ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Λάζαρος Γκουγιάννος

17 September, 2023 - 00:47

Categories: 

"Δαγκώνουν" Φέγενορντ και Αϊντχόφεν, εντυπωσιακή η Φορτούνα, πρώτο τρίποντο για Βααλβαικ και Ουτρέχτη

Ύστερα την διακοπή των εθνικών ομάδων για τις υποχρεώσεις των προκριματικών του Euro, η αυλαία για την 5η αγωνιστική της Eredivisie άνοιξε σήμερα με 5 αναμετρήσεις. 

Αναλυτικότερα, Φέγενορντ και Αϊντχόφεν είχαν εύκολο έργο στην έδρα τους, καθώς επικράτησαν εύκολα των Χέρενφεν και Ναιμεγκεν αντίστοιχα. Από την μία, η Φέγενορντ με έξι γκολ έναντι ενός κατάφερε και πήρε την τρίτη νίκη της στο πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, ο Ιβανουσετς στο 12' έκανε το 1-0 ενώ μέχρι το 20', Βιφερ και Παξαιο διεύρυναν το σκορ. Βέβαια, η Χέρενφεν μείωσε πριν το ημίχρονο με τον Ολσον στο 25'. Η κυριαρχία των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος με τον Χιμένεθ να σκοράρει στο 60ο λεπτό αλλά και τον Μιντε στο 66' για το 5-1. Το κερασάκι στην τούρτα προσέθεσε ο Λινγκρ στο 72'.

Στην δεύτερη θέση ανέβηκε η Φέγενορντ με 3 νίκες και 2 ισοπαλίες ενώ από την άλλη, παρά την τραγική σημερινή εμφάνιση της, οι "καρδιές" στέκονται σε καλό σημείο με 6 βαθμούς.

Στο Phillips Stadion, από την άλλη, η Αϊντχόφεν με 4-0, νίκησε την Ναιμεγκεν και καθιερώθηκε στην πρώτη θέση. Ο Λουκ Ντε Γιονγκ έγινε ο τρίτος κορυφαίος σκόρερ της Αϊντχόφεν στην Eredivisie, ανοίγοντας το σκορ στο 36'. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Φιρμαν έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου και ο Λανγκ έκανε εύκολα το 2-0. Η Ναιμεγκεν δεν κατάφερε να βρει καθόλου χώρους, ύστερα και το πρώτο ημίχρονο, ενώ η Αϊντχόφεν συνέχισε να πιέζει. Ο Ντε Γιονγκ από το σημείο του πέναλτι έκανε το 3-0 ενώ το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Πεπι, και πάλι από την άσπρη βούλα.

12 βαθμούς με μια αγωνιστική λιγότερη η Αϊντχόφεν η οποία μοιάζει με το μεγαλύτερο φαβορί φέτος. Η Ναιμεγκεν, με 4 βαθμούς βρίσκεται σε χαμηλές θέσεις και συγκεκριμένα στην 13η.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας, η Φορτούνα Σιταρντ του μαγικού Χαλιλοβιτς νίκησε 3-1 την Φολενταμ ύστερα από ανατροπή. Ο Κουολ έκανε το 0-1 για την Φολενταμ αλλά στο δεύτερο ημίχρονο, η εμφάνιση των γηπεδούχων άλλαξε. Ο Οζιακουπ ισοφάρισε στο 59' ενώ στο 66', ο Νοσλιν με το κεφάλι γύρισε το παιχνίδι. Ανήμπορη να αντιδράσει η Φολενταμ, δέχτηκε και τρίτο τέρμα από τον Χαλιλοβιτς στο 89'.

Τρεις νίκες σε πέντε παιχνίδια η Φορτούνα Σιταρντ η οποία αποτελεί για την ώρα μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις. Ουραγός χωρίς βαθμό συνεχίζει να είναι η Φολενταμ η οποία, τόσο νωρίς στο πρωτάθλημα, βρίσκεται ήδη με την πλάτη στο τοίχο.

Αντιθέτως με την Φολενταμ, ξεκόλλησε από τον πάτο του βαθμολογικού πίνακα η Βααλβαικ καθώς πέρασε 0-2 από την Φίτεσε. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν πεσμένος κάτι που ευνοούσε τους φιλοξενούμενους. Μάλιστα, ο Ουκιλι λίγο πριν την ανάπαυλα έβαλε την Βααλβαικ μπροστά στο σκορ. Τα πράγματα για την Φίτεσε έγιναν ακόμα πιο δύσκολα, καθώς ο Μανχοεφ αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα. Με παίχτη λιγότερο η Φίτεσε, προσπάθησε να βρει λύσεις ισοφάρισης αλλά η Βααλβαικ ήταν καλά στημένη μπροστά από την εστία του Βεσεν. Λίγα λεπτά πριν το τέλος, ο Μάργκαρετ κλείδωσε την νίκη για το 0-2.

Από τρείς βαθμούς έχουν πλέον Φίτεσε και Βααλβαικ οι οποίες οφείλουν να βρούνε τα πατήματα τους ενόψει συνέχειας.

Τέλος, την πρώτη νίκη πέτυχε και η Ουτρεχτη επικρατώντας εκτός έδρας της Χερακλες Αλμελο με 1-3. Η Ουτρέχτη ήθελε να καθαρίσει από νωρίς το παιχνίδι και έτσι στο 5ο μόλις λεπτό, ο Ρομενι έκανε το 0-1. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Γιάνσεν έγραψε το 0-2, σε ένα σημείο του παιχνιδιού που οι γηπεδούχοι πίεζαν αρκετά. Η Χερακλες συνέχισε την προσπάθεια να διεκδικήσει κάτι από την αναμέτρηση, και μείωσε με τον Νανκισι στο 62'. Η Ουτρεχτη δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα ενώ η Χερακλες έφτανε κοντά στο 2-2. Παρόλο αυτά, το αυτογκόλ του Μπακμπουρντ στις καθυστερήσεις έβαλε τέλος στις ελπίδες ισοφάρισης των γηπεδούχων. 

Για πρώτη φορά φέτος πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού η Ουτρεχτη η οποία όμως παρά την νίκη, δείχνει ότι ακόμα έχει αρκετά προβλήματα. Αντιθέτως, στην αξιοπρεπέστατη 9η θέση παραμένει η Χερακλες Αλμελο με 6 βαθμούς.