ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

15 January, 2023 - 20:39

Categories: 

Έριξε δυο κανονιές και «πέταξε» στο +8 η Άρσεναλ!

 

Την ξέφρενη κούρσα της με φόντο την κατάκτηση του πρώτου της πρωταθλήματος μετά από 21 ολόκληρα χρόνια συνέχισε ακάθεκτη η Άρσεναλ!

Μετατρέποντας -ειδικά στο πρώτο ημίχρονο- το λονδρέζικο ντέρμπι με την Τότεναμ σε… περίπατο, η απίθανη ομάδα του Μικέλ Αρτέτα επικράτησε 2-0 στην έδρα της μισητής αντιπάλου της και μάλιστα για πρώτη φορά από το 2014(!), και ξέφυγε στο +8 στην κορυφή!

 

Η Άρσεναλ, μετά από 18 αγώνες, έχει, πλέον, 47 βαθμούς στην 1η θέση της Premier League, με τη 2η Σίτι, φυσικά, να μένει χθες (14/01) στους 39, ύστερα από την ήττα της στο άλλο ντέρμπι της αγωνιστικής, από τη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ!

Οι «κανονιέρηδες» μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια και μόλις στο 7' ο Ενκέτια έχασε τεράστια ευκαιρία, αφού δεν κατάφερε να νικήσει τον Γιορίς από πλεονεκτική θέση.

Στο 14', ωστόσο, ο Γάλλος γκολκίπερ έκανε μία από τις μεγαλύτερες γκέλες της καριέρας του, καθώς έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του σε σέντρα του Σακά και χάρισε, ουσιαστικά, το γκολ στην Άρσεναλ!

Τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 18', η Τότεναμ απείλησε για πρώτη φορά, με την πολύ μεγάλη επέμβαση από τον Ράμσντεϊλ σε τετ-α-τετ του Σον από κάθετη του Σεσενιόν, αλλά στο 25' και πάλι οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι, που άγγιξαν το 2-0, αλλά ο «κεραυνός» του Παρτέι τράνταξε το κάθετο δοκάρι του Γιορίς!

Ό,τι δεν κατάφερε ο Γκανέζος, όμως, το πέτυχε ο εξαιρετικός, σε ακόμη ένα παιχνίδι, Έντεγκαρντ. Ο Νορβηγός έκανε μια υπέροχη προσπάθεια εκτός περιοχής, σούταρε και έστειλε την μπάλα στη γωνία του Γιορίς, διπλασιάζοντας τα τέρματα των «κανονιέρηδων», που ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι στο πρώτο 45λεπτο!

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ράμσντεϊλ πρόσθεσε νέα, τρομερή επέμβαση σε τετ-α-τετ με τον Σεσενιόν, με την Τότεναμ να μπαίνει καλύτερα και την Άρσεναλ να δυσκολεύεται να βρει τον ρυθμό του πρώτου μέρους. Ευκαιρία, πάντως… βρήκε στο 69', με το τετ-α-τετ του Ενκέτια, αλλά ο Γιορίς είπε «όχι»! Αυτή, ουσιαστικά, ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, προσπαθούσαν να ξαναμπούν στο ματς, αλλά η Άρσεναλ έκανε εξαιρετική διαχείριση και πήρε ένα τεράστιο «διπλό»… τίτλου!