ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

13 November, 2022 - 22:24

Categories: 

«Λευκή» ισοπαλία με κερδισμένο τον Παναθηναϊκό!

 

Στο στείρο και άγονο 0-0 έμειναν Ολυμπιακός και ΑΕΚ. Σε μία αναμέτρηση όπου και οι δύο μονάχοι δημιούργησαν κι έχασαν κλασικές ευκαιρίες τελικά τα δίχτυα δεν … κουνήθηκαν ποτέ με μεγάλο κερδισμένο της αγωνιστικής τον … Παναθηναϊκό! 

Κι αυτό βεβαίως το λέμε, διότι η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είδε τη διαφορά της να εκτοξεύεται στους 8 πόντους από την δεύτερη «Ένωση» και 12 από τον περυσινό πρωταθλητή Ολυμπιακό. Για τους λάτρεις της στατιστικής αυτό ήταν το πρώτο 0-0 μεταξύ των δύο ομάδων  με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό τα τελευταία 60 χρόνια!

Με συνταγή Λεωφόρου ξεκίνησε ο Ολυμπιακός, σε σύστημα 4-2-3-1. Ο Πασχαλάκης κάτω από τα δοκάρια, Άβιλα, Ντόη, Παπασταθόπουλος και Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα. Εμβιλα και Χουάνγκ στο κέντρο, με τους Μασούρα και Μπιέλ να βρίσκονται στα «φτερά». Ο Μπακαμπού ήταν στην κορυφή και ο Χάμες τον πλαισίωνε.

Με 4-4-2 παρέταξε την ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα. Ο Αθανασιάδης κάτω από τα δοκάρια με αμυντική τετράδα τους Ρότα, Βίντα, Μουκουντί και Μοχαμάντι. Στο κέντρο, ο Γιόνσον ήταν η «σκούπα» της Ένωσης, με τους Άμραμπατ και Γκατσίνοβιτς να βρίσκονται στα χαφ δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, ενώ ο Πινέδα είχε πιο ελεύθερο ρόλο. Αραούχο και Λιβάι Γκαρσία ήταν στη γραμμή κρούσης.

Τα «τρικ» του Αλμέιδα αποσύνδεσαν τον Ολυμπιακό

Από το τέταρτο και μετά, η ΑΕΚ ήταν πολύ πιο επικίνδυνη χάνοντας δύο ευκαιρίες σε μικρό διάστημα. Ο Ντόη κράτησε το οφσάιντ, με τον Λιβάι να φεύγει κάθετα ανάμεσα στα στόπερ του Ολυμπιακού από την έξυπνη μπαλιά του Γκατσίνοβιτς, αλλά ο Παπασταθόπουλος έδιωξε λίγο πριν τη γραμμή το αδύναμο πλασέ του. Ακολούθησε μεγάλη φάση της Ένωσης τρία λεπτά μετά, με την ωραία συνεργασία στα όρια της περιοχής να βγάζει σε θέση βολής τον Ρότα από το πάτημα του Γκατσίνοβιτς. Με την πάροδο του χρόνου η «Ένωση» με τα «τρικ» του Αλμέιδα,  με το ασταμάτητο πρέσινγκ και τους Πινέδα-Αραούχο κινητήριους μοχλούς σε αυτόν τον τομέα, μπλόκαρε τον Ολυμπιακό που δεν μπορούσε και να δημιουργήσει, αλλά γενικώς να κρατήσει μπάλα. Στο 37’, έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Λιβάι Γκαρσία να σουτάρει ελάχιστα άουτ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 49’ ο Μασούρας από καλή θέση αστόχησε  Στο επόμενο λεπτό το άστοχο σουτ του Εμβιλά δεν ανησύχησε τον Αθανασιάδη. Στο 58’ οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν γκολ με τον Χάμες, το οποίο ακυρώθηκε με την υπόδειξη του VAR, με τον Μασούρα να βρίσκεται οριακά σε αντικανονική θέση.

Οι γηπεδούχοι έχασαν απίστευτη διπλή ευκαιρία στο 76’ με τους Παπασταθόπουλο και Γκάρι Ροντρίγκες.