ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Παναγιώτης Αναστόπουλος

4 April, 2023 - 12:36

Categories: 

Από ένα πόντο στο... σακούλι για Βαλένθια και Βαγιεκάνο

Παρά το γεγονός πως η Βαλένθια χθες είχε τις διπλάσιες φάσεις από την αντίπαλο της, το τελικό 1-1 στο γήπεδο «Μεστάγια» ανάμεσα στις «νυχτερίδες» και τη Ράγιο Βαγιεκάνο αφήνει όλες τις πλευρές ικανοποιημένες ενόψει της συνέχειας της σεζόν. 

 

Βέβαια, η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους φιλοξενούμενους, βάζοντας από πολύ νωρίς πίεση στους ποδοσφαιριστές του Ρούμπεν Μπαράχα. Πιο συγκεκριμένα, μόλις στο 9' ο Άλβαρο Γκαρσία πάσαρε στον Κομεσάνα, ο οποίος με το δεύτερο του γκολ φέτος έκανε το 0-1 για τη Βαγιεκάνο. Το ημίχρονο συνεχίστηκε με κάποιες καλές φάσεις και στις δύο εστίες, δίχως όμως να υπάρξει ιδιαίτερη απειλή. Ένα σημαντικό στοιχείο ήταν, επίσης, και η άγρια... ομορφιά που είχε αποκτήσει ο αγώνας, με τον ρέφερι να βγάζει τρεις κίτρινες κάρτες στα πρώτα 45 λεπτά. Πάντως, το 0-1 έμεινε ως και την ανάπαυλα, με τη Βαλένθια να καλείται πλέον να αντιστρέψει το κλίμα. 

 

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι προέβησαν γρήγορα σε αλλαγές προκειμένου να φέρουν το ρυθμό στα μέτρα τους. Αυτό έγινε εφικτό, καθώς ανέβασαν την πίεση τους και έχασαν μερικές κλασικές στιγμές μπροστά από το τέρμα του Ντιμιτριέφσκι. Ωστόσο, στο 82' ήρθε η ώρα της λύτρωσης. Η Βαλένθια κέρδισε πέναλτι και την εκτέλεση ανέλαβε ο Τζάστιν Κλάιφερτ. Ο Ολλανδός επιθετικός ευστόχησε και έγραψε το 1-1, το οποίο έμεινε ως το σφύριγμα της λήξης. 

 

Με αυτή την ισοπαλία, η Βαλένθια πήγε στους 27 πόντους και ξέφυγε, έστω και στην ισοβαθμία, από τη ζώνη του υποβιβασμού. Από την άλλη, η Ράγιο Βαγιεκάνο πάτησε 8αδα με 37 πόντους, κυνηγώντας πλέον επί ίσοις όροις μια θέση στην Ευρώπη για τη νέα σεζόν.