Έστειλε τη Μπρεστ στο... καναβάτσο με τρομερή ανατροπή η Λιλ!
Παρά το γεγονός πως η Λιλ είδε τη Μπρεστ του Κέννυ Λαλά να <<παγώνει>> το <<Stade Pierre Mauroy>> πολύ νωρίς στον αγώνα, στο δευτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι βρήκαν τα σωματικά και τα ψυχικά αποθέματα για να γυρίσουν την κατάσταση και να πάρουν ένα πολύτιμο τρίποντο στη μεγάλη <<μάχη>> που δίνουν για έξοδο στην Ευρώπη της επόμενη σεζόν.
Όπως αναφέρθηκε και στον πρόλογο, η ομάδα του Έρικ Ρόι κατάφερε να ανατρέψει τα προγνωστικά και να πάρει εκείνη γρήγορα και άμεσα το προβάδισμα στο σκορ. Πιο αναλυτικά, με αυτογκόλ του σέντερ μπακ της Λιλ, Τιάγκο Ντζαλό, η Μπρεστ πραγματοποίησε μόλις στο 8ο λεπτό το 0-1, βάζοντας παραπάνω πίεση στις πλάτες του θεωρητικά φαβορί του ματς. Βέβαια, ύστερα από το μούδιασμα του πρώτου 10λεπτου, οι ποδοσφαιριστές της προπέρσινης νικήτριας του πρωταθλήματος ανέβασαν στροφές και πήραν καθολικά τα ηνία του αγώνα. Έχοντας πάνω από 65% κατοχή, η ομάδα του Πάολο Φονσέκα κυρίαρχησε στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθώντας ήδη από το πρώτο μέρος να φέρει σε ισορροπία το αποτέλεσμα. Αν και η Λιλ δημιούργησε 7 συνολικά φάσεις προς την αντίπαλη εστία πριν την ανάπαυλα του αρχικού 45λεπτου, τελικά το γκολ δεν ήρθε, με την άμυνα της Μπρεστ και τον τερματοφύλακα της, Μάρκο Μπιζό, να κρατούν ακέραιο και προστατευμένο αυτό το άκρως σημαντικό 0-1 που είχαν στα χέρια τους.
Στην επανάληψη, όμως, η Λιλ ήταν αποφασισμένη και πεισμωμένη να επαναφέρει την τάξη στο γήπεδο και να πάρει αυτό που της αρμόζει. Πέντε λεπτά μετά τον τραυματισμό του πρώην δεξιού μπακ του Ολυμπιακού και την αντικατάστασή του από τον Νοά Φαντιγκά, έγινε το πρώτο βήμα με τον Μπαφοντέ Ντιακιτέ. Ο 22χρονος Γάλλος οπισθοφύλακας των γηπεδούχων δέχθηκε ιδανικά την πάσα του Ζεργκόβα και με το δεύτερο του τέρμα για φέτος έκανε το 1-1. Βέβαια, στο 64' η τύχη του γύρισε την πλάτη και δεν τον άφησε να συνεχίσει την εξαιρετική του εμφάνιση, βγαίνοντας τραυματίας από τις τέσσερις γραμμές, με τον Γκούντμουντσσον να παίρνει τη θέση του. Όμως, αυτό δεν πτόσε τη Λιλ από το να υλοποιήσει το στόχο της και να πάρει εν τέλει τη νίκη και τους τρεις πόντους. Η λύτρωση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 80ο λεπτό, με τον καλύτερο παίκτη του ματς, τον Αλεκσάνδρο Ριμπέιρο, να χρίζεται σκόρερ και να ανατρέπει τη συνθήκη στο σκορ. Η ασσίστ ήρθε από τον παίκτη που είχε μπει στον αγώνα στο 65', τον Ανχέλ Γκόμες, ο οποίος αντικατέστησε τον αθλητή που έδωσε την τελική πάσα για το 1-1 της Λιλ, τον Ζεγκρόβα! Από την άλλη πλευρά, η Μπρεστ δε μπόρεσε να βάλει αντίσταση στις ορέξεις της αντιπάλου της, με αποτέλεσμα το 2-1 να παραμείνει ως το σφύριγμα της λήξης. Μάλιστα, στο 85', ο κόουτς των φιλοξενούμενων έριξε στο γήπεδο το πάλαι πότε wonderkid της Σέλτικ, Καραμόκο Ντεμπέλε, χωρίς όμως να καταφέρνει να κάνει τη διαφορά. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία λεπτά επισκιάστηκαν από ορισμένες εντάσεις ανάμεσα στους δύο πάγκους, με το διαιτητή Πιερ Γκελλουστιέ να αναγκάζεται να βγάλει από μία κόκκινη κάρτα στον τεχνικό της Λιλ, Πάουλο Φονσέκα, και στον 24χρονο επιθετικό μέσο της Μπρεστ, Μεχντί Καμαρά, που είχε αποχωρήσει από το γήπεδο ως αλλαγή στο 83'.
Με αυτά και με αυτά, λοιπόν, η Λιλ πήρε μια δύσκολη, με τον τρόπο που εξελίχθηκε η αναμέτρηση, αλλά καθοριστική νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες για ένα καλό πλασάρισμα στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Συγκεκριμένα, τη δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκεται στη 5η θέση με 44 βαθμούς, απέχοντας πέντε πόντους από την 4η Λανς, έχοντας, όμως, και ένα ματς παραπάνω. Από την άλλη, η Μπρεστ, που δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το ματς, αν και βρέθηκε κοντά έστω στην ισοπαλία, παρέμεινε μια θέση πάνω από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού, όντας 16η με 20 πόντους (στους 19 είναι η Τρουά που είναι αμέσως από κάτω της και που την Κυριακή το μεσημέρι δοκιμάζεται στην έδρα της Αζαξιό).

