ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Παναγιώτης Αναστόπουλος

21 May, 2023 - 04:54

Categories: 

Βύθισε τη Ναντ η Μονπελιέ - Παλεύει για το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο η Λιλ!

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίστηκε η 36η αγωνιστική στη γαλλική Ligue 1. Πιο συγκεκριμένα, η Μονπελιέ πέρασε... αέρας από την έδρα της Ναντ με 0-3, ενώ η Λιλ πήρε το ντέρμπι απέναντι στη Μαρσέιγ με επική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο. 

 

• Ναντ - Μονπελιέ 0-3

Εντυπωσιακή η εμφάνιση του συνόλου του Μισέλ Ντερ Ζακαριάν μέσα στο Stade de la Beaujoire. Οι φιλοξενούμενοι, παρά το γεγονός πως είχαν ισορροπημένο στατιστικά με τους αντιπάλους τους, ήταν σαφώς πιο εύστοχος, παίρνοντας μια σημαντική νίκη ψυχολογίας λίγο πριν κλείσει η χρονιά. 

Τα πράγματα, πάντως, δε ξεκίνησαν από νωρίς καλά για τη Ναντ, αφού μόλις στο 5ο λεπτό έχασε με τραυματισμό το βασικό της σέντερ φορ, Άντι Ντελόρτ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί η συνοχή της ομάδας και να επηρεαστεί η αυτοπεποίθηση της. Βέβαια, κατάφερε να πραγματοποιήσει ένα άκρως αξιόλογο πρώτο ημίχρονο κόντρα σε μία Μονπελιέ που μόνο αδιάφορη δεν ήταν. Ωστόσο, στο 38' εγείρε η πλάστιγγα προς τους φιλοξενούμενους. Ο Φέρρι ήταν ο σκόρερ για τη Μονπελιέ, πραγματοποιώντας το 0-1 λίγο πριν φύγει το ημίχρονο. 

Στην επανάληψη, ο Νορντίν πολύ νωρίς μετά το σφύριγμα της έναρξης (47') έκανε το 0-2 και έκοψε τα φτερά των γηπεδούχων. Μετά το πρώτο σοκ, η Ναντ δημιούργησε κάποιες στιγμές για να μειώσει έστω το αποτέλεσμα, όμως καμία από αυτές δεν είχε τύχη. Και μέσα σε όλα, η Μονπελιέ στο 88ο λεπτό έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με τον Φαλαγέ Σακό. Με αυτόν τον τρόπο, δομήθηκε το τελικό 0-3, που αφήνει τη Μονπελιέ στη 12η θέση με 47 βαθμούς, ενώ τη Ναντ μέσα στη ζώνη του υποβιβασμού. 

 

• Λιλ - Μαρσέιγ 2-1

Κομβική επικράτηση για τη Λιλ, η οποία προσδοκά με νύχια και με δόντια να πάρει την έξοδο στην Ευρώπη για τη νέα χρονιά. Στο ντέρμπι της αγωνιστικής, νίκησε την ισχυρή φέτος Μαρσέιγ με 2-1, επιστρέφοντας στα τρίποντα μετά από περίπου ένα μήνα. 

Πάντως, η αναμέτρηση άρχισε άσχημα για την ομάδα του Πάουλο Φονσέκα. Αναλυτικότερα, πάνω στη συμπληρώστε του ημιώρου, ο Τζόναθαν Κλάους σκόραρε για τους φιλοξενούμενους, γράφοντας το 0-1. Το Stade Pierre Mauroy πάγωσε για τα καλά, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να λήξει με τους οπαδούς της Λιλ εμφανώς προβληματισμένους και ανήσυχους. 

Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος το σκηνικό ανετράπη πλήρως. Αρχικά, στο 50' ο Ντέιβιντ με πέναλτι ισοφάρισε στο σκορ, βάζοντας το 22ο γκολ του στο γαλλικό πρωτάθλημα. Και η... τούμπα στο αποτέλεσμα ήρθε στο 72ο λεπτό, όταν ο Τζόναθαν Μπαμπά αξιοποίησε στο έπακρο την ασίστ του Καμπελά και έκανε το 2-1. Το σκορ αυτό παρέμεινε ως το τέλος, γεγονός που διατήρησε τη Λιλ στην 5η θέση με 63 βαθμούς, ενώ το σύνολο του Ιγκόρ Τούντορ στην 3η με 73.