ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

8 August, 2023 - 18:25

Categories: 

Γιοβάνοβιτς: «Πολύ δύσκολος αντίπαλος η Μαρσέιγ»

Χωρίς μεγάλη διάθεση και μέσα σε βαρύ κλίμα, λόγω των χθεσινών γεγονότων και της δολοφονίας ενός οπαδούς της ΑΕΚ, αλλά με εμφανή την πρόθεση να διεκδικήσει μέχρι εσχάτων το… όνειρο και την παρουσία στους ομίλους του Champions League παρουσιάστηκε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν το αυριανό ματς του Παναθηναϊκού με την Μαρσέιγ στη Λεωφόρο ο Ιβαν Γιοβάνοβιτς.

Ο Σέρβος τεχνικός των «πράσινων» κατέθεσε τον σεβασμο του στη γαλλική ομάδα, επισήμανε ωστόσο πως και η δική του θα κάνε ό,τι περνάει από το χέρι της για να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης!

Παράλληλα, ο Γιοβάνοβιτς χαρακτήρισε κλειδιά την οργάνωση και την πειθαρχία που θα δείξει η ομάδα του απέναντι στη Μαρσέιγ και σημείωσε ότι ο Παναθηναϊκός θα κάνει το παιχνιδι του, παρόλη την αξία του αντιπάλου του.

«Θα ήθελα πριν ξεκινήσετε τις ερωτήσεις να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του αδικοχαμένου Μιχάλη, Θα έπρεπε αυτές οι δύο μέρες να είναι ημέρες χαράς για την Αθήνα, με τις ομάδες μας να παλεύουν για την πρόκριση, αλλά δυστυχώς σημαδεύτηκαν από τον θάνατο ενός παιδιού. Σίγουρα είναι δύσκολες ώρες, για αυτό και η συνέντευξη Τύπου δεν γίνεται με τις καλύτερες συνθήκες», είπε αρχικά.

Διανύετε την τρίτη χρονιά στην ομάδα, έχοντας μάλιστα επιστρέψει και στην Ευρώπη. Βαθιά μέσα σας ακόμα και αν δεν προκριθεί ο Παναθηναϊκός, θα είστε ικανοποιημένος που τον φέρατε ξανά σε ομίλους, έστω και του Europa League;

«Σίγουρα, ήταν ένας από τους στόχους που είχαμε μπροστά μας. Το καταφέραμε. Δεν μας αφήνουν πολλά περιθώρια που είναι να παλέψουμε στα δύο παιχνίδια με τη Μαρσέιγ για να καταφέρουμε.

Επί των ημερών σας αντιμετωπίζεται τον πιο ισχυρό αντίπαλο θεωρητικά και πρακτικά όλο αυτό το διάστημα. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη αρέσκεται στο να έχει την κατοχή της μπάλας, κατά πόσο σκοπεύετε να μεταβάλλετε την τακτική σας;

«Σαν ομάδα δεν εχουμε σκοπό να αλλάζουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας. Θα ειναι όπως και τα υπόλοιπα ματς, λοιπόν, με την γνώση ότι παίζουμε με μια πολύ καλή ομάδα και με την σκέψη ότι ενδεχομένως με την αξία της αυτή να το κάνει. Μέσα από το παιχνίδι μας θα ψάξουμε το αποτέλεσμα που θα είναι καλό για εμάς».

Πριν από 11 χρόνια ήταν και η Λιόν φαβορί κόντρα στον ΑΠΟΕΛ που ήσασταν προπονητής, αλλά δεν τα κατάφερε. Έχει κάποιες ομοιότητες αυτό το ζευγάρι με το τώρα;

«Όχι δεν νομίζω ότι έχει κάποια ιδιαίτερη σχέση. Η αλήθεια είναι ότι η Μαρσέιγ παίζει σε πιο υψηλού επιπέδου πρωτάθλημα, με περισσότερες ευρωπαϊκές εμπειρίες από εμάς. Έχει τον απόλυτο σεβασμό μας, αλλά σαν ομάδα έχουμε κι εμείς μια ελπίδα και ένα όνειρο, να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε στα δύο παιχνίδια για να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Ο Παναθηναϊκός παίζει πάντα για τη νίκη στο γήπεδό του, αν και είναι ένα διαφορετικό ματς αυτό. Η ισοπαλία θα ήταν θετικό αποτέλεσμα;

«Δεν μπορούμε να σκεφτούμε το αποτέλεσμα. Η Μαρσέιγ είναι πολύ μεγάλος αντίπαλος, εκτός από την νίκη, όποιο άλλο αποτέλεσμα θα είναι δύσκολο για εμάς. Και στα δύο ματς θα πρέπει να έχουμε πιο υψηλό επίπεδο για να έχουμε και ελπίδες πρόκρισης. Σίγουρα δεν μπορούμε να σκεφτούμε ότι ένα ισόπαλο αποτέλεσμα θα είναι καλό για εμάς».

Πως είδατε την Μαρσέιγ τη στιγμή που μιλάμε για μια καινούργια ομάδα;

«Δεν την παρακολουθούμε μόνο λόγω αντιπάλου, αλλά και λόγω της αξίας της και του γαλλικού πρωταθλήματος. Και πέρυσι ήταν ανταγωνιστική και φέτος με την αλλαγή του προπονητή κι του στυλ παιχνιδιού, πιστεύω οτι είναι λίγο πιο ισχυρή από πέρυσι. Έχει υψηλούς στόχους στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη, αλλά είναι στον δρόμο μας και εμείς, μην έχοντας άλλη επιλογή θα προσπαθήσουμε ανεξαρτήτως της ποιότητας και της αξίας της να είμαστε καλύτεροι, μετά από αυτά τα δύο παιχνίδια».

Η Μαρσέιγ θα παίξει αύριο με δύο επιθετικούς, ποιο είναι το πλάνο αντιμετώπισής τους και ποιο είναι το κλειδί για εσάς;

«Μαρσέιγ δεν είναι μονο οι Ομπαμεγιάνγκ και Εντιαγέ, αλλά μια ομάδα που έχει καλό ρυθμό με καλούς παίκτες και στην άμυνα και τα άκρα. Το βασικό για εμάς είναι να είμαστε πολύ πειθαρχημένοι, μια ομάδα που θα εχει διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο, να ζητάει αποτέλεσμα και να είναι οργανωμένη και στην φάση επίθεσης και όταν η Μαρσέιγ θα είναι κάτοχος της μπάλας. Θέλει πολύ μεγάλη αυτοσυγκέντρωση, με πολύ μεγάλη διάθεση να κάνουμε το παιχνίδι που μας ταιριάζει για να είμαστε ανταγωνιστικοί και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Με βαση το ότι δεν κρίνεται κάτι σημαντικό για τη συνέχεια, θεωρείται ότι αυτό είναι σημαντικό; Σας κάνει να αισθάνεστε άνετοι;

«Μπορούμε να χάσουμε αρκετά, ανεξάρτητα που έχουμε εξασφαλισμένους τους ομίλους. Άνετοι δεν μπορούμε να είμαστε ποτέ όταν έχουμε απέναντι μας ομάδες όπως η Μαρσέιγ. Είμαστε στα προκριματικά, θα είναι δύσκολο παιχνίδι αύριο, το ξέρουμε. Θα πρέπει να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, ίσως την μεγαλύτερη από κάθε άλλη στα δύο χρόνια που είμαι εγώ εδώ. Για να μπορέσουμε να ελπίζουμε στην πρόκριση στην επόμενη φάση, γιατί αυτός είναι και ο στόχος μας».

 

Ομάδα: