ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

22 January, 2023 - 18:22

Categories: 

ΑΕΚ με ψυχή και χρυσές αλλαγές «απέδρασε» από την Νεάπολη στο 92’!

 

 

Έδειξε νοοτροπία πρωταθλήτριας και πανηγύρισε νίκη-θρίλερ στη Νίκαια και την έδρα του ουραγού της βαθμολογίας, Ιωνικού, η ΑΕΚ!

Παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες κόντρα στους μαχητικότατους γηπεδούχους και βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ του Σεμπά στο 38', η Ένωση έδειξε χαρακτήρα και κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά! Αρχικά ο Βίντα ισοφάρισε με κεφαλιά στο 82', πριν ο Τσούμπερ εκμεταλλευτεί την υπέροχη ασίστ του Μάνταλου (οι δυο τους πέρασαν ως αλλαγές του Αλμέιδα στο 74'), χαρίζοντας στο 92' στην ομάδα του τη νίκη με 2-1 και το υπερπολύτιμο τρίποντο.

 

 

 

 

Έτσι, η ΑΕΚ παρέμεινε σε τροχιά κορυφής, μειώνοντας στον έναν βαθμό τη διαφορά της από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, ενώ ο Ιωνικός, παρά την πολύ καλή του προσπάθεια, γνώρισε τη 13η ήττα του στο φετινό πρωτάθλημα, παραμένοντας στον πάτο της βαθμολογίας.

 

Με 5-3-2 παρέταξε την ομάδα του ο Δημήτρης Σπανός, ο οποίος είχε ως μοναδικό απόντα τον Μασάς. Ο Χουτεσιώτης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, έχοντας μπροστά του τριάδα στόπερ τους Τσιγκρίνσκι, Σόουζα και Ρομαό. Ο Μύγας στο δεξί άκρο, ο Βαλεριάνος στο αριστερό και τριάδα στα χαφ οι Κάνιας, Σάκιτς και Φαντιγκά. Το επιθετικό δίδυμο των γηπεδούχων αποτέλεσαν ο Σεμπά και ο Γούλερι, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του.

Από την άλλη, ο Ματίας Αλμέιδα δεν είχε στη διάθεσή του τους Σιντιμπέ, Μοχαμάντι, Γαλανόπουλο και Ελίασον, ενώ προέκυψε και πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις και έμεινε εκτός. Ο Αθανασιάδης ξεκίνησε τερματοφύλακας, με τον Ρότα δεξί μπακ, τον Χατζισαφί αριστερό και τους Μουκουντί, Βίντα στο κέντρο της άμυνας. Σιμάνσκι και Γιόνσον ήταν το δίδυμο στα χαφ, ο Άμραμπατ στο δεξί άκρο της επίθεσης, ο Πινέδα στο αριστερό και ο Αραούχο πίσω από τον Φαν Βέερτ.

 

Η ΑΕΚ πήρε την κατοχή από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τον Ιωνικό να αμύνεται στο δικό του μισό του γηπέδου, με 11 παίκτες πίσω από την μπάλα. Στο 10’ ο Ρότα είχε πτώση εντός της περιοχής των γηπεδούχων μετά από μαρκάρισμα του Βαλεριάνου, αλλά ο Σιδηρόπουλος έδειξε «παίζετε», ενώ ο Ιωνικός απείλησε για πρώτη φορά στο 17’, σκοράροντας με τον Γούλερι, αλλά με το γκολ του να ακυρώνεται για οφσάιντ του Σεμπά στο ξεκίνημα της φάσης.

Στο 21’ η ΑΕΚ έχασε ευκαιρία να ανοίξει το σκορ μετά παό σέντρα του Άμραμπατ και κοντινή κεφαλιά του Σιμάνσκι που πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ένα μακρινό και πολύ δυνατό σουτ του Κάνιας κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη. Στο 32’, ο τερματοφύλακας της Ένωσης και ο Βίντα μπερδεύτηκαν μετά από σέντρα του Σάκιτς, αλλά οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να το εκμεταλλευτούν, ενώ στο 36’ ο Χατζισαφί βρήκε με σέντρα τον Αραούχο, αλλά εκείνος σούταρε ψηλά άουτ.

Τελικά, ο Ιωνικός ήταν εκείνος που πήρε το προβάδισμα στο 38’, όταν μετά από ιδανική αντεπίθεση, ο Φαντιγκά βρήκε με όμορφη πάσα τον Σεμπά, ο οποίος αφού απέφυγε τον Μουκουντί, εκτέλεσε με δυνατό σουτ τον Αθανασιάδη για το 1-0. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΚ ανέβασε την πίεσή της, στο 44’ ο Χατζισαφί εκτέλεσε φάουλ και ο Χουτεσιώτης απέκρουσε σε κόρνερ, ενώ στο 45’+3’ ο Σιμάνσκι σούταρε άστοχα από μακριά.

Οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν ευκαιρία στα πρώτα δευτερόλεπτα του δεύτερου μέρους, όταν ο Χατζισαφί βρήκε χώρο και σούταρε από μακριά και ο Χουτεσιώτης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 50’ ο Σόουζα τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Αντούνες, εν΄’ω στο 55’ ο Μουκουντί απομάκρυνε ένα πολύ επικίνδυνο γύρισμα του Φαντιγκά, ενώ στο 56’ η ένωση έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, με τον Φαν Βέερτ να μην μπορεί να σκοράρει με διπλή προσπάθεια από πολύ καλή θέση, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αραούχο.

Η ΑΕΚ συνέχισε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο, βρίσκοντάς τα όμως σκούρα απέναντι στην άμυνα του Ιωνικού, η οποία βρέθηκε σε αρκετά καλή μέρα. Στο 65' ο Τσιγκρείνσκι απομάκρυνε τελευταία στιγμή μετά από ένα γύρισμα του Αραούχο, ενώ στο 73' ο Αλμέιδα πέρασε στο ματς τους Τσούμπερ και Μάνταλο, δύο παίκτες που έμελλε να κρίνουν και τον νικητή του αγώνα.

Στο 78' ο Ιωνικός λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματά του, αλλά Γούλερι και Ρουμπουλάκου δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Αθανασιάδη, με την Ένωση να ισοφαρίζει στο 82', μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φερνάντες και καρφωτή κεφαλιά του Βίντα, ο οποίος βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά με τα κιτρινόμαυρα! Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν ασφυκτικά, ψάχνοντας το γκολ της νίκης, το οποίο τελικά βρήκαν στο 92', όταν ο Μάνταλος έβγαλε υπέροχη κάθετη στον Τσούμπερ και ο Ελβετός με φανταστικό τελείωμα νίκησε τον Χουτεσιώτη, λυτρώνοντας την ομάδα του και χαρίζοντάς τη τη νίκη με 2-1!

 

Ομάδα: