ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Παναγιώτης Αναστόπουλος

3 October, 2023 - 03:11

Categories: 

Δεν έφτανε για τη Θέλτα το γκολ του Δουβίκα - Ήττα από τη Λας Πάλμας!

Μπορεί ο Τάσος Δουβίκας να σκόραρε το δεύτερο του τέρμα στο ισπανικό πρωτάθλημα, δείχνοντας πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ωστόσο η Θέλτα δεν κατάφερε να αποφύγει την εκτός έδρας ήττα από τη Λας Πάλμας. Ο Έλληνας φορ άνοιξε το σκορ στο δεύτερο μέρος, ωστόσο τα "καναρίνια" έκαναν την ολική ανατροπή και σημείωσαν μία κομβική νίκη για την οικονομία της βαθμολογίας. 

Η αναμέτρηση άρχισε παρά πολύ συντηρητικά και από τις δύο ομάδες. Η χαμηλή θέση των Λας Πάλμας και Θέλτα στον πίνακα, καθώς επίσης και η κρισιμότητα του αγώνα δεν επέτρεπε στους δύο προπονητές να πάρουν ρίσκα, παρουσίαζοντας μια σχετικά υποτονική εικόνα στα πρώτα 45 λεπτά. Οι φάσεις στις εκατέρωθεν εστίες ελάχιστες, οι απειλές μηδαμινές και ο ρυθμός αργός. Από τα αξιοσημείωτα στοιχεία του πρώτου ημιχρόνου είναι η αναγκαστική αλλαγή του Χούλιαν Αραούχο για τους γηπεδούχους στο 32', με τον Άλβαρο Λεμός να περνάει στη θέση του, γεγονός που υποχρέωσε τον κόουτς Πιμιέντα να σπαταλήσει τη μία από τις πέντε διαθέσιμες επιλογές του από τον πάγκο. Βέβαια, πέντε λεπτά μετά (στο 37ο λεπτό), η Θέλτα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στην άμυνα της Λας Πάλμας. Πιο αναλυτικά, ο Γιόργκεν Λάρσεν βρέθηκε σε θέση βολής και σκόραρε για το 0-1 της ομάδας του. Όμως, το γκολ του Δανού επιθετικού ακυρώθηκε μετά από παρέμβαση του VAR, με συνέπεια το αποτέλεσμα να μείνει στη λευκή ισοπαλία ως και την ανάπαυλα. 

Στην επανάληψη, το ματς άρχιζε σταδιακά να ανοίγει και να αυξάνεται η ένταση του, κάτι το οποίο έδινε νέο ενδιαφέρον. Οι δύο ομάδες αντιλήφθηκαν πως έπρεπε να βγουν μπροστά για να κυνηγήσουν το γκολ, ανεβάζοντας περαιτέρω τις γραμμές τους στο γήπεδο. Μάλιστα, τον πρώτο λόγο σε αυτό το πιο γρήγορο τέμπο είχε η Λας Πάλμας, καθώς εκείνη έφτιαχνε τις πιο επικίνδυνες προϋποθέσεις και στιγμές απέναντι στην εστία του Ιβάν Βιλλάρ. Άλλωστε, και οι δύο αλλαγές τακτικής του Πιμιέντα στο 63' αποδείκυαν τη διάθεση της Πάλμας να αναζητήσει το πολυπόθητο τέρμα. Όμως, η μοίρα είχε άλλα σχέδια. 

Πιο συγκεκριμένα, στο 67', και ίσως κόντρα στη ροή του ματς, η Θέλτα ξεχύθηκε στην επίθεση και πέτυχε γκολ με τον Τάσο Δουβίκα. Ο Έλληνας φορ πήρε την πάσα του Τζόναθαν Μπάμπα και εκτέλεσε τον Άλβαρο Βαλλές για το 0-1. Έτσι, σημείωσε το δεύτερο τέρμα του στη La Liga, ύστερα από αυτό κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Βέβαια, αυτή η εξέλιξη δυνάμωσε και άλλο την πίεση και την ένταση της Λας Πάλμας. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο του αγώνα εντάθηκαν οι προσπάθειες της αρχικά για την ισοφάριση, έτσι ώστε να γλυτώσει σίγουρα την ήττα. Και οι καρποί αυτών των κόπων ήρθαν για να ανταμείψουν τους γηπεδούχους στο 84'. Αναλυτικότερα, η Πάλμας κέρδισε παράβαση εντός περιοχής, την εκτέλεση της οποίας ανέλαβε ο Τζόναθαν Βιέρα. Ο 33χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός δε λάθεψε και από την άσπρη βούλα έγραψε το 1-1.

Έμεναν πλέον δέκα λεπτά, μαζί με τις καθυστερήσεις, και ο αγώνας έμοιαζε έτοιμος να λήξει ισόπαλος. Ο επιπλέον χρόνος άγγιζε τα επτά λεπτά, με το ρολόι ήδη να φτάνει προς τη συμπλήρωση τους. Ο ρέφερι ήταν ουσιαστικά ένα βήμα από το να σφυρίξει την οριστική ολοκλήρωση του ματς, καθώς δεν υπήρχε κάτι άλλο στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, εκκρεμούσε μία τελευταία στιγμή, μια τελευταία ευκαιρία για τη Λας Πάλμας, την οποία ο διαιτητής άφησε να γίνει. Και η οποία άλλαξε όλη την ιστορία του αγώνα. Ασίστ του Βιέρα στο 90'+7 και γκολ με τον Μαρκ Καρδόνα για τα  "καναρίνια". Έξαλλοι οι πανηγυρισμοί στα Κανάρια Νησιά, με μία επική νίκη που ήρθε μέσα από μία απίστευτη ανατροπή. Τελικό σκορ, λοιπόν, 2-1, με το σύνολο του Ράφα Μπενίτεθ και την ομάδα του Δουβίκα να δέχονται ένα πολύ πικρό μάθημα. 

Με αυτό το αποτέλεσμα, η Λας Πάλμας ανέβηκε στην 14η θέση με 8 βαθμούς, ενώ η Θέλτα έμεινε στην επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού με 5 πόντους.