ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Σπύρος Παράσχης

17 March, 2023 - 00:56

Categories: 

Εκτός στα πέναλτι η Άρσεναλ, πρόκριση για Ρόμα, Ουνιόν και Λεβερκούζεν

 

Με τέσσερις αναμετρήσεις ολοκληρώθηκε η φάση των "16" του Γιουρόπα Λιγκ με τις Σπόρτινγκ, Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ, Μπάγερν Λεβερκούζεν και Ρόμα να παίρνουν τα τελευταία εισιτήρια για την επόμενη φάση.

 

Άρσεναλ - Σπόρτινγκ 1-1 (3-5 στα πέναλτι)

Μετά από ένα δύσκολο και σκληρό παιχνίδι, η Άρσεναλ γνώρισε πικρό αποκλεισμό, καθώς ηττήθηκε με 5-3 στα πέναλτι από την Σπόρτινγκ.

Από ένα καλό ημίχρονο για την κάθε ομάδα, με τους «κανονιέρηδες» να μπαίνουν πιο δυνατά στο παιχνίδι και να προηγούνται στο 19' χάρι στο γκολ του Τσάκα. Ανησύχησαν, όμως, καθώς είδαν τους Τομιγιάσου και Σαλίμπα να περνούν εκτός δράσης λόγω τραυματισμού.

Οι Πορτογάλοι εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση και στο δεύτερο μέρος πήραν τον έλεγχο του αγώνα και είχαν το μονοπώλιο των φάσεων. Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε όταν στο 62', ο Γκονζάλες είδε τον Ράμσντεϊλ εκτός εστίας και με μία λόμπα ακριβείας τον ανάγκασε να μαζέψει την μπάλα από το βάθος της εστίας του. Οι Πορτογάλοι, ωστόσο, δεν βρήκαν δεύτερο γκολ και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. 

Εκεί οι ελάχιστες ευκαιρίες ήταν ελάχιστες και η πρόκριση κρίθηκε στην διαδικασία των πέναλτι. Μετά από επτά εύστοχες εκτελέσεις, ο Αντάν απέκρουσε την προσπάθεια του Μαρτινέλι και ο Νούνο Σάντος ευστόχησε από την άσπρη βούλα για να στείλει την Σπόρτινγκ στην επόμενη φάση και τους «Κανονιέρηδες» εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων για άλλη μια χρονιά. 

 

Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ - Ουνιόν Βερολίνου 3-0

Μία Ουνιόν θα βρίσκεται στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ και συγκεκριμένα αυτή θα είναι η Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ, η οποία συνέτριψε με 3-0 την συνονόματη της.

Οι Γερμανοί ήταν οι πρώτοι που απείλησαν με το μακρινό σουτ του Μιτσελ μόλις στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι, όμως, ανταπέδωσαν και έδειξαν τις διαθέσεις τους με τον Μπονιφάς να βρίσκει το δοκάρι στο έκτο λεπτό. Το γκολ δεν άργησε να έρθει και στο 18' ο Τεουμά έβαλε τους Βέλγους μπροστά στο σκορ. 

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν στην συνέχεια να ισοφαρίσουν, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα και στο 63' ο Αμανί διπλασίασε το προβάδισμα της Ζιλουάζ. Τα πράγματα πήγαν από το κακό στο χειρότερο για τους Βερολινέζους καθώς στο 80' ο Χάμπερερ είδε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Λαπουζίν έκανε το 3-0, μετατρέποντας σε θρίαμβο την πρόκριση στα προημιτελικά.

Ιστορική πρόκριση για την Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ που θα βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία της σε προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ενώ πριν τρία χρόνια αγωνιζόταν στην δεύτερη κατηγορία του βελγικού ποδοσφαίρου.

 

Φερεντσβάρος - Μπάγιερν Λεβερκούζεν 0-2

Εύκολο βράδυ είχε η Μπάγερν Λεβερκούζεν στην Βουδαπέστη, καθώς επικράτησε με 2-0 της Φερεντσβάρος και σε συνδυασμό με την νίκη της στο πρώτο παιχνίδι πέρασε στην επόμενη φάση.

Οι «Ασπιρίνες» έδιωξαν από νωρίς οποιαδήποτε αμφιβολία υπήρχε, σκοράροντας μόλις στο τρίτο λεπτό με τον Μούσα Ντϊαμπί. Οι γηπεδούχοι παρουσίασαν καλό πρόσωπο, αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Χραντέτσκι και στο 81' ο Αντλί έγραψε το 2-0, «καθαρίζοντας» την υπόθεση πρόκριση.

 

Ρεάλ Σοσιεδάδ - Ρόμα 0-0

Παρότι δεν παρουσίασε καλό πρόσωπο στο Σαν Σεμπαστιάν, η Ρόμα κατάφερε να διαφυλάξει το προβάδισμα δύο γκολ που είχε από τον πρώτο αγώνα και με την λευκή ισοπαλία προκρίθηκε στα προημιτελικά.

Οι Βάσκοι ήταν ανώτεροι καθ'όλη την διάρκεια του αγώνα, έχοντας την πλειονότητα της κατοχής και τις περισσότερες φάσεις. Δεν κατάφεραν, ωστόσο, να αξιοποιήσουν τίποτε από τα δύο, καθώς μόλις τρεις φορές δοκίμασαν τον Πατρίσιο, ο οποίος ήταν σε ετοιμότητα όποτε χρειάστηκε.

Μία σημαντική πρόκριση για τους Ρωμαίους - που κατέκτησαν πέρσι το Κόνφερενς - και οι οποίοι βλέπουν πλέον το Γιουρόπα ως μια εξαιρετική ευκαιρίες να επιστρέψουν στο Τσάμπιονς Λιγκ, σε περίπτωση που δεν μπορέσουν να το καταφέρουν μέσω της «οδού» του πρωταθλήματος.