοχή με το αριστερό, εκμεταλλευόμενος τα πολλά μέτρα που βρήκε μπροστά του.

Τρία λεπτά μετά, οι «ερυθρόλευκοι» δημιούργησαν τις συνθήκες για να απειλήσουν, με τον Φορτούνη να κουβαλάει την μπάλα αρκετά μέτρα και να μοιράζει κάθετα για τον Μπιέλ που με το κάκιστο κοντρόλ του σπατάλησε την ευκαιρία. Αυτή ήταν ουσιαστικά η προτελευταία καλή στιγμή του Ολυμπιακού στο ματς, αφού παρά τις αλλαγές βρήκε μόνο μία καθαρή φάση μέχρι το φινάλε.

 

Στο 70’, συνεργάστηκαν Χατζισαφί, Μάνταλος και Τσούμπερ με τον Ελβετό να πλασάρει εξαιρετικά τον Πασχαλάκη, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ, με αποτέλεσμα να παραμείνει το 2-1. Στην τελική ευθεία δεν υπήρξαν ιδιαίτερες συγκινήσεις, το ματς κύλησε στα «θέλω» της ΑΕΚ. Στο 90’ ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να βάλει… φωτιά στο ματς, με τον Ελ Αραμπί να βγάζει ωραία κάθετα για τον Μασούρα που βιάστηκε να σουτάρει, παρότι είχε χώρο μπροστά του, αλλά και την ταχύτητα για να πατήσει περιοχή, δίνοντας τη δυνατότητα στον Στάνκοβιτς να μπλοκάρει χωρίς άγχος.

Ομάδα: