ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Λάζαρος Γκουγιάννος

19 February, 2023 - 00:13

Categories: 

Ήρωας Πεντερσεν που φέρνει την Φέγενορντ πιο κοντά στο πρωτάθλημα, "Χ"αμενες Γκρόνινγκεν και Εμεν, σημαντική νίκη για Φολενταμ.

Το πρόγραμμα σήμερα για την Eredivisie, περιείχε το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στην 1η Φέγενορντ και την 2η Άλκμααρ, αλλά και τον αγώνα ουραγών μεταξύ της 16ης Εμεν και 17ης Γκρόνινγκεν. 

Ξεκινάμε με το πρώτο, το οποίο διεξήχθηκε στην έδρα της Φέγενορντ και έληξε 2-1 υπέρ των γηπεδούχων. Η Άλκμααρ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και άνοιξε το σκορ χάρη στο αυτογκόλ του Ντιλροσουν στο 17' αλλά η Φέγενορντ βρήκε σταθερότητα και ισοφάρισε με τον Γιαχανμπακς λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους. Στο δεύτερο ημίχρονο η Φέγενορντ απείλησε και σε γενικές γραμμές ήταν καλύτερη από την Άλκμααρ, πετυχαίνοντας στο 90' το γκολ της νίκης με τον Πεντερσεν.

Νίκη που αυξάνει την διαφορά της 1ης Φέγενορντ από την 2η Άλκμααρ στους 5 βαθμούς, και πλέον φαίνεται ότι η ομάδα από το Ρότερνταμ είναι ξεκάθαρα το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η Γκρόνιγκεν αντιμετώπισε στην έδρα της την Εμεν σε ένα παιχνίδι που θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για την μάχη που δίνουν και οι δύο για να παραμείνουν στην κατηγορία. Ο αγώνας ξεκίνησε με πολύ γρήγορο ρυθμό καθώς και οι δύο ομάδες βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα, στην αρχή ο Πεπι στο 12 για την Γκρόνινγκεν ενώ η ισοφάριση ήρθε δύο λεπτά από τον Αραούχο. Από εκείνο το σημείο η Γκρόνιγκεν ήταν καλύτερη και έψαξε το προβάδισμα, αλλά δεν τα κατάφερε, παρά και το γεγονός ότι η Εμεν έμεινε με παίχτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Βιρικ στο 73'.

Με αυτό το τρόπο, η Γκρόνιγκεν παρέμεινε 17η με 14 βαθμούς ενώ η Εμεν βρίσκεται μια θέση πάνω με 17.

Η αγωνιστική ημέρα στην Ολλανδία ξεκίνησε βέβαια με τον αγώνα ανάμεσα στην Φολενταμ και την Φίτεσε στον οποίο η Φολενταμ επικράτησε εντός έδρας με 2-0. Μοναδικός το σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Φαν Μιεχεμ ο οποίος στο 12 άνοιξε το σκορ, ενώ στο 68' κλείδωσε την υπόθεση νίκη.

Σημαντική νίκη για την Φολενταμ η οποία ξεφεύγει σιγά σιγά από τις θέσεις του υποβιβασμού φτάνοντας στην 14η θέση με 20 βαθμούς ενώ την απογοητευτική χρονιά της, συνεχίζει η Φίτεσε η οποία με 23 βαθμούς στην 12η θέση.