ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Στουρνάρας

24 April, 2023 - 02:03

Categories: 

Βρήκε τηλεοπτική "στέγη" το κύπελλο Γερμανίας, ταξίδι στον «εγκέφαλο» των τρένων και «Το ναυάγιο του Όρια και οι χαμένοι Ιταλοί στρατιώτες»!

Mπορεί να καθυστέρησε αρκετά, ωστόσο το κύπελλο Γερμανίας βρήκε τηλεοπτική "στέγη"!

Η Cosmote TV είναι το κανάλι που θα μεταδώσει τους δύο ημιτελικούς και τον τελικό της διοργάνωσης. Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από το κανάλι, με όλες τις λεπτομέρεις της συμφωνίας.

«MEGA Stories»: Ταξίδι στον «εγκέφαλο» των τρένων

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου, τη Δευτέρα 24 Απριλίου στις 00:10 σκιαγραφεί την επόμενη ημέρα των ελληνικών σιδηροδρόμων πενήντα πέντε ημέρες μετά το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 57 επιβάτες της αμαξοστοιχίας Intercity 62

Πόσο ασφαλείς είμαστε; Είναι το καίριο ερώτημα έπειτα από τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, το οποίο ζητά επιτακτικά απαντήσεις. Πενήντα πέντε ημέρες μετά το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 57 επιβάτες της αμαξοστοιχίας Intercity 62, η εκπομπή «MEGA Stories» τη Δευτέρα 24 Απριλίου στις 00:10 σκιαγραφεί την επόμενη ημέρα των ελληνικών σιδηροδρόμων.

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου ταξίδεψε στην Ιταλία, πέρασε μία ημέρα στο κέντρο ελέγχου τρένων της Ferrovie dello Stato, μητρικής εταιρείας της Hellenic Train, για να δει και να καταγράψει πώς λειτουργεί εκεί το σύστημα τηλεδιοίκησης. Έμαθε για τις δικλείδες ασφαλείας που εφαρμόζονται στο εκτενές και πολυδαίδαλο σιδηροδρομικό δίκτυο της γειτονικής χώρας και συνομίλησε με τον Διευθυντή Κυκλοφορίας και Υπεύθυνο για την τηλεδιοίκηση Ντανιέλε Μορέτι.

Πίσω στην Ελλάδα, το «MEGA Stories» εξασφάλισε πρόσβαση και στο Κέντρο Ελέγχου Τρένων, στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών, όπου, με οδηγό τον προϊστάμενο Νίκο Μπορομπόκα, είδε πώς λειτουργεί το σύστημα τηλεδιοίκησης στη χώρα μας, σε ποια σημεία του δικτύου εφαρμόζεται αλλά και κάτω από ποιο καθεστώς επιχειρείται η επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων, έπειτα από το δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου.

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου συνάντησε ακόμα τον μεταβατικό Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ, Παναγιώτη Τερεζάκη, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα στην πιο δύσκολη και σκοτεινή ώρα του Οργανισμού αλλά και τον Γρηγόρη Λάμπρου, τον άνθρωπο που σχεδίασε και παρέδωσε το 2016 ένα σύστημα τηλεδιοίκησης στον ΟΣΕ, το οποίο όμως δεν λειτούργησε ποτέ.

Έχουν οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι μέλλον; Μπορεί το ταξίδι με τρένο να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού; Είναι δυνατόν το ανθρώπινο σφάλμα να εκμηδενιστεί μέσα από τη χρήση της τεχνολογίας; Έχουν οι υπάλληλοι του ΟΣΕ την εκπαίδευση και την κατάρτιση που απαιτούν οι νευραλγικές θέσεις τους; Το «MEGA Stories» αναζητά τις απαντήσεις εκεί που χτυπά η καρδιά των σιδηροδρόμων σε Ελλάδα και Ιταλία.

«365 στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου «Το ναυάγιο του Όρια και οι χαμένοι Ιταλοί στρατιώτες»

Την άγνωστη ιστορία του ναυαγίου του Όρια παρουσιάζει η εκπομπή «365 στιγμές», με τη Σοφία Παπαϊωάννου, που μεταδίδεται από το ΕΡΤNEWS τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2023, στις 23:00.

Τον Φεβρουάριο του 1944, στο νησάκι Πάτροκλος, λίγο έξω από το Σούνιο, το ατμόπλοιο Όρια πέφτει πάνω στα βράχια μέσα στη νύχτα. Στα αμπάρια του εγκλωβίζονται και πνίγονται περισσότεροι από 4.000 Ιταλοί στρατιώτες, αιχμάλωτοι πολέμου, που οι Γερμανοί μεταφέρουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Είναι η μεγαλύτερη ναυτική τραγωδία της Μεσογείου και μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως. Οι Γερμανοί θα κρατήσουν το ναυάγιο κρυφό και με τα χρόνια θα ξεχαστεί, χωρίς ποτέ οι οικογένειες των στρατιωτών στην Ιταλία να μάθουν τι συνέβη στους δικούς τους ανθρώπους.

Δεκαετίες μετά, ο δύτης Αριστοτέλης Ζερβούδης θα ανακαλύψει το ναυάγιο και προσωπικά αντικείμενα των Ιταλών στρατιωτών, με χαραγμένα τα ονόματά τους πάνω σε αυτά, και θα αρχίσει να αναζητεί τις οικογένειές τους στην Ιταλία.

Η εκπομπή «365 στιγμές», με τη Σοφία Παπαϊωάννου, παρουσιάζει την άγνωστη ιστορία του ναυαγίου του Όρια και ταξιδεύει με τον δύτη στην Ιταλία, όπου σε κλίμα συγκίνησης θα παραδώσει, ύστερα από 80 χρόνια, στις οικογένειες των αγνοούμενων στρατιωτών τις καραβάνες των αγαπημένων τους προσώπων.

«365 στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου. Δευτέρα 24 Απριλίου 2023, στις 23:00, στο ΕΡΤNEWS και στις 23:45 στην ΕΡΤ1, κάθε δεύτερη Δευτέρα.

Η «Δίκη στο OPEN»

Το μακροβιότερο talk show, τη Δευτέρα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του OPEN. Η αθλητική εκπομπή των μεγάλων αποκαλύψεων δίνει πάλι τον τόνο για να μη μείνει τίποτε στο σκοτάδι:

ΑΝΑΛΥΣΗ: Η αθέατη πλευρά των ντέρμπι: Ολυμπιακός-ΑΕΚ και ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός - Σχολιάζουν ο προπονητής Στάθης Σταθόπουλος, ο πρώην διαιτητής FIFA Γιάννης Σταυρίδης και ο δημοσιογράφος Γιώργος Μπούζος.

ΘΕΜΑ: Ο τελικός κυπέλλου και η παρατεταμένη κρίση του ελληνικού ποδοσφαίρου - Αναλύουν ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής και ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Στέργιος Αντωνίου.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Που οδηγεί η δικαστική έρευνα για το παράνομο στοίχημα - Όλα τα στοιχεία από τη δημοσιογράφο Μαίρη Μπενέα και τον στοιχηματικό αναλυτή Νίκο Παναγόπουλο.

35 χρόνια «Δίκη», με τον Κυριάκο Θωμαΐδη. Τη Δευτέρα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του OPEN. Και σε μαγνητοσκόπηση, μετά τα μεσάνυχτα, στο Ανοιχτό Κανάλι.

Τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη!

-Τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2023, στις 21:00, ακούμε από το Δεύτερο Πρόγραμμα, τη ραδιοφωνική μεταφορά του συγκλονιστικού μονολόγου του Άρη Αλεξάνδρου «Το Κιβώτιο», σε σκηνοθεσία του Φώτη Μακρή, με τον ίδιο στον ρόλο του αφηγητή και ραδιοσκηνοθεσία της Στέλλας Κρούσκα. Τη μουσική υπογράφει ο Γιώργος Νινιός...

-Η συνεργασία Euronews – ΕΡΤ συνεχίζεται καθώς το ΔΣ της ΕΡΤ ομόφωνα ενέκρινε την ανανέωση της σύμβασης με το Euronews για το διάστημα 1/7/2023 – 30/6/2024. Το συνολικό κόστος θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ για το οικονομικό έτος 2023 κατά 150.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, και για το οικονομικό έτος 2024 κατά 150.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ...

- Σύμφωνα με πληροφορίες του typologies.gr ο πρώην ιδιοκτήτης των Εκδόσεων Λυμπέρη έχει έλθει σε συμφωνία με την εκδοτική εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη για την παραγωγή ένθετων νέων περιοδικών για τα “Νέα” και το “Βήμα”...

-Τέσσερις αναμετρήσεις από το πρωτάθλημα της Βραζιλίας μετέδωσε στο υβριδικό του κανάλι το OPEN, στο πρώτο του Σαββατοκύριακο με μεταδόσεις από την χώρα του καφέ. Πάντως, μαζί με τις τέσσρις μεταδόσεις από το πρωτάθλημα της Αργεντινής, είναι λυπηρό μόνο τα δύο από τα οχτώ ματς να έχουν ελληνικό σχολιασμό...

-Καλό βράδυ και εις αύριο τα σπουδαία!

Κ. Στουρνάρας

kostourn@yahoo.com