ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Παναγιώτης Αναστόπουλος

23 September, 2023 - 02:50

Categories: 

Άλμα 4αδας για τη Μπιλμπάο απέναντι στην Αλαβές!

Με άκρως επιτυχημένο τρόπο πέρασε πριν από λίγη ώρα η Αθλέτικ Μπιλμπάο από τη Βιτόρια και το Estadio de Mendizorozza για την 6η αγωνιστική της La Liga. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, αν και βρήκε απέναντι της μια αρκετά ικανή και σκληροτράχηλη Αλαβές, κατάφερε να πάρει το διπλό και τους τρεις πόντους, που της δίνουν το δικαίωμα να ονειρεύεται ακόμα πιο αισιόδοξα το μέλλον της στο πρωτάθλημα. Με ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο, οι Βάσκοι εξαργύρωσαν μσ τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ευκαιρίες που δημιούργησαν προς την εστία της Αλαβές, έχοντας παράλληλα και σε καλή ημέρα τον τερματοφύλακα τους, Ουνάι Σιμόν, όποτε χρειάστηκε. 

Η αναμέτρηση άρχισε με τους φιλοξενούμενους να έχουν τον έλεγχο του ρυθμού και να κυκλοφορούν πιο ορθολογικά τη μπάλα στα πόδια τους. Το γεγονός αυτό έδωσε τη δυνατότητα στη Μπιλμπάο να βγει στην επίθεση με αξιώσεις και να επινοήσει αρκετές συνεργασίες έτσι ώστε να απειλήσει τον αντίπαλο κίπερ, Αντόνιο Σιβέρα. Παρά τη μη καρποφορία της Αθλέτικ στο πρώτο τέταρτο, λίγα λεπτά μετά ήρθε το αναμενόμενο με την εικόνα του αγώνα 0-1. Αναλυτικότερα, μετά από ασίστ του Μικέλ Βέσγκα, ο Ινιάκι Ουίλιαμς βρέθηκε σε θέση βολής και με το τρίτο του τέρμα στο ισπανικό πρωτάθλημα άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Ο Ισπανός επιθετικός, με γκανέζικες ρίζες, σπάνια αφήνει ευνοϊκές στιγμές να πάνε ανεκμετάλλευτες, κάτι που απέδειξε και κόντρα στην Ντεπορτίβο Αλαβές.

Βέβαια, μετά το 25', οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές. Πήραν τη μπάλα στα πόδια τους, ανέκτησαν σταδιακά τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση και επιχείρησαν να κάνουν το δικό τους παιχνίδι. Με αυτόν τον τρόπο, δημιούργησαν κάποιες καλές φάσεις προς την εστία του Ουνάι Σιμόν, ο οποίος όμως δεν είχε πρόβλημα να τις αποκρούσει. Έτσι, το ημίχρονο έληξε στο 0-1 υπέρ της Μπιλμπάο, με τα δεδομένα να είναι ακόμα ρευστά. 

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, και πάλι η Μπιλμπάο πατούσε καλύτερα για αρχή. Όπως στο ξεκίνημα του ματς, έτσι και τώρα έδειχνε πιο προετοιμασμένη στον αγωνιστικό χώρο και ικανότερη να φανεί απειλητική. Ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα, και με τις αλλαγές του κόουτς της Αλαβές, Λουίς Γκαρσία, να πιάνουν τόπο, η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει σιγά σιγά προς τους γηπεδούχους. Ο Ισπανός κόουτς έβαλε μέσα τους Χάβι Λόπεζ και Γκουριντί, οι οποίοι έφεραν αναστάτωση στη μεγάλη περιοχή της Μπιλμπάο. Μάλιστα, και η είσοδος του Ρεμπάς λίγο μετά το πέρας της μίας ώρας αγώνα, κορύφωσε την πίεση της Αλαβές, η οποία έχανε τη μία φάση μετά την άλλη. Ωστόσο, τα εξαιρετικά αντανακλαστικά του Σιμόν και η καλή αντίδραση της άμυνας του διατήρησαν αυτό το εύθραυστο 0-1.

Πάντως, να σημειωθεί πως μετά το 75', η πίεση της Αλαβές έπεσε σε ταχύτητα και ρυθμό, κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να ψάξουν ένα γκολ κόντρα στη ροή του ματς και να κλειδώσουν το διπλό. Ένα τέρμα, βέβαια, που δεν άργησε να έρθει. Πιο συγκεκριμένα, ο Ινιάκι Ουίλιαμς από σκόρερ έγινε πασέρ, δίνοντας ασίστ στον Σανσέτ. Ο 23χρονος Ισπανός χαφ άρπαξε την ευκαιρία και εκτέλεσε τον Σιβέρα για το 0-2, πετυχαίνοντας κιόλας το παρθενικό του γκολ με τη Μπιλμπάο για τη φετινή χρονιά. 

Από εκεί και έπειτα, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, με το σύνολο του πρώην τεχνικού του Ολυμπιακού να πανηγυρίζει μία άκρως σημαντική νίκη για την οικονομία του πρωταθλήματος. 

Με το διπλό της αυτό η Μπιλμπάο έβαλε γερές βάσεις στην πρώτη 4αδα. Δηλαδή, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 3η θέση με 13 βαθμούς, έχοντας όμως και ένα ματς παραπάνω από τους αντιπάλους της. Αντιθέτως, η Αλαβές έμεινε στην 14η θέση με 6 πόντους, δίνοντας συνέχεια στη φετινή προβληματική της εκκίνηση στη La Liga.