ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Λάζαρος Γκουγιάννος

29 March, 2023 - 00:55

Categories: 

Έκαναν την έκπληξη οι Σκωτσέζοι, νίκες για Κροατία, Ουαλία και Ελβετία

Οι αγώνες για την προκριματική φάση ενόψει EURO 2024 συνεχίστηκαν και σήμερα με 7 αγώνες από τους οποίος ξεχώρισε η νίκη της Σκωτίας απέναντι στην Ισπανία μέσα στο Hampden Park της Γλασκώβης.

ΌΜΙΛΟΣ Α

Αναλυτικότερα, οι Σκωτσέζοι κατάφεραν και προηγήθηκαν πολύ νωρίς στο παιχνίδι και συγκεκριμένα στο 7ο λεπτό με τον Μακ Τομινει ο οποίος βρέθηκε μόνος στην μεγάλη περιοχή εκτελώντας τον Κεπα για το 1-0. Οι Ισπανοί προσπάθησαν να βρούνε απάντηση χωρίς να καταφέρουν όμως πριν την ανάπαυλα. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ίδιο τρόπο με το πρώτο καθώς και πάλι ο παίχτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρέθηκε στο 7ο λεπτό του δεύτερου μέρους στο ίδιο σημείο διπλασιάζοντας τα τέρματα της Σκωτίας. Η Ισπανία είχε την κατοχή αλλά δεν απείλησε ιδιαίτερα και το 2-0 υπέρ των γηπεδούχων παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Γεωργία του εκπληκτικού φέτος Κβαρατσχελια αντιμετώπισε εντός έδρας την Νορβηγία του απόντα σήμερα Χααλαντ. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Σορλοθ στο 15ο λεπτό, αλλά η Γεωργία κατάφερε να ισοφαρίσει στο 60' χάρη στο γκολ του Μικατατζε. Από εκείνο το σημείο και μετά, η Νορβηγία ήταν ελαφρώς καλύτερη αλλά δεν μπόρεσε να βρει το γκολ της νίκης και έτσι το 1-1 ήταν το τελικό σκορ.

Επομένως, στο πρώτο όμιλο στην κορυφή βρίσκεται η Σκωτία με 6 βαθμούς, ακολουθεί η Ισπανία με 3, Γεωργία (έχοντας ένα ματς λιγότερο) και Νορβηγία πιο κάτω με 1 βαθμό, ενώ ουραγός η Κύπρος χωρίς κανέναν βαθμό.

ΌΜΙΛΟΣ Δ

Στο πλαίσιο του τέταρτου ομίλου, η Κροατία πέτυχε σημαντικό διπλό στην έδρα της Τουρκίας επικρατώντας με 0-2. Σε ένα παιχνίδι που είχε έντονο ρυθμό από το πρώτο κιόλας λεπτό, ο Κοβασιτς άνοιξε το σκορ για την Κροατία στο 20ο λεπτό ενώ στην συνέχεια έκανε δύο τα προσωπικά του τέρματα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Η Τουρκία στο δεύτερο μέρος ανοίχτηκε μπροστά σε αντίθεση με την Κροατία που σωστά έμεινε πίσω να κρατήσει το σκορ. Οι γηπεδούχοι είχαν κάποιες καλές στιγμές οι οποίες όμως ήταν δύσκολο να απειλήσουν περαιτέρω την εστία του Λιβακοβιτς και έτσι οι Κροάτες πήραν τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Πιο δύσκολο έργο από ότι περίμενε είχε η Ουαλία ή οποία νίκησε δύσκολα με 1-0 την Λετονία. Όπως ήταν αναμενόμενο οι Ουαλοί είχαν την κατοχή της μπάλας όντας γηπεδούχοι και καλύτεροι ποιοτικά, προσπαθώντας να ανοίξουν γρήγορα το σκορ. Στο 41' ο Μουρ έβαλε μπροστά τους Ουαλους λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ανήμποροι να κρατήσουν μπάλα και να διεκδικήσουν κάτι από το παιχνίδι οι Λετονοί οι οποίοι όμως αμυντικά, έκαναν εξαιρετική δουλειά χωρίς να αφήσουν τους Ουαλους να πετύχουν δεύτερο τέρμα. Έτσι το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τριπλό σφύριγμα του διαιτητή.

Ύστερα τα σημερινά αποτελέσματα, τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου τις μοιράζονται αυτή την στιγμή η Κροατία και η Ουαλία με 4 βαθμούς, ακολουθεί στην 3η θέση η Τουρκία με 3 ενώ χωρίς κανέναν βαθμό στις τελετές θέσεις Αρμενία και Λετονία

ΌΜΙΛΟΣ Ι

Σε αντίθεση με τους άλλους δύο ομίλους, στον ένατο όμιλο αγωνίστηκαν σήμερα και οι 6 ομάδες. Αρχικά, η Ελβετία δεν αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα απέναντι στο Ισραήλ νικώντας το με 3-0. Ο Βάργκας στο 39' άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους ενώ Αμντουνι και Βιντμερ στο 47' και 52' αντίστοιχα έγραψαν το τελικό 3-0 υπέρ των Ελβετών.

Στο εθνικό στάδιο του Βουκουρεστίου, η Ρουμανία νίκησε με 2-1 την Λευκορωσία πραγματοποιώντας μια αρκετά καλή εμφάνιση. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με δύο τέρματα, αρχικά με τον Στανκου στο 17' ενώ δύο λεπτά μετά ο Μπούρκα έκανε το 2-0. Οι Λευκορωσοι, κυρίως στο δεύτερο μέρος, προσπάθησαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι. Το γκολ του Μοροζοφ στο 86' έδωσε μια ελπίδα στους φιλοξενούμενους αλλά η Ρουμανία κράτησε το προβάδισμα και πήρε μια δίκαια νίκη.

Τέλος, γκέλα σημείωσε το Κόσοβο εντός έδρας καθώς έμεινε στο 1-1 με την αρκετά πιο αδύναμη Ανδόρρα. Το Κόσοβο ήταν καλύτερο καθόλη την διάρκεια του αγώνα και κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ζεγκροβα στο 59ο λεπτό. Παρόλο αυτά, η Ανδόρρα ισοφάρισε σχεδόν αμέσως χάρη στο γκολ του Ροσας οποίος κέρδισε στον αέρα του προσωπικό του αντίπαλο για το 1-1 το οποίο παρά την πίεση των γηπεδούχων, περεμεινε μέχρι το τέλος.

Έτσι, η Ελβετία και η Ρουμανία με δύο νίκες αμφότερες βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ακολουθεί το Κόσοβο 3ο με 2 βαθμούς και η Ανδόρρα μαζί με Ισραήλ βρίσκονται με ένα πόντο στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα, ενώ οι Λευκορωσοι είναι τελευταίοι χωρίς πόντο σε αυτά τα δύο παιχνίδια.