ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

9 February, 2023 - 15:55

Categories: 

ΑΕΚ: «Ζητάμε όσα προβλέπει ο νόμος - Απαράδεκτες οι παρεμβάσεις Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού»

Ξεκάθαρα αντίθετη είναι η ΑΕΚ με την πρόσθετη παρέμβαση που θα κάνουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός υπέρ του Ατρομήτου, σύμφωνα με όσα είπε η δικηγόρος των «κιτρινόμαυρων», Ελευθερία Ρίζου.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν έχουν καμία θέση να είναι στην εκδίκαση της υπόθεσης υπέρ του Ατρομήτου, σύμφωνα με όσα είπε η ΑΕΚ, μέσω της δικηγόρου, Ελευθερίας Ρίζου!

«Ο κανονισμός λέει ότι δεν επιτρέπονται πρόσθετες παρεμβάσεις. Η υπόθεση είναι καθαρά πειθαρχική όχι κανονιστική. Δεν μπορούν σύμφωνα με το 19 του κανονισμού να γίνουν πρόσθετες παρεμβάσεις. Άρα οι παρεμβάσεις του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού είναι τυπικά απαράδεκτες», ανέφερε αρχικά.

 

«Ποια είναι τα έννομα συμφέροντα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού; Ότι δεν θέλουν η ΑΕΚ να πάρει τους τρεις βαθμούς, ενώ κλήθηκε να παίξει σε παράνομο αγωνιστικό χώρο; Αυτό δεν είναι έννομο αλλά άνομο συμφέρον. Πρέπει να απορριφθούν οι παρεμβάσεις και να μην παρέμβουν στη δίκη Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Όλοι συμφωνούμε ότι αποκλειστικά αρμόδιος για να κρίνει το γήπεδο είναι ο διαιτητής. Αποφάσισε ότι είναι αντικανονικό και το έγραψε στο φύλλο αγώνα. Ο Ατρόμητος εγκαλεί τον διαιτητή και του προσάπτει και δόλο και δεν εγκαλεί τον εαυτό της για τις ελλείψεις.

Σας προσκομίζουμε το άρθρο 4,2 της FIFA από το οποίο προκύπτει ότι ο έλεγχος των τερμάτων είναι ο έλεγχος όταν αυτά τοποθετούνται στο γήπεδο. Λέει ότι τα τέρματα δύναται να δοκιμαστούν σε εργαστηριακό περιβάλλον. Αυτό το εγχειρίδιο δεν αποτελεί κανονισμό. Είναι μια οδηγία, μία ευχή της ΦΙΦΑ ότι οι πιστοποιημένοι κατασκευαστές θα πρέπει να ακολουθούν τις συγκεκριμένες μεθόδους», πρόσθεσε.

«Η δεύτερη μέτρηση έγινε στο σκαμμένο γήπεδο. Ο κανονισμός λέει ότι ο αγωνιστικός χώρος πρέπει να είναι ομαλός και επίπεδος. Φυσικά και δεν ήταν επίπεδο, είχε δημιουργηθεί ένα χαντάκι όπου ο τερματοφύλακας μπορούσε να στραμπουλήξει το πόδι του. Τα δοκάρια λοιπόν, ήταν κοντά και ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν επίπεδος. Όλους τους αγώνες η ΑΕΚ τους δίνει στο γήπεδο αλλά με τους σωστούς κανονισμούς. Τι γελάει αυτός κύριε ο πρόεδρε! Σε ένα σωστό γήπεδο με σωστές διαστάσεις και επίπεδο και μπορούν να παίξουν σωστά οι παίκτες, φυσικά να γίνει το παιχνίδι. Όταν το γήπεδο δεν είναι κανονικό ο διαιτητής αναβάλει το παιχνίδι και το κερδίζει η άλλη ομάδα με 3-0. Αυτό θα ήταν το Survivor με ανωμαλίες στον αγωνιστικό χώρο, και όχι πρωτάθλημα της Super League. Οι σωστές μετρήσεις ήταν οι πρώτες. Η προσπάθεια του Ατρόμητου να διορθώσει τα πράγματα τα έκανε χειρότερα και κατέστησε τον χώρο του γηπέδου παντελώς ακατάλληλο.

Όσον αφορά τη θέση της ΑΕΚ, σχολίασε ότι «η εφαρμογή του άρθρου 21, 3ιδ του ΚΑΠ είναι υποχρεωτική γιατί για την κατάσταση του γηπέδου είναι υπαίτια η γηπεδούχος ομάδα. Ζητούμε όσα προβλέπει ο νόμος και να θεωρηθούν ως ορθά και σωστά όσα έγραψε ο Μανούχος στο φύλλο αγώνα για τα οποία δεν μπορεί να γίνει ανταπόδειξη».

 

Ομάδα: