ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

21 May, 2023 - 20:55

Categories: 

Δεύτερη θέση η PSV, Άγιαξ και Άλκμααρ για την 3η

 

Την τελευταία αγωνιστική του ολλανδικού πρωταθλήματος θα κριθεί τελικά η 3η θέση και θα γίνουν γνωστές οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στους προκριματικούς του Europa και του Conference League, μετά τα αποτελέσματα της 33ης και προτελευταίας ημέρας. 

 

Η Αϊντχόφεν παρά το 3-3 με την Χέρενφεν στο «Φίλιπς Στάντιον» κατάφερε να «κλειδώσει» και μαθηματικά την 2η θέση, που δίνει το «εισιτήριο» για τους προκριματικούς του Champions League, ενώ Αγιαξ και Άλκμααρ θα διεκδικήσουν τ΄ άλλα δύο των ευρωπαϊκών κυπέλλων της νέας περιόδου.

 

Ο «Άιαντας» μετά το 3-1 επί της Ουτρέχτης (το γκολ των φιλοξενούμενων στο 39΄ ο Δουβίκας) παραμένει στην 3η θέση (προκριματικοί Europa League), δύο βαθμούς περισσότερους από την Άλκμααρ, η οποία πέρασε άνετα το εμπόδιο της Ναϊμέγκεν (3-0), «κλειδώνοντας» και μαθηματικά την 4η θέση (προκριματικοί Conference League).

 

Ο Βαγγέλης Παυλίδης «ντύθηκε» δημιουργός κι από δικές του ασίστ οι Κάρλσον (2) και Κλάσιε διαμόρφωσαν το τελικό 3-0 επί της Ναϊμέγκεν, αποτέλεσμα που δίνει τη δυνατότητα στην ΑΖ να διεκδικήσει την 3η θέση (προκριματικοί Europa League) στην τελευταία αγωνιστική, αρκεί να νικήσει την Αϊντχόφεν και ο Άγιαξ να ηττηθεί στην έδρα της Τβέντε. 

 

Τέλος, η Εμμεν ηττήθηκε από την πρωταθλήτρια Φέγενορντ μέσα στην έδρα της με 3-1 και, πλέον, θα διεκδικήσει την παραμονή της μέσω αγώνων μπαράζ.