ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

10 April, 2023 - 23:37

Categories: 

Γκουαρντιόλα: «Θέλω να το ζήσω ξανά!»

 

 Η Μάντσεστερ Σίτι θέλει απεγνωσμένα να κερδίσει το πρώτο της Champions League, αλλά η επιθυμία από μόνη της δεν θα είναι αρκετή για να την οδηγήσει στην επιτυχία στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, δήλωσε ο προπονητής Πεπ Γκουαρντιόλα σήμερα (10/4), παραμονή του πρώτου προημιτελικού αγώνα με την Μπάγερν στο «Etihad».

 

 Ο Γκουαρντιόλα έχει κατακτήσει τέσσερις τίτλους Premier League, ένα Κύπελλο Αγγλίας και τέσσερα Λιγκ Καπ στη Σίτι, αλλά όχι το Champions League, τρόπαιο που κέρδισε δύο φορές ως προπονητής της Μπαρτσελόνα.

 Μαζί του η Σίτι έχει φτάσει στα προημιτελικά του Champions League για έξι συνεχόμενες σεζόν, παρουσιάζοντας ως καλύτερη διαδρομή εκείνη που τον έφερε στον τελικό το 2021, τον οποίο έχασε (1-0) από την Τσέλσι.

 Όταν ρωτήθηκε πόσο πολύ ήθελε να κερδίσει τον τίτλο του Champions League με τη Σίτι, ο Γκουαρδιόλα είπε, «πολύ» απαντώντας στους δημοσιογράφους.

 

 «Θέλουμε να προσπαθήσουμε. Είναι τιμή να βρίσκομαι εδώ απέναντι σε μια ελίτ ομάδα στη Μπάγερν Μονάχου. Δεν θα το θεωρήσουμε δεδομένο. Πρέπει να παίξουμε δύο παιχνίδια ξεκινώντας από αύριο», πρόσθεσε.

 «Το ερώτημα γίνεται κάθε σεζόν. Προσπαθούμε κάθε σεζόν. Οι ομάδες που αντιμετωπίζεις είναι επίσης καλές και θέλουν να κερδίσουν επίσης. Το όνειρό μου είναι να το ζήσω ξανά. Θέλουμε να προσπαθήσουμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάμε να κερδίσουμε. Ο Μάικλ Τζόρνταν κέρδισε έξι τίτλους ΝΒΑ, πόσα χρόνια έπαιξε; 16.»

 

 Αύριο ο Γκουαρντιόλα και η Σίτι θα αντιμετωπίσουν τον προπονητή της Μπάγερν, Τόμας Τούχελ, στο Champions League για πρώτη φορά από τότε που η Τσέλσι με το Γερμανό προπονητή στον πάγκο της κέρδισε (1-0) στον τελικό του 2021.

 «Ο τελικός του 2021 ήταν ένα σφιχτό παιχνίδι, αλλά το ξεχνάμε και προσπαθούμε ξανά», είπε ο Γκουαρντιόλα. «Μερικές φορές κερδίζεις όταν το αξίζεις, μερικές φορές χάνεις. Δεν ζω στο παρελθόν. Είναι μέρος του παιχνιδιού.»

 Ο Τούχελ ανέλαβε την Μπάγερν τον περασμένο μήνα, μετά την απόλυση του Τζούλιαν Νάγκελσμαν.

«Προσπαθώ να καταλάβω την ποιότητα που έχουν σε όλα τα τμήματα. Θα ήταν δύσκολο με τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν και επίσης θα είναι δύσκολο απέναντι στον Τούχελ», είπε ο Γκουαρντιόλα.

 «Δεν δίνω τόση σημασία, περισσότερη προσοχή δίνω στο τι κάνω με την ομάδα μου. Ο Τούχελ είναι ένας δημιουργικός προπονητής. Έχουν καλή συγκέντρωση, καλές επαφές μεταξύ παικτών με καλούς δρομείς που επιτίθενται στους χώρους.»

 

 Ρούμπεν Ντίας: «Σκοπός είναι να νικάς του καλύτερους»

 Ο αμυντικός Ρούμπεν Ντίας δε...ξέφυγε από τα συναισθήματα του προπονητή του, λέγοντας ότι το τουρνουά ήταν «ιδιαίτερο» για τη Σίτι.

 «Θέλουμε πραγματικά να είμαστε σε αυτό το κορυφαίο τουρνουά και να πάμε έως το τέλος. Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, αλλά αυτός είναι ο σκοπός της διοργάνωσης, να νικάς τους καλύτερους», είπε ο Ντίας στους δημοσιογράφους.

 «Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Κάθε σεζόν η δουλειά που πρέπει να κάνεις είναι να παραμένεις σε διοργανώσεις, Premier League, Champions League, όλα τα κύπελλα, ο μεγαλύτερος στόχος είναι