ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

8 June, 2023 - 23:35

Categories: 

Έσπασε το σερί με Πονίτκα ο Παναθηναϊκός κι έμεινε ζωντανός

Ζωντανός στην μάχη του φετινού τίτλου παρέμεινε ο Παναθηναϊκός. Σε ένα συγκλονιστικό δεύτερο τελικό που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, οι «πράσινοι» επικράτησαν του «πληγωμένου» Ολυμπιακού με 67-65 και ισοφάρισαν την σειρά σε 1-1, έχοντας ως άνθρωπο της τελευταίας  στιγμής τον Ματέους Ποντίκα, που με τρίποντη βόμβα 17’’ πριν το τέλος χάρισε στην ομάδα του την σπουδαία νίκη.

Παράλληλα το «Τριφύλλι» έδωσε τέλος στο εντυπωσιακό σερί 14-0, που είχαν να επιδείξουν οι «ερυθρόλευκοι» σε όλες τις διοργανώσεις στις μεταξύ τους αναμετρήσεις ς από τον Νοέμβριο του 2021.

Οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη μπήκαν πολύ πιο αποφασισμένοι και με περισσότερο διάθεση στο παρκέ απέναντι στον Ολυμπιακό, που στερήθηκε τις πολύτιμες υπηρεσίες του Κώστα Σλούκα, που δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα γαστρεντερίτιδας που τον ταλαιπωρεί. Με τον Πάρις Λι να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση, να καθοδηγεί μαεστρικά, αλλά και να … πυροβολεί από την περιφέρεια, ο Παναθηναϊκό έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενος με 23-13.

Με τον Τόμας Γουόκαπ να είναι εκπληκτικός τόσο στην δημιουργία, όσο και στα εκτελεστικά του καθήκοντα και με τους Μπολομπόι και Βεζένκοφ να μπαίνουν στην εξίσωση ο Ολυμπιακός ανέτρεψε τα δεδομένα και αφού προηγήθηκε για πρώτη φορά με 27-29 με καλάθι του Μπολομπόι στο 17’ έκλεισε το πρώτο μέρος προηγούμενος 33-35 με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.

Αποβλήθηκε ο Γουόκαπ, τραυματίστηκε ο Βεζένκοφ

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με μία αποβολή! Με τον Ολυμπιακό να στερείται για το υπόλοιπο της αναμέτρησης τις υπηρεσίες του Τόμας Γουόκαπ. Με τον Ελληνοποιημένο γκαρντ να αποβάλλεται στο 21’ με δεύτερη τεχνική ποινή. Οι «ερυθρόλευκοι» ωστόσο, δεν πτοήθηκαν. Με τρίποντο του Λαρεντζάκη και καλάθι του Παπανικολάου οι Πειραιώτες προηγήθηκαν 33-40 στο 23’.

Ο Παναθηναϊκός, όμως με τους Γκριγκόνις, Αγραβάνη να δίνουν λύσεις  ανέκτησε το προβάδισμά του με 46-44 στο 27’. Σ’ εκείνο το χρονικό σημείο, ήρθε και ο τραυματισμός του Σάσα Βεζένκοφ να δυσκολέψει τα πράγματα για τη πειραϊκή ομάδα. Με τον MVP  της φετινής περιόδου να αποχωρεί με πόνους στο γόνατο.Οι φιλοξενούμενοι δεν πτοήθηκαν στις μαζεμένες ατυχίες και με καλάθια των Φαλ – Παπανικολάου προσπέρασαν 54-58 στο 34’. Οι γηπεδούχοι όμως και με το μπιζάρισμα της εξέδρας κρατήθηκαν κοντά στο σκορ για να φτάσουν στην νίκη με τρίποντο του Πονίτκα 17’ πριν την λήξη

Ομάδα: