ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Παναγιώτης Αναστόπουλος

17 September, 2023 - 06:03

Categories: 

Γκέλα πριν τα αστέρια για τη Μπράγκα - Αλωβήτη από τη Βιζέλα η Μπενφίκα!

Με δύο παιχνίδια συνεχίστηκε η δράση στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του. Πιο συγκεκριμένα, η Φαρένσε σόκαρε τη Μπράγκα με μια εκκωφαντική νίκη λίγες μέρες πριν τη δοκιμασία της δεύτερης στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η Μπενφίκα έκανε το χρέος της απέναντι στη Βιζέλα.

• Φαρένσε - Μπράγκα 3-1

Το κακό της πρόσωπο εξακολουθεί να δείχνει στα εγχώρια ματς της η ομάδα του Αρτούρ Ζόρζε. Μπορεί πριν τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες να πήρε μια περιπετειώδη νίκη μέσα στην έδρα της Μορεϊρένσε, όμως τώρα η Φαρένσε δε συγχώρεσε την αφλογιστία της και της πήρε τους τρεις πόντους. 

Σε έναν σχετικά ισορροπημένο αγώνα στο πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι ήταν απλά πολύ πιο εύστοχοι από τους επιπόλαιους ποδοσφαιριστές της Μπράγκα απέναντι στην εστία του Ρικάρντο Βέλο, τιμωρώντας τους με τον πιο σκληρό τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, ένα λεπτό μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, και με τις δύο ομάδες να έχουν χάσει μερικές καλές στιγμές, η Φαρένσε βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Ύστερα από ασίστ του Φαμπρίσιο Ισιδόρο, ο Μπρούνο Ντουάρτε έκανε το 1-0, ξεσηκώνοντας το κοινό στις κερκίδες. Και πάνω στον ενθουσιασμό του πρώτου τέρματος, η Φαρένσε βρήκε και άλλο γκολ λίγο πριν πέσει η ανάπαυλα του ημιχρόνου. Η ανασταλτική λειτουργία της Μπράγκα ήταν εμφανές πως δε βρισκόταν και στην καλύτερη της ημέρα, με συνέπεια να επιτρέψει στους παίκτες του Ζοσέ Μότα να απειλήσουν τον Ματέους. Σε μία από αυτές τις απειλές, λοιπόν, ο Ρουί Κόστα στο 44' άρπαξε την ευκαιρία και έγραψε το 2-0, δημιουργώντας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την ομάδα του ενόψει της επανάληψης.

Με το σφύριγμα του δεύτερου μέρους, η Μπράγκα προχώρησε εσπευσμένα σε δύο αλλαγές τακτικής, μήπως και βελτιώσει κάποια πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, τα πράγματα όλο και χειροτέρευαν. Αυτό γιατί στο 50' η Φαρένσε κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή στη μεγάλη περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ρουί Κόστα, με φόντο να κάνει το 3-0 και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της ομάδας του. Ωστόσο, έστειλε τη μπάλα άουτ, χάνοντας μοναδική στιγμή για ένα ονειρικό ματς από μεριάς του. 

Το άστοχο αυτό πέναλτι των γηπεδούχων, πάντως, σα να έδωσε ένα φόνο αυτοπεποίθηση στη Μπράγκα. Σα να κατάλαβε πως η μοίρα της δίνει μια δεύτερη ευκαιρία για να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Και έτσι έγινε, λοιπόν, με τον Μπάνζα στο 56' να διαμορφώνει το 2-1 και να δίνει νέο ενδιαφέρον στην εξέλιξη της αναμέτρησης. Ωστόσο, η χαρά της Μπράγκα δεν κράτησε για πολύ, μιας και δύο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Μοχάμεντ Μπελουμί ήταν ο δράστης, ο οποίος στο 58' έγραψε το 3-1 και έκανε τον Αρτούρ Ζόρζε και τους συνεργάτες του να αντιληφθούν πως αμυντικά η Μπράγκα έχει ακόμα αρκετά κενά, έτοιμα να αξιοποιηθούν από κάθε αντίπαλο. 

Η συνέχεια του ματς κύλησε ομαλά, με τα πράγματα να μην αλλάζουν δραματικά. Έτσι, διατηρήθηκε το 3-1 ως το σφύριγμα της λήξης. Με αυτό το αποτέλεσμα, η Φαρένσε πήγε στην 8η θέση με 6 βαθμούς, ενώ η Μπράγκα έμεινε στην 7η με 7 πόντους. 

 

• Βιζέλα - Μπενφίκα 1-2 

Συνέχεια στα ελπιδοφόρα αποτελέσματα της έδωσε η Μπενφίκα μέσα στην έδρα της Βιζέλα. Πιο αναλυτικά, για τέταρτο συνεχές ματς στο πορτογαλικό πρωτάθλημα έφυγε με τη νίκη, αποδεικνύοντας πως και φέτος έχει όλες τις δυνατότητες για να διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή. 

Σε σχέση με το χθεσινό ματς της, οι οιωνοί ήταν από την αρχή ιδανικοί για τους Αετούς της Λισαβόνας. Πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο της συνάντησης, ο Μούσα έγινε αποδέκτης της πασάς του Ράφα Σίλβα και έγραψε το 0-1 (9'). Ο ρυθμός ανήκε κατά κύριο λόγο στη Μπενφίκα, η οποία προσπαθούσε όσο είχε τα ηνία και το μομέντουμ υπέρ της να πετύχει και άλλα τέρματα. Τελικά, μετά από πολύ κόπο, στο 39' έγινε και το πολυπόθητο 0-2. Σκόρερ χρίστηκε ο Άνχελ Ντι Μαρία, ο οποίος σημείωσε το τέταρτο του γκολ στο λίγκα. Μάλιστα, το 0-2 ήταν και το σκορ της ανάπαυλας, γεγονός που έδειχνε πως δύσκολα η Μπενφίκα θα έχανε το τρίποντο. 

Στην επανάληψη, λοιπόν, οι φιλοξενούμενοι κατέβασαν στροφές. Η εξέλιξη του αγώνα, αλλά και η ευρωπαϊκή μάχη με τη Σάλτσμπουργκ που ακολουθούσε τις επόμενες ημέρες ανάγκασαν έως ένα βαθμό τους ποδοσφαιριστές του Ρότζερ Σμιντ να χαλαρώσουν με σκοπό να κρατήσουν δυνάμεις. Το φρένο, λοιπόν, που πάτησε η Μπενφίκα στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου ημιχρόνου είχε μόνο ως συνέπεια να υπάρξει μια μείωση στο σκορ, μετά από εύστοχο πέναλτι της Βιζέλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο αρχηγός της, ο Σάμου, ο οποίος έκανε το 1-2. Από εκεί και μετά, η Μπενφίκα κράτησε σφιχτά τα λουριά της στην άμυνα, παίρνοντας το διπλό από την έδρα της Βιζέλα. 

Με αυτό το αποτέλεσμα, οι εν ενεργεία πρωταθλητές Πορτογαλίας ανέβηκαν στη 2η θέση με 12 πόντους, ενώ οι γηπεδούχοι του συγκεκριμένου αγώνα έμειναν 13οι με 4 βαθμούς.