ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

4 December, 2022 - 20:16

Categories: 

Διπρόσωπος Παναθηναϊκός κόντρα στην Πάφο

Ο Παναθηναϊκός έδειξε δύο πρόσωπα στο φιλικό με την Πάφο και αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 στο δεύτερο του φιλικό επί κυπριακού εδάφους. Ο Βέρμπιτς ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ενώ ο νεαρός Κρυπαράκος πέτυχε το παρθενικό του γκολ με την πρώτη ομάδα. Πολύ καλή εμφάνιση και από τον έτερο «βενιαμίν» του Παναθηναϊκού, Tάσο Συμεωνίδη, που αγωνίστηκε στο πρώτο ημίχρονο.

 

Στο μυαλό του κόουτς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε τον Παναθηναϊκό με αρκετές αλλαγές συγκριτικά με το φιλικό κόντρα στη Χάποελ Μπερ Σεβά. Ο Λοντίγκιν ήταν στο τέρμα, με τους Βαγιαννίδη και Χουάνκαρ στα άκρα της άμυνας και τον Πούγγουρα με τον Σάρλια στα στόπερ. Ρούμπεν Πέρεθ και Συμεωνίδης στον άξονα, ο Μπερνάρ μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο, Παλάσιος στο αριστερό άκρο, Σαβιέρ στο δεξί και ο Σπόραρ στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που είχε τη «μερίδα του λέοντος» στα πρώτα, αναγνωριστικά, λεπτά της αναμέτρησης κυκλοφορώντας την μπάλα με τις προσπάθειες των «πρασίνων» να περνούν από τα πόδια των Ρούμπεν και Μπερνάρ. Στο 8’ η Πάφος απείλησε πρώτη με τον Χέσταντ να σουτάρει και την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Νορβηγός έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ με τον Λοντίγκιν να αποκρούει και τον Βαγιαννίδη να διώχνει σε κόρνερ για την κυπριακή ομάδα.

Οι «πράσινοι» ήταν εκείνοι που στο 12’ έφτασαν μια ανάσα από το 1-0 με τον Χουάνκαρ να εξαπολύει έναν «κεραυνό» και να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι του Οϊέρ, ενώ στην επαναφορά ο Βαγιαννίδης σούταρε άουτ.

Στο 24’ ο Μπεντανκόρ απείλησε ξανά την εστία του ΠαναθηναΪκού όμως το σουτ του Ισπανού έφυγε άουτ. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να κυκλοφορούν την μπάλα χωρίς ωστόσο να δυσκολέψουν την κυπριακή ομάδα με τα λεπτά να κυλούν χωρίς κάτι ιδιαίτερο.

Η Πάφος ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ στο 39ο λεπτό. Ο Βαλακάρι βρέθηκε μόνος στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» κάνοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους με ένα εκπληκτικό γκολ. Σαν να μην έφτανε αυτό για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, η Πάφος βρήκε και δεύτερο γκολ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Ο Χέσταντ τροφοδότησε τον Μπεντανκόρ, που έκανε το κοντρόλ και με άψογη εκτέλεση στην κίνηση έκανε το 2-0 που ήταν και το σκορ για το πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο προπονητής του Παναθηναϊκού προχώρησε σε αλλαγές με τους Κώτσιρα, Σάντσε και Τσόκαϊ να αντικαθιστούν τους Παλάσιος, Χουάνκαρ, Συμεωνίδη. Αυτές οι κινήσεις από τον πάγκο βοήθησαν αρκετά τον Παναθηναϊκό που έχασε την πρώτη του ευκαιρία στο 55’.

Ο Σάντσες έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Σπόραρ κινήθηκε στην περιοχή, έπιασε την κεφαλιά με τον Οϊέρ να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, η Πάφος πλησίασε με αξιώσεις την περιοχή του Παναθηναϊκού, με τον Μπεντανκόρ να σουτάρει και τον Σάρλια να κόβει με προβολή.

Στο 64΄ο Βέρμπιτς που μόλις είχε περάσει στο ματς, έκανε την κεφαλιά από τη σέντρα του Μπερνάρ όμως έστειλε την μπάλα άουτ. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός ενέτεινε την πίεση του και κατάφερε στο 76’ να κερδίσει πέναλτι με τον Βέρμπιτς που ανατράπηκε από τον Γεωργίου. Ο Σλοβένος δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα και μείωσε σε 2-1.

 

Mάλιστα, οι «πράσινοι» έφεραν το ματς στα ίσια δύο λεπτά αργότερα με τον 19χρονο, Χρήστο Κρυπαράκο να παίρνει την μπάλα από τον Βέρμπιτς μέσα στην περιοχή και να πλασάρει άψογα στην κλειστή γωνία για το 2-2 που ήταν και τελικό σκορ.