ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Παναγιώτης Αναστόπουλος

26 February, 2023 - 04:41

Categories: 

Βραδιά Παρασκευής στην Πορτογαλία με νίκες για τις Αρούκα, Μαρίτιμο και Μπενφίκα!

Συνέχεια στην 22η αγωνιστική της Liga Portugal έδωσαν την Παρασκευή οι αναμετρήσεις ανάμεσα σε Αρούκα και Κάζα Πία, Μαρίτιμο και Σάντα Κλάρα, καθώς επίσης και αυτή ανάμεσα στη Βιζέλα και την πρωτοπόρο στο βαθμολογικό πίνακα Μπενφίκα. Πιο συγκεκριμένα:

Αρούκα - Κάζα Πία 2-0 

Με άδεια χέρια έφυγε από το <<Estadio Municipal de Arouca>> η ομάδα του πρώην σέντερ μπακ του ΠΑΟΚ, Φερνάντο Βαρέλα. Με τον πολύπειρο 35χρονο κεντρικό αμυντικό της Κάζα Πία να ξεκινάει στο βασικό σχήμα του προπονητή του, αλλά να αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή στο 80', η Αρούκα δυσκολέυτηκε, όμως, παρά την σθεναρή αντίσταση των φιλοξενούμενων, νίκησε στο τέλος με 2-0.

Στο πρώτο ημίχρονο, το σύνολο του Αρμάντο Εβαντζελίστα μπήκε κάπως μουδιασμένο στο τερέν, μη έχοντας τα ηνία και την κυκλοφορία της μπάλας υπέρ του. Αντιθέτως, η Κάζα Πία ήταν αυτή που ήλεγχε το ρυθμό και που προσπαθούσε ορθολογικά και από πίσω να βγει στην επίθεση και να σκοράρει με αξιώσεις. Άλλωστε, οι επτά της φάσεις στα αρχικά 45 λεπτά αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Ωστόσο, η Αρούκα κατάφερε να μείνει στο ύψος των περιστάσεων και να αποδώσει εξαιρετικά στην αμυντική της λειτουργία, έτσι ώστε ως το ημίχρονο να παραμείνει το ανιαρό 0-0.

Στην επανάληψη, λοιπόν, οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και επιχείρησαν σταδιακά να γίνου ολοένα και πιο επικίνδυνοι προς την εστία του Ρικάρντο Μπατίστα, εκμεταλλευόμενοι κιόλας το αριθμητικό πλεονέκτημά τους λόγω της αποβολής του Μπένι με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 75'. Τελικά, η δικαίωση των κόπων τους ήρθε στο 81ο λεπτό, όταν ο Ράφα Μούγιτσα εκμεταλλέυτηκε άριστα την πάσα του Μορλάγιε Συλλά και με ένα ωραίο τελείωμα έγραψε το 1-0. Όσο περνούσε η ώρα, το αποτέλεσμα δε φαινόταν να αλλάζει, με την Αρούκα να παίρνει, σύμφωνα με την εικόνα του αγώνα, μία νίκη πραγματικά στο όριο. Όμως, ο Μούγιτσα είχε άλλη άποψη, κατορθώνοντας στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης να διπλασιάσει τα τέρματα αυτουνού και της ομάδας του, σημειώνοντας το τελικό 2-0. Μάλιστα, με την εμφάνιση του αυτή, ο 24χρονος Ισπανός εξτρέμ της Αρούκα έφτασε τα 5 τέρματα σε 15 συμμετοχές, επιβεβαιώνοντας την ανοδική του πορεία τη φετινή χρονιά.

Με αυτό το αποτέλεσμα, λοιπόν, οι <<γαλαζοκίτρινοι>> ξεπέρασαν την Κάζα Πία στη βαθμολογία, αριθμώντας πλέον 33 πόντους, με την ομάδα του Φιλίπε Μαρτίνς να μένει στου; 32 και την 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το σίγουρο είναι, βέβαια, πως και οι δύο σύλλογοι θα παλέψουν ως το τέλος για μια θέση στην πρώτη 6αδα, που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της καινούριας σεζόν.

Μαρίτιμο - Σάντα Κλάρα 3-1

Παιχνίδι με... άρωμα παραμονής στην κατηγορία ήταν αυτό ανάμεσα στη Μαρίτιμο και τη Σάντα Κλάρα, με την ομάδα του Χοσέ Μάνουελ Γκόμες να παίρνει εν τέλει τη νίκη και παράλληλα μια σημαντική βαθμολογική <<ανάσα>>.

Βέβαια, παρά το γεγονός πως οι γηπεδούχοι στέφθηκαν νικητές στο τελευταίο σφύριγμα της λήξης, και μάλιστα με ένα ευρύ σκορ, όπως μαρτυρά το 3-1, η αναμέτρηση δε ξεκίνησε ακριβώς όπως θα περίμεναν. Πιο αναλυτικά, κόντρα στη ροή του ρυθμού και σε μία στιγμή που η Μαρίτιμο κυριαρχούσε, η Σάντα Κλάρα βγήκε στην επίθεση και με ένα τέρμα του Γκάμπριελ Σίλβα στο 18' άνοιξε το σκορ και έφερε... παγωμάρα στο <<Estadio do Maritimo>>. Μάλιστα, το εν λόγω σκορ έμεινε ως και τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με τους φιλοξενούμενους να έχουν <<σφιχταγκαλιάσει>> ουσιαστικά ένα προβάδισμα, που ήταν λίγο-πολύ απροσδόκητο.

Ωστόσο, η κυριαρχία της Μαρίτιμο στο δεύτερο μέρος, μετέβαλε τα δεδομένα. Αρχικά, με αυτογκόλ του Κέννεντυ Μπόατενγκ στο 61' ισοφάρισε σε 1-1, για να έρθει ο Κλαούντιο Ουίνγκ στο 72ο λεπτό να κάνει την ανατροπή (2-1) με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Και πάνω που η Σάντα Κλάρα δεν είχε συνειδητοποιήσει τι ακριβώς είχε συμβεί, ήρθε ο 22χρονος Περουβιανός εξτρέμ της Μαρίτιμο, Πέρσι Λίζα, που είχε μπει στο τερέν ως αλλαγή στο 62', να γράψει το τελικό 3-1 στο 78ο λεπτό μέσα σε κλίμα έντονων πανηγυρισμών.

Έτσι, με το σύλλογο από την περιοχή Φούντσαλ της Πορτογαλίας να φέρνει... τούμπα την κατάσταση και να νικάει με 3-1, η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής: η Σάντα Κλάρα έπεσε στην 17η θέση του πίνακα με 15 πόντους, όντας πλέον στη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ η Μαρίτιμο ανέβηκε στην 16η θέση με 16 πόντους, καταλαμβάνοντας, ως ώρας, μια θέση για τα επερχόμενα play-out με ομάδα της δεύτερης κατηγορίας του πορτογαλικού ποδοσφαίρου. 

Βιζέλα - Μπενφίκα 0-2

Με σβηστές τις... μηχανές, η ομάδα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου πέρασε με μια μέτρια εμφάνιση από την έδρα της ανταγωνιστικής κατά τα άλλα Βιζέλα, νικώντας με πρωταγωνιστή τον Ζοάο Μάριο με 0-2.

Στο πρώτο μέρος, παρά την απόλυτη κυριαρχία των <<Αετών>> της Λισσαβόνας μέσα στο τερέν, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ακριβώς όπως θα περίμενε ο μέσος φίλαθλος του συλλόγου. Πιο συγκεκριμένα, η Μπενφίκα δημιούργησε συνολικά εννέα φάσεις προς την εστία του Φαμπιάν Μπούντιτς στο αρχικό 45λεπτο, όμως μόνο μία κατέληξε στα δίχτυα. Αυτή η οποία μετουσιώθηκε σε γκολ ανήκε στον 30χρονο διεθνή Πορτογάλο επιθετικό μέσο του ρόστερ του Ρότζερ Σχιμντ (ο οποίος, μάλιστα, αποβλήθηκε από τον διαιτητή της αναμέτρησης για έντονες διαμαρτυρίες από τον πάγκο του), Ζοάο Μάριο, καταφέρνοντας να αξιοποιήσει με τον πιο ωφέλιμο τρόπο την πάσα του Ντέιβιντ Νέρες. Έτσι, οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 0-1, χωρίς ωστόσο να έχουν <<καθαρίσει>> την υπόθεση νίκη.

Το γεγονός αυτό το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον η Βιζέλα στην επανάληψη, πατώντας πάνω στη χαλαρότητα και στην πτώση της απόδοσης της Μπενφίκα. Παράγοντας στο δεύτερο ημίχρονο έξι φάσεις, οι γηπεδούχοι έφτασαν αρκετές φορές κοντά στην ισοφάριση, όμως τα αντανακλαστικά του Έλληνα πρώην γκολκίπερ του Παναθηναϊκού λειτούργησαν άψογα όποτε τα χρειάστηκε η ομάδα του. Με αυτόν τον τρόπο, το καλό διάστημα των ποδοσφαιριστών του Μάνουελ Τουλίπα στον άγωνα πέρασε άκαρπα και μη αποδοτκά, με την ήττα πλέον να μοιάζει ως το πιθανότερο σενάριο για τη Βιζέλα. Μάλιστα, η κόκκινη κάρτα του Άντερσον στο 87' και το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ζοάο Μάριο στο 90'+5 (έφτασε τα 14 γκολ σε 21 ματς στο πορτογαλικό πρωτάθλημα με αυτό ο πρώην ποδοσφαιριστής των Ίντερ και Σπόρτινγκ Λισσαβόνας) ενίσχυσαν ακόμα περισσότερο αυτήν την ιδέα, με τη Βιζέλα να δέχεται μοιρολατρικά την τύχη της απέναντι σε έναν ξεκάθαρα πιο ποιοτικό αντίπαλο.

Με τη νίκη της αυτή (η έκτη συναπτή στη Liga Portugal), η Μπενφίκα ανέβηκε στους 59 βαθμούς και στο +8 από τη δεύτερη στη βαθμολογία Πόρτο (με ένα ματς παραπάνω, βέβαια), ενώ οι <<γαλανόλευκοι>> παρέμειναν στο μέσο του πίνακα με 26 πόντους.