ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

18 April, 2023 - 16:07

Categories: 

Εξοντωτική ποινή για την ΑΕΚ! Κεκλεισμένων όλη η επόμενη σεζόν και πρόστιμο 50 χιλ. ευρώ

Πολύ ακριβά θα πληρώσει η ΑΕΚ τα επεισόδια στον δεύτερο αγώνα των playoffs απέναντι στην Χάποελ Ιερουσαλήμ στα Λιόσια, στις 12 Απριλίου για το Basketball Champions League.

Ο ανεξάρτητος δικαστής που εξέτασε την υπόθεση επέβαλε στην «Ένωση» εξοντωτική τιμωρία, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» θα κληθούν να δώσουν ΟΛΑ τα παιχνίδια της επόμενης σεζόν στο Basketball Champions League κεκλεισμένων των θυρών, ενώ παράλληλα θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο 50.000 ευρώ!

 

 

Η συγκεκριμένη ποινή υποθηκεύει το μέλλον της «Ένωσης» στη διοργάνωση, αγωνιστικά αλλά και οικονομικά. Αναμένεται η αντίδραση της ΑΕΚ, αλλά μετά τον αγώνα της Τετάρτης, καθώς φαίνεται πως η FIBA εξάντλησε την αυστηρότητά της, ενώ δεν υπήρξε σοβαρή ποινή πέρα από ένα πρόστιμο 3.500 ευρώ για την Χάποελ Ιερουσαλήμ, παρά τις καταγγελίες από πλευράς «Ένωσης» για ενέργειες από πλευράς Ισραηλινών που άναψαν περισσότερο τα αίματα. Δεν είναι καθόλου απίθανο να γίνει έφεση ή ακόμη και προσφυγή σε ανώτερα όργανα (CAS).

Υπενθυμίζεται πως η ΑΕΚ ήταν υπότροπη, καθώς είχε ήδη τιμωρηθεί με τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για επεισόδια που είχαν γίνει στον αγώνα της πρώτης φάσης των ομίλων απέναντι στην Ρέτζιο Εμίλια.

Η απόφαση της FIBA ήρθε μια μέρα πριν τον τρίτο και τελευταίο αγώνα της ΑΕΚ με την Χάποελ (Τετάρτη, 19:00), αυτή τη φορά στα Ιεροσόλυμα, με το νικητή να προκρίνεται στο Final 4 του Basketball Champions League.

 

Ομάδα: