ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

  • Notice: Undefined offset: 0 in user_node_load() (line 3682 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Trying to get property of non-object in user_node_load() (line 3682 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 in user_node_load() (line 3683 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Trying to get property of non-object in user_node_load() (line 3683 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 in user_node_load() (line 3684 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Trying to get property of non-object in user_node_load() (line 3684 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
Παναγιώτης Αναστόπουλος

24 March, 2023 - 03:15

Categories: 

«Λευκή» ισοπαλία για Σλοβακία - Με νίκες όλοι οι υπόλοιποι!

Με πολύ μεγάλη θερμή και ενδιαφέρον ξεκίνησαν τα προκριματικά του Euro 2024! Πιο συγκεκριμένα, πέραν του ντέρμπι ανάμεσα σε Ιταλία και Αγγλία, αλλά και της «παράστασης» της Πορτογαλίας με το Λιχτενστάιν, υπήρχαν και άλλες σημαντικές αναμετρήσεις στην πρώτη ημέρα της ευρωπαϊκής ζώνης των προκριματικών, όπου σίγουρα δεν έλειπε το θέαμα και η αγωνία. Αναλυτικότερα:

• Βόρεια Μακεδονία - Μάλτα 2-1

Πάλεψε, αντιστάθηκε, αλλά δεν άντεξε η Μάλτα. Δυστυχώς για εκείνη, η ποιοτική ανωτερότητα των γηπεδούχων φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο, όπου με δύο γκολ μέσα σε έξι λεπτά, «καθάρισαν» την υπόθεση νίκη.
Στο πρώτο μέρος, οι Βορειομακεδόνες είχαν τον έλεγχο και τις φάσεις, όμως το σύνολο του Μισέλ Μαρκολίνι έβρισκε τον τρόπο να αναχαιτίσει τις όποιες επιθετικές ενέργειες. Έτσι, κατόρθωσε να πάει στα αποδυτήρια διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.
Ωστόσο, στην επανάληψη, η Βόρεια Μακεδονία ανέβασε την πίεση της και μετά τη μία ώρα αγώνα άρχισε να γίνεται και πιο εύστοχη. Πιο συγκεκριμένα, στο 66' ο Ελμάς άνοιξε το σκορ, βγάζοντας την πίεση από τα πόδια της χώρας του, ενώ στο 72' ο Ντάρκο Τσουρλίνοφ διπλασίασε τα τέρματα. Με αυτόν τον τρόπο, η ομάδα του Μπλακόγια Μιλέφσκι, που στο μεταξύ αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα στον πάγκο, φάνηκε να ελέγχει το ματς. Κάτι που επιβεβαιώθηκε, εξάλλου, με το σφύριγμα της λήξης, με τη Μάλτα μόνο να καταφέρνει να μειώσει σε 2-1 με τον Γιανκάμ στο 85ο λεπτό.
Έτσι, η Βόρεια Μακεδονία ξεκινάει με το... δεξί τις υποχρεώσεις της στον όμιλο, ενώ η Μάλτα κρατάει την καλή εμφάνιση.

• Καζακστάν - Σλοβενία 1-2

Με το διπλό απέδρασε η Σλοβενία των Σπόραρ, Βέρμπιτς και Τσέριν από το Καζακστάν. Με τον σέντερ φορ να μην παίζει λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς, όμως με τους άλλους δύο να ξεκινούν βασικούς, οι Σλοβένοι ανέτρεψαν το 1-0 του ημιχρόνου και άρχισαν άκρως θετικά την προσπάθεια τους για πρόκριση στα τελικά του Euro.
Όπως προαναφέρθηκε, ο αγώνας πήγε στα μέτρα των Καζάκων στο πρώτο μέρος. Αρχικά, είδαν τους φιλοξενούμενους να κάνουν αναγκαστική αλλαγή μόλις στο 5ο λεπτό, με τον Μπρέκαλο να αντικαθιστά τον Μπλάζιτς, γεγονός που αποσυντόνισε την ομάδα του Ματίας Κεκ. Αυτό φάνηκε, εν συνεχεία, και στο 23ο λεπτό, όταν ο Μαξίμ Σαμορόντοφ εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Βορογκόφσκι και με ένα ωραίο τελείωμα άνοιξε το σκορ για το Καζακστάν. Οι Σλοβένοι προσπαθούσαν να βρουν τρόπο να αντιδράσουν, ωστόσο δε γλύτωσαν το να πάνε στα αποδυτήρια χάνοντας με 1-0.
Όμως, στο δεύτερο ημίχρονο όλα άλλαξαν. Μόλις στο 47', δύο λεπτά μετά το σφύριγμα της έναρξης, ο Τσέριν εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και ο Μπρέκαλο με κεφαλιά ισοφάρισε για τη χώρα του, φέρνοντας γρήγορα το ματς στα ίσα. Από εκεί και έπειτα, η Σλοβενία αύξησε στο κατακόρυφο την πίεση της, βγαίνοντας δικαιωμένη για την προσπάθεια της στο 78'. Αναλυτικότερα, ο Βιπότνικ, που είχε μπει ως αλλαγή οκτώ λεπτά νωρίτερα, έκανε την ολική ανατροπή, γράφοντας το τελικό 1-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Με αυτόν τον τρόπο, οι Σλοβένοι πήραν μία νίκη χαρακτήρα για την έναρξη των προκριματικών, αφήνοντας το Καζακστάν σίγουρα με την πικρία στο... στόμα.

• Δανία - Φινλανδία 3-1

Με δύο... πιστολιές στο τελευταίο δεκάλεπτο και χατ-τρικ του Χόιλουντ, η Δανία πήρε τη νίκη απέναντι στους πάντα επικίνδυνους Φινλανδούς για την πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2024.
Επρόκειτο για ένα ματς που δε ξεκίνησε, βέβαια, με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους, αφού είδαν μόλις στο 18' τον Αντρέας Κρίστιενσεν να αποχωρεί από το τερέν με τραυματισμό, αφήνοντας τη θέση του στον Βίκτορ Νέλσσον. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τη Δανία τρία λεπτά μετά να πάρει κεφάλι στο σκορ, βρίσκοντας το δρόμο προς τα δίχτυα με τον 20χρονο επιθετικό της Αταλάντα, Ράσμους Γουίνθερ Χόιλουντ. Ο νεαρός φορ δέχθηκε την πάσα του Μπα και με ένα έξοχο τελείωμα πέτυχε το παρθενικό του γκολ με το εθνόσημο στο στήθος. Η ομάδα του Χιούλμαντ συνέχισε να έχει τα ηνία της αναμέτρησης, ωστόσο δε μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ τις φάσεις της, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να λήξει στο 1-0.
Στο δεύτερο μέρος, η Φινλανδία δε μπήκε με σταυρωμένα τα χέρια. Αντιθέτως, μόλις στο 53' ο Όλιβερ Άντμαν, μετά από ασίστ του Πούκι, πραγματοποίησε το 1-1, φέρνοντας σε εκ νέου ισορροπία το εν λόγω ματς. Ο ρυθμός και η εξέλιξη του, λοιπόν, έμοιαζαν να κυλούν με σκοπό την ισοπαλία. Κάτι που, όμως, θέλησε να αλλάξει ριζικά ο Χόιλουντ. Πιο αναλυτικά, με δύο γκολ στο 82' και τις καθυστερήσεις, έφτασε τα τρία προσωπικά και παράλληλα έδωσε το τρίποντο στη χώρα του με τελικό αποτέλεσμα το 3-1.
Έτσι, με πρωταγωνιστή τον επιθετικό της Αταλάντα, η Δανία αρχίζει ορθολογικά τις υποχρεώσεις της, ενώ οι Φινλανδοί καλούνται να ανασυνταχθούν ενόψει της συνέχειας.

• Σαν Μαρίνο - Βόρεια Ιρλανδία 0-2

Το καθήκον της απέναντι στο αδύναμο ποιοτικά Σαν Μαρίνο έκανε η Βόρεια Ιρλανδία, νικώντας το με 0-2 σχετικά άνετα. Από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο ο Ντιόν Τσαρλς, που ήταν ο απόλυτος ηγέτης του αγώνα.
Στο πρώτο μέρος, οι φιλοξενούμενοι είδαν τον απόλυτο έλεγχο των κινήσεων και του ρυθμού, πατώντας οπότε ήθελαν την περιοχή του Σαν Μαρίνο. Σε μία από αυτές τις επελάσεις τους, λοιπόν, ο Τσαρλς στο 24' άνοιξε το σκορ, μετατρέπετας σε ασίστ την πάσα του Κόνορ Ουάσινγκτον. Το 0-1, μάλιστα, ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη, το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο, με την ομάδα του Μάικλ Ο' Νιλ να κυριαρχεί και το Σαν Μαρίνο να έχει έναν καθαρά παθητικό ρόλο. Με αυτόν τον τρόπο, στο 55ο λεπτό, ο εξτρέμ της Μπόλτον διπλασίασε τα τέρματα της Βορείου Ιρλανδίας, γράφοντας το 0-2. Ένα αποτέλεσμα, βέβαια, που έμεινε ως το τέλος, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν μια νίκη στο ρελαντί. Αντιθέτως, το Σαν Μαρίνο προσπάθησε, αλλά δε μπορούσε για το κάτι παραπάνω.

• Βοσνία Ερζεγοβίνη - Ισλανδία 3-0

Διασυρμός για την Ισλανδία του Χόρντουρ Μάγκνουσσον μέσα στην έδρα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης. Οι γηπεδούχοι μπήκαν από την αρχή του αγώνα με το μαχαίρι στα... δόντια, γεγονός που τους επέτρεψαν να κάνουν ό,τι θέλουν στον αγωνιστικό χώρο και να πάρουν μια σχετικά εύκολη νίκη.
Στο πρώτο ημίχρονο, πριν καλά καλά συμπληρωθεί ένα τέταρτο, η ομάδα του Φαρούκ Χατζίμπεγκιτς πήρε το προβάδισμα στο σκορ. «Δράστης» ήταν ο 29χρονος μεσοεπιθετικός της Μίλαν, Κρούνιτς, που από νωρίς έβαλε σε θέση οδηγού τη χώρα του. Ο αγώνας από εκεί και έπειτα κυλούσε ομαλά, με τους Βόσνιους, όμως, να έχουν τον πρώτο λόγο. Το στοιχείο αυτό έγινε αντιληπτό και στο 40', όταν και πάλι ο Κρούνιτς «πλήγωσε» την Ισλανδία. Δημιουργώντας μόνος του τις προϋποθέσεις, ο διεθνής μέσος εκτέλεσε τον Ρούναρσον για το 2-0, που ήταν και το αποτέλεσμα της ανάπαυλας.
Στην επανάληψη, οι Ισλανδοί επιχείρησαν να αντιδράσουν, ωστόσο στο 63' είδαν τα όνειρα τους να καταστρέφονται. Αυτό γιατί ο Ντέντιτς βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή και με ένα ποιοτικό τελείωμα έγραψε το 3-0. Αν και οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την πίεση τους, το σκορ έμεινε έτσι μέχρι το σφύριγμα της λήξης, δίνοντας μία σημαντική νίκη στους Βόσνιους στην προσπάθεια τους να προκριθούν στο Euro.

• Σλοβακία - Λουξεμβούργο 0-0


Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε ο αγώνας ανάμεσα σε Σλοβακία και Λουξεμβούργο.
Παρά το γεγονός πως οι γηπεδούχοι δημιούργησαν τις διπλάσιες φάσεις από το σύνολο του Λουκ Χολτζ, εν τέλει το 0-0 έμεινε ως το τέλος, ικανοποιώντας, βέβαια, περισσότερο το Λουξεμβούργο. Έχοντας σε καλή μέρα τον τερματοφύλακα του, Άντονι Μόρις, κατόρθωσε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του, παίρνοντας ένα σημαντικό πόντο σε μία δύσκολη έδρα. Από την άλλη, οι πάντα ποιοτικοί Σλοβάκοι στραβοπάτησαν από νωρίς, αναζητώντας τη νίκη ήδη από την επόμενη αγωνιστική.