ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

29 January, 2023 - 21:20

Categories: 

Είχε … Λαρεντζάκη και «καθάρισε» ο Ολυμπιακός!

 

Την ξέφρενη κούρσα του στην Basket League  συνέχισε ακάθεκτος ο Ολυμπιακός επικρατώντας του Άρη με 89-75 και πανηγύρισε την 14η διαδοχική του νίκη.

Με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη σε εκπληκτικό βράδυ, τόσο στο εκτελεστικό, όσο και το δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού (20π., 10ασ.), οι «ερυθρόλευκοι», λύγισαν πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 89-75 τον μαχητικό Άρη των δέκα παικτών, και συνέχισαν αήττητοι την πορεία τους στη φετινή Basket League μετά το πέρας 14ων αγωνιστικών!

Το ματς:

Αρκετά νευρικό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να υποπίπτουν σε πολλά εύκολα λάθη (6 στο πρώτο δεκάλεπτο), ενώ παράλληλα σούταραν με χαμηλά ποσοστά πίσω από τα 6.75μ.. Κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Άρης, και με δύο διαδοχικά τρίποντα του Νετζήπογλου προηγήθηκε με 8-5 στο 4’.

Η είσοδος του Σακίλ ΜακΚίσικ έδωσε επιθετική «πνοή» στους γηπεδούχους, που μαζί με τον Σάσα Βεζένκοφ βρήκαν εύκολους πόντους στο ανοικτό γήπεδο, βάζοντας τον Ολυμπιακό μπροστά με 10-8 στο 7’. Με ένα γρήγορο 5-0 δια… χειρός Χόρλχερ και Νετζήπογλου, οι Θεσσαλονικείς πήραν εκ νέου το προβάδισμα (10-13). Τρεις πόντοι του Βεζένκοφ όμως, και ένα απίθανο buzzer-beater τρίποντο του ΜακΚίσικ από το logo στην εκπνοή, έφεραν τον Ολυμπιακό στο +3 και το 16-13 του πρώτου δεκαλέπτου.

 

Με καλάθι του Πίτερς ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος, ενώ λίγο αργότερα ο ορεξάτος σήμερα Μήτρου-Λονγκ μείωσε με τρεις βολές (18-16). Οι Πειραιώτες απάντησαν με ένα γρήγορο 5-0 από την γραμμή των βολών, ξεφεύγοντας για πρώτη φορά με 7 πόντους (23-16 στο 12'). Η ενέργεια που έβγαζαν και στις δύο άκρες του παρκέ οι Λαρεντζάκης, ΜακΚίσικ και Λούντζης, βοήθησε τον Ολυμπιακό να αποκτήσει ρυθμό και να ανεβάσει στροφές στο παιχνίδι του.

Κάπως έτσι, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα «έσφιξε» την άμυνά της, βρήκε καλάθια στο ανοικτό γήπεδο, και χάρη σε ένα σερί 15-4 εκτόξευσε τη διαφορά στο +15 και το 44-29 στο 19'. Ο Χρηστίδης μείωσε για τον Άρη, με τη βολή του Λούντζη στο τέλος, να στέλνει τον Ολυμπιακό στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 45-31.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, ο Βεζένκοφ ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά στο +16 (47-31). Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με τον Ολυμπιακό να... χάνει το καθαρό του μυαλό και να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Όπως και στο πρώτο δεκάλεπτο, έτσι και εδώ, ο Άρης εκμεταλλεύτηκε τη νευρικότητα και τη χαλάρωση των γηπεδούχων, και με τους Χόλχλερ, Νότε και Τολιόπουλο «ροκάνισαν» τη διαφορά μέχρι τους 5 (50-45 στο 25').

 

Οι φωνές του... έξω φρενών Μπαρτζώκα σε εκείνο το σημείο του ματς, φαίνεται πως «αφύπνισαν» τους παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι με μπροστάρη στο εκτελεστικό και δημιουργικό κομμάτι τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, κατάφεραν να ανεβάσουν εκ νέου τη διαφορά σε διψήφια τιμή (65-53). Οι βολές του Τολιόπουλου και το λέι-απ του Παπανικολάου από ασίστ του Λαρεντζάκη, έκλεισαν το δεκάλεπτο στο 67-55 υπέρ του Ολυμπιακού.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι νταμπλούχοι Ελλάδας έκαναν διαχείριση του υπέρ τους σκορ χωρις να φτάσουν σε πολύ υψηλά επίπεδα απόδοσης και πλέον στρέφουντην προσοχή τους στην απαιτητική Διαβολοβδομάδα που τους περιμένει όπου και θα αντιμετωπίσουν κατά σειρά τις Φενέρμπαχτσε (31/1, εκτός), Αναντολού Εφές (3/2 εντός)

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 45-31, 67-55, 89-75.

 

Ομάδα: