ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

  • Notice: Undefined offset: 0 in user_node_load() (line 3682 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Trying to get property 'name' of non-object in user_node_load() (line 3682 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 in user_node_load() (line 3683 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Trying to get property 'picture' of non-object in user_node_load() (line 3683 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 in user_node_load() (line 3684 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Trying to get property 'data' of non-object in user_node_load() (line 3684 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).

8 February, 2023 - 03:41

Categories: 

Αργεντινή, Χιλή, Παραγουάη, Ουρουγουάη κατέθεσαν κοινή υποψηφιότητα για το Μουντιάλ 2030

Η Αργεντινή, η Χιλή, η Παραγουάη και η Ουρουγουάη κατέθεσαν κι επίσημα την Τρίτη (7/2) κοινή υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030, ζητώντας το τουρνουά να επιστρέψει «εκεί που γεννήθηκε το ποδόσφαιρο», 100 χρόνια μετά τη διεξαγωγή του πρώτου Μουντιάλ στο Μοντεβιδέο.

Κατά τη διάρκεια τελετής στην Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αργεντινής (AFA), οι αξιωματούχοι των τεσσάρων χωρών ενώθηκαν υπό τον Αλεχάντρο Ντομίνγκες, πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Νότιας Αμερικής (CONMEBOL), ο οποίος είπε ότι ελπίζει πως η FIFA μπορεί να δείξει μια «χειρονομία μεγαλείου» προς την περιοχή και να επιτρέψει να διοργανώσει το τουρνουά.

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 δεν είναι απλώς ένα άλλο Παγκόσμιο Κύπελλο, αξίζει μια γιορτή με αναγνώριση για τα 100 χρόνια», είπε ο Ντομίνγκες και πρόσθεσε:

\«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η FIFA έχει την υποχρέωση να τιμήσει τη μνήμη όσων ήρθαν πριν από εμάς και πίστεψαν στο μεγαλείο και έκαναν το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Αργεντινής Κλαούντιο Τάπα πρόσθεσε απ’ την πλευρά του πως «...ως παγκόσμιοι πρωταθλητές, πραγματοποιούμε αυτή την προώθηση, που είναι το όνειρο όλων των Νοτιοαμερικανών.

Όχι μόνο λόγω των 100 χρόνων απ’ την πρώτη διοργάνωση, αλλά λόγω του πάθους με το οποίο ζούμε το ποδόσφαιρο».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες έκανε μια δήλωση στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter λέγοντας ότι και η Βολιβία θα κληθεί να συμμετάσχει σε «αυτό το όνειρο».

Μετά την πρώτη διοργάνωση στην Ουρουγουάη, η Αργεντινή φιλοξένησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1978 και η Χιλή το 1962, ενώ η Παραγουάη δεν έχει φιλοξενήσει ποτέ τη μεγαλύτερη διοργάνωση του αθλήματος.

Η πρόταση της Νότιας Αμερικής θα ανταγωνιστεί την κοινή υποψηφιότητα Ισπανίας-Πορτογαλίας, οι οποίες έχουν υπογράψει συμφωνία κοινής προσφοράς, συν πολύ πιθανές προτάσεις για το Μουντιάλ του 2030 από το Μαρόκο και τη Σαουδική Αραβία. 

πηγή amna. gr