ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

8 January, 2023 - 22:35

Έβαλε «φωτιά» στην κορυφή η ΑΕΚ!

 

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια του αθηναϊκού ντέρμπι κορυφής του «OpapArena» αφού επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού και έβαλε τέλος στο αήττητο σερί, που είχε δημιουργήσει το συγκρότημα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Με γκολ του Πινέδα, η «Ένωση» λύγισε με 1-0 την αντίσταση των «πρασίνων» στην … καυτή Νέα Φιλαδέλφεια και έδωσε νέο ενδιαφέρον στην μάχη του φετινού πρωταθλήματος. Κι αυτό διότι οι «κιτρινόμαυροι» μείωσαν στους τέσσερις τους βαθμούς της διαφοράς που τους χωρίζει πλέον από τον χθεσινό τους αντίπαλο (σ.σ. 42 έναντι 38 πόντων), βάζοντας μάλιστα γερά στο κυνήγι και τους ΠΑΟΚ – Ολυμπιακό που ακολουθούν με 35 βαθμούς.

Έσκασε κροτίδα κοντά στον Μπρινιόλι και υπήρξε προσωρινή διακοπή, με την ΑΕΚ να χτυπά στην… επανέναρξη από αυτή τη φάση και να σκοράρει με τον Πινέδα, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε μια οκτάλεπτη διακοπή λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας από τα καπνογόνα.

Έπειτα από ένα μέτριο πρώτο μέρος χωρίς φάσες, η επανάληψη επεφύλαξε συγκινήσεις. Με τον Παναθηναϊκό να απειλεί για πρώτη φορά στο 54’ με τον Μπερνάρ, αλλά τον Αθανασιάδη να αποκρούει σωτήρια. Στο 66ο λεπτό το παιχνίδι διεκόπη προσωρινά, με κροτίδα να σκάει κοντά στον Μπρινιόλι που έπεσε στο έδαφος. Με την επανεκκίνηση, οι παίκτες της ΑΕΚ έπαιξαν με τη μία μετά το ελεύθερο του διαιτητή Νόμπρε, πιάνοντας στον ύπνο τους αντιπάλους τους, με τον Αραούχο να κάνει κεφαλιά πάσα στον Πινέδα, ο οποίος με διαγώνια τελείωμα έγραψε το 1-0 μέσα σε… πανζουρλισμό στην «OPAP Arena».

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 98’ είχαν δοκάρι σε διαγώνιο σουτ του Ιωαννίδη. Στην αντεπίθεσης η ΑΕΚ βρήκε κενούς χώρους και ο Φερνάντες κέρδισε πέναλτι από τον Σένκεφελντ. Ο Λιβάι Γκαρσία ανέλαβε την εκτέλεση στο 90’+10’ αλλά είδε τον Μπρινιόλι να αποκρούει…

Ομάδα: