ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Παναγιώτης Αναστόπουλος

7 December, 2023 - 04:29

Categories: 

Δεν έχει τελειωμό η κατηφόρα για τη Λυών - Ήττα και από τη Μαρσέιγ!

Τη χειρότερη έκδοση της μας παρουσιάζει τη φετινή χρονιά η πάντα αν μη τι άλλο ιστορική ομάδα της Λυών. Μπορεί μόνο και μόνο στο άκουσμα του ονόματος της να μας έρχονται μνήμες από τις επιτυχίες του παρελθόντος, όμως η αλήθεια είναι πως τα φετινά κατορθώματα της προκαλούν το αίσθημα της απογοήτευσης, μη θυμίζοντας σε τίποτα το σύλλογο που γνωρίζουμε. Πιο συγκεκριμένα, μετά τις ήττες από τη Λιλ και τη Λανς, ήρθε και αυτή από τη Μαρσέιγ στην εξ αναβολής 10η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος για να φέρει ακόμα μεγαλύτερη εσωστρέφεια στα αποδυτήρια των Λυωνναί. Ένα ντέρμπι στο Βελοντρόμ, που δυστυχώς μόνο ντέρμπι δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τη δεδομένη χρονική στιγμή, που ολοκληρώθηκε με το βαρύ 3-0 για την ομάδα του Πιερ Σαζ και προκάλεσε ακόμα περισσότερο προβληματισμό.

Στα της αναμέτρησης, τώρα, οι δύο ενδεκάδες μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, επιθυμώντας να προσφέρουν δυνατές συγκινήσεις στους θεατές, ουδέτερους και μη. Βέβαια, τον πρώτο λόγο στην κατοχή της μπάλας και στη δημιουργία ευκαιριών τον είχε η Μαρσέιγ, που με τον Τζενάρο Γκατούζο εδώ και μερικό διάστημα στον πάγκο της είναι σε προσπάθεια ανάκαμψης. Η ώρα περνούσε και όσο κυλούσε το χρονόμετρο τόσο παραπάνω αύξανε την πίεση της η γηπεδούχος ομάδα. Και αυτό επιβεβαιώθηκε με το πέρας του πρώτου εικοσαλέπτου. 

Μέσα σε κάτι λιγότερο από πέντε λεπτά, οι Μασσαλοί βρήκαν δύο γκολ και έστειλαν απότομα στο... καναβάτσο τη Λυών. Βιτίνια στο 21' και Μουρίγιο στο 25' διαμόρφωσαν γρήγορα το 2-0, με τον Ομπαμεγιάνγκ να δίνει από μία ασίστ στον κάθε σκόρερ. Από εκεί και έπειτα, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να αντιδράσουν και να ξεφύγουν από το σοκ, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια στο ημίχρονο με αυτό το αποτέλεσμα κατά τους. Από την άλλη, η Μαρσέιγ έδειχνε πως πλέον είχε ξεκαθαρίσει ποιος είναι το αφεντικό στο τερέν. 

Στο δεύτερο μέρος, οι ρόλοι δεν αντιστράφηκαν. Η ομάδα του Γκατούζο διατήρησε τα ηνία και την υπεροχή της, ενώ η Λυών έμοιαζε αδύναμη και ανήμπορη να βγάλει πυγμή. Έτσι, στο 55ο λεπτό ο Ομπαμεγιάνγκ, που μεταξύ άλλων ήταν και ο καλύτερος παίκτης του ματς, ήρθε να αποτελειώσει τη δουλειά, με το 3ο του τέρμα φέτος στη Ligue 1. Σε αυτό το γκολ, ο Βιτίνια από σκόρερ έγινε δημιουργός και ο πολύπειρος σέντερ φορ από τη Γκαμπόν έγραψε το τελικό 3-0. Από το 60' και μετά, ο αγώνας απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τη Λυών ουσιαστικά να περιμένει βασανιστικά το σφύριγμα της λήξης. 

Με αυτή της τη νίκη, η Μαρσέιγ πάτησε στην 8η θέση με 20 πόντους, ενώ η Λυών έμεινε στην τελευταία θέση με 7 και πλέον μπαίνει για τα καλά σε μπελάδες σχετικά με το θέμα της παραμονής της στην κατηγορία.