ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

18 January, 2024 - 00:11

Categories: 

Έβγαλε καρδιά ο Παναθηναϊκός και προκρίθηκε στα πέναλτι απέναντι στον Ολυμπιακό

 

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στα πέναλτι (0-0 κ.δ και παράταση), ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 7-6 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

 

Ο Μαντί Καμαρά εκτέλεσε το 16ο πέναλτι στη διαδικασία της «ρώσικης ρουλέτας», αλλά έστειλε την μπάλα άουτ και οι Πράσινοι πέρασαν στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Οι Πειραίωτες είχαν την ευκαιρία να πάρουν την πρόκριση, όταν ο Πασχαλάκης απέκρουσε το πέναλτι του Μλαντένοβιτς, που ήταν το 5ο για τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Καρβάλιο δεν κατάφερε να ευστοχήσει στο αντίστοιχο του Ολυμπιακού, με τον Λοντίγκιν να αποκρούει. Στην κανονική διάρκεια και την παράταση ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και είχε μεγάλες ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

 

Η μπίλια τελικά έκανε στο πράσινο, με τον Παναθηναϊκό να στέκεται πιο τυχερός στη διαδικασία των πέναλτι και να παίρνει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο, με έπαθλο το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

 

Ετσι παρατάχθηκαν

 

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Ντόι, Μπιανκόν και Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Εσε, Καμαρά και Αλεξανδρόπουλος ήταν στην τριάδα της μεσαίας γραμμής της ομάδας του μεγάλου λιμανιού, με τους Μασούρα, Φορτούνη και Ναβάρο στην αντίστοιχη της επίθεσης. Ο Φατίχ Τερίμ από την άλλη, παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τον Λοντίγκιν στο τέρμα και τους Βαγιαννίδη, Αράο, Γεντβάι και Χουάνκαρ στην άμυνα. Οι Κώτσιρας, Βιλένα και Μπερνάρ ήταν στη μεσαία γραμμή, με τους Μαντσίνι-Βέρμπιτς στα άκρα και τον Σπόραρ στην κορυφή της επίθεσης.

 

Χαμηλό τέμπο, ελάχιστες φάσεις

 

Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με τις φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες να είναι ελάχιστες. Στο 8ο λεπτό ο Ορτέγκα έκανε το γύρισμα από αριστερά για τον Ναβάρο, αλλά ο Ισπανός επιθετικός δεν κατάφερε να κάνει επαφή με την μπάλα.

 

Πέντε λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός απείλησε με τον Σπόραρ. Ο Σλοβένος επιθετικός πήρε την κεφαλιά, μετά από σέντρα του Μαντσίνι, αλλά ο Πασχαλάκης με εντυπωσιακή απόκρουση κράτησε το μηδέν. Στο 25’ ο Αράο απομάκρυνε την τελευταία στιγμή, πριν βγει ο Ναβάρο τετ α τετ με τον Λοντίγκιν, με τον Βραζιλιάνο να απομακρύνει και στο 33’ μετά από σέντρα του Μασούρα. Ένα λεπτό αργότερα ο Φορτούνης δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

 

Στο 40’ ο Παναθηναϊκός έβαλε γκολ με τον Βέρμπιτς, αλλά ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ του Σλοβένου, ενώ στο 42’ το διαγώνιο σουτ του Μαντσίνι έφυγε άουτ. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με τις δύο ομάδες στο 0-0.

 

Καλύτερος ο Ολυμπιακός

 

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και δημιούργησε ευκαιρίες στα καρέ των φιλοξενούμενων. Στο 48’ ο Ντόι, μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Λοντίγκιν ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε. Στο 57’ ο Αλεξανδρόπουλος δοκίμασε το πόδι του από μακριά, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του «πράσινου» τερματοφύλακα. Δύο λεπτά αργότερα ο Φορτούνης σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Λοντίγκιν απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 63’ ο Καρβαλιάλ έκανε την πρώτη του αλλαγή στο ματς, με τον Ποντένσε αντί του Αλεξανδρόπουλου. Ένα λεπτό αργότερα ο Πορτογάλος έδωσε στον Μασούρα, αυτός σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Ο Φατίχ Τερίμ απάντησε στην αλλαγή του Καρβαλιάλ, με τους Ζέκα και Πέρεθ αντί των Βιλένα και Μπερνάρ.

 

Μεγάλη απόκρουση από τον Πασχαλάκη

 

Στο 81’ ο Παναθηναϊκός απείλησε με διαγώνιο σουτ του Σπόραρ, αλλά ο Πασχαλάκης έκλεισε τη γωνία του και απέκρουσε σε κόρνερ. Εξι λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός απάντησε με τον Μασούρα. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός σούταρε μέσα από την περιοχή, μετά το γύρισμα του Φορτούνη, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 90+6’ ο Πασχαλάκης με νέα εντυπωσιακή απόκρουση, αυτή τη φορά σε γυριστό σουτ του Βέρμπιτς, κράτησε το μηδέν και έστειλε τις δύο ομάδες στην παράταση.

 

Παράταση και νέες ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό

 

Πριν την έναρξη της παράτασης ο Κάρλος Καρβαλιάλ έκανε αλλαγή, με τον Πορτογάλο να βάζει στο παιχνίδι τον Γιόβετιτς αντί του Μασούρα. Στο 95’ ο Φατίχ Τερίμ αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον Χουάνκαρ λόγω τραυματισμού, με τον Μλαντένοβιτς να παίρνει τη θέση του. Στο 98’ ο Τερίμ έριξε στο ματς και τον Αϊτόρ αντί του Βέρμπιτς. Ένα λεπτό αργότερα ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Γιόβετιτς, μετά τη σέντρα του Ποντένσε, αλλά η κεφαλιά του Μαυροβούνιο έφυγε ελάχιστα άουτ. Στη συνέχεια ο Καρβαλιάλ φρέσκαρε την ομάδα του, με τον Καρβάλιο αντί του Έσε. Στο 105’ και στο 105+3’ ο Ολυμπιακός είχε δύο ακόμα ευκαιρίες, με τους Ορτέγκα και Ποντένσε. Στην πρώτη περίπτωση ο Λοντίγκιν απέκρουσε, ενώ στη δεύτερη η μπάλα κόντραρε στον Βαγιαννίδη και κατέληξε κόρνερ, το οποίο όμως πέρασε ανεκμετάλλευτο για τους Πειραιώτες. Λίγο πριν τον φινάλε του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης, ο Φατίχ Τερίμ έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Ακαϊντίν και Σένκεφελντ αντί των Σπόραρ και Μαντσίνι. Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Καρβαλιάλ έριξε στο παιχνίδι τον Ζέλσον Μαρτίνς αντί του Φραν Ναβάρο. Στο 109’ ο Πέρεθ σταμάτησε τον Ποντένσε, ο οποίος έβγαινε ταχύτατα στην κόντρα, λίγο πριν μπει στην περιοχή του Παναθηναϊκού. Ο Στέβαν Γιόβετιτς εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στο 115’ ο Κάρλος Καρβαλιάλ έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Ιμπόρα και Βρουσάι αντί των Μπιανκόν και Φορτούνη.

 

Η διαδικασία των πέναλτι

 

LIVE: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

MUST READ

Live η ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης» - Πέναλτι

1-0: Αϊτόρ – Γκολ

1-1: Ροντινέι – Γκολ

2-1: Πέρεθ – Γκολ

2-2: Ζέλσον Μαρτίνς Γκολ

3-2: Αράο Γκολ

3-3: Γιόβετιτς – Γκολ

4-3: Γεβντάι – Γκολ

4-4: Ποντένσε – Γκολ

Μλαντένοβιτς – Απόκρουση Πασχαλάκη

Καρβάλιο – Απόκρουση Λοντίγκιν

5-4: Κώτσιρας – Γκολ

5-5: Βρουσάι – Γκολ

6-5: Βαγιαννίδης – Γκολ

6-6: Ορτέγκα – Γκολ

7-6: Σένκεφενλντ – Γκολ

Καμαρά – άουτ

 

 

Ομάδα: