ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

13 February, 2023 - 20:49

Categories: 

«Υπερηχητική» ξανά η ΑΕΚ

 

Την απόλυτα νικηφόρα της κούρσα στην νέα της καυτή έδρα την «OpapArena» διεύρυνε η ΑΕΚ.

Με κεκτημένη ταχύτητα από τον πρόσφατο θρίαμβό της επί του Ολυμπιακού την περασμένη Πέμπτη στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με 3-0, επικράτησε με το ίδιο σκορ του Λεβαδειακού και μείωσε στον πόντο την διαφορά που την χωρίζει από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό (σ.σ. 51 έναντι 50) και με ένα ματς λιγότερο, αυτό του αναβληθέντα αγώνα με τον Ατρόμητος το Περιστέρι. Αυτή ήταν αισίως η 13η συνεχόμενη νίκη της «Ένωσης» στην νέα πύρινη έδρα της με τον εκπληκτικό συντελεστή τερμάτων να φτάνει στο 35-2… Με φουλ επιθετικούς προσανατολισμούς ξεκίνησε η ΑΕΚ την αναμέτρηση, επιδιώκοντας ένα γρήγορο γκολ. Στο 7’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Βρακά έπειτα από σέντρα του Άμραμπατ, με τον ρέφερι Γιάννη Παπαδόπουλο να υποδεικνύει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα έφτασαν σχετικά άνετα στην περιοχή του Λεβαδειακού και στο 14’ έχασαν την πρώτη τους σπουδαία ευκαιρία, όταν έπειτα από προσποίηση και γέμισμα από τον Άμραμπατ. Ο Λιβάι Γκαρσία πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 23’ νέα κλασική ευκαιρία για την ΑΕΚ όταν έπειτα από γύρισμα του αρκετά δραστήριου Άμραμπατ, ο Πινέδα ίσα που δεν πρόλαβε να κοντρολάρει την μπάλα κι ενώ βρισκόταν σε πολύ πλεονεκτική θέση.

Ο Λιβάι έλυσε το γόρδιο δεσμό

 Οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν να πιέζουν και στο 37’ άνοιξαν το σκορ με εκτέλεση φάουλ του Λιβάι Γκαρσία λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και αφού η μπάλα κόντραρε στον Βινίσιους. Το γκολ απελευθέρωσε τους παίκτες του Αλμέιδα, οι οποίοι ζευγάρωσαν τα τέρματά τους με την εκπνοή του πρώτου μέρους. Ο Λιβάι Γκαρσία ανατράπηκε στην περιοχή του Λεβαδειακού από τον Τζημόπουλο, με το ρέφερι Παπαδόπουλο να υποδεικνύει το σημείο του πέναλτι, και την κόκκινη κάερτα στον αμυντικό των φιλοξενούμενων  με τον Άμραμπατ να γράφει το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός μπορεί να έπεσε κάπως, αλλά οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι. Στο 76’ ο Φαν Βέερτ ανατράπηκε από τον Παζ κερδίζοντας  πέναλτι, αλλά ο Τσούμπερ που ανέλαβε την εκτέλεσή του, σούταρε άστοχα. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Φαν Βέερτ στο 83’. εξαιρετική μπαλιά του Μάνταλου από πίσω για τον Ελίασον στον χώρο και ο δεύτερος γύρισε για τον Ολλανδό φορ που σκόραρε από κοντά.

Ομάδα: