ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

12 May, 2023 - 22:01

Categories: 

Αλμέιδα: «Θα χρειαστεί ταπεινότητα και ψυχραιμία»

 

Άπαντες στην ΑΕΚ περιμένουν πώς και πώς το ματς με τον Βόλο την Κυριακή (14/05), όπου η Ένωση θα εξασφαλίσει το πρωτάθλημα έστω με έναν βαθμό.

Ο Ματίας Αλμέιδα βέβαια προσπαθεί να κρατήσει συγκεντρωμένους τους ποδοσφαιριστές του, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά στην Cosmote TV πως «μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καταφέρει τίποτα».

 

  

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πού εστιάζει την προετοιμασία της ομάδας τη στιγμή που ο κόσμος ετοιμάζεται για φιέστα:

«Εγώ αυτό που προσπαθώ να μεταφέρω στους ποδοσφαιριστές είναι αυτό που κάνω κάθε φορά πριν από κάθε παιχνίδι. Ίδια προπόνηση, ίδιος χρόνος προπόνησης, ίδια αφοσίωση. Καταλαβαίνω την ευφορία που μπορεί να υπάρχει πριν από αυτό το παιχνίδι, αλλά εγώ επικεντρώνομαι πάντα στους αντιπάλους. Οπότε, εμείς αυτό που κάνουμε είναι να προετοιμάζουμε το παιχνίδι γιατί χρειάζεται είτε να το κερδίσουμε, είτε να πάρουμε ισοπαλία για να βγούμε πρωταθλητές. Στα παιχνίδια μπαίνεις για να παίξεις, οπότε θα παίξουμε. Έχω ενημερωθεί ότι υπήρξε ένας αγώνας της ομάδας στο παρελθόν, ένας αγώνας που είχε τελειώσει χωρίς ευτυχές τέλος. Εγώ θέλω να είμαι μέρος ενός τέλους που θα είναι ευτυχές. Γι’ αυτό τα λαμβάνω όλα με προσοχή, με ηρεμία και περιμένω την Κυριακή με πολλή όρεξη».

Για το τι είχε δει μήνες πριν στον συσχετισμό δυνάμεων και είχε κάνει τη δήλωση, που δικαιώνεται, ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί στο τελευταίο δευτερόλεπτο:

«Είδα τη βελτίωση της ΑΕΚ. Και ήξερα ότι θα είμαστε μια ομάδα ανταγωνιστική μέχρι τέλους. Υπήρχε ο παρόμοιος δρόμος που βρισκόταν ο Παναθηναϊκός, αλλά όχι μόνο αυτός, και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Οπότε η διοργάνωση ήταν ισοδύναμη. Και σε σχέση με τη διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια, όταν κάποια ομάδα ξεχώριζε από την αρχή, εγώ έβλεπα ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί μέχρι τέλους και είπα την αλήθεια μου. Πιστεύω ότι όλο αυτό λειτουργία για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Για το πώς έζησε την έκρηξη συναισθημάτων του κόσμου το βράδυ της Δευτέρας στο αεροδρόμιο και στα Σπάτα:

«Εγώ ζω τα πάντα με ηρεμία και απορροφώ τα πράγματα με πολλή αγάπη. Αλλά η δουλειά δεν έχει τελειώσει ακόμη. Φυσικά, αναγνωρίζω αυτή τη χαρά γιατί έναν χρόνο πριν η ομάδα έμεινε εκτός Ευρώπης στο παιχνίδι με τον Άρη. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, από τη μία έχεις το θλιμμένο πρόσωπο και από την άλλη το χαρούμενο. Κι αν προσθέσουμε ότι εμείς μετά από αυτό το ματς βρεθήκαμε στην πρώτη θέση, τότε είναι αναπόφευκτη αυτή η ευφορία που υπήρξε στους οπαδούς. Τώρα, όμως, εμείς που προχωράμε κι έχουμε μπει σε αυτό το πρότζεκτ, σε αυτή τη διαδικασία, είμαστε οι πρώτοι που πρέπει να μεταφέρουμε σε όλους ταπεινότητα και ψυχραιμία γιατί μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Και αυτοπεποίθηση για να το καταφέρουμε».

Για την ανανέωση της συνεργασίας της ΑΕΚ με τον Χατζισαφί:

«Πρώτα από όλα, είμαι χαρούμενος για τον ποδοσφαιριστή, χαρούμενος για την ομάδα, χαρούμενος για μένα γιατί ξέρω ότι μπορώ να τον υπολογίζω για την επόμενη σεζόν.

Είναι κάποιος που το αξίζει και το έχει δείξει με πράξεις καθημερινά. Όταν χρειάστηκε να μείνει τον πάγκο και να είναι αναπληρωματικός του Μοχαμάντι, δούλευε πάντα για το καλό της ομάδας. Και περίμενε την κατάλληλη στιγμή. Πραγματικά, για εμένα η απόδοσή του ήταν διαρκώς αύξουσα. Και σε αυτό θα προσθέσω και αυτό που εγώ θεωρώ ότι είναι το πιο σημαντικό, ότι είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας κι ένας εκπληκτικός άνθρωπος».

Ομάδα: