ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

28 May, 2023 - 15:53

Categories: 

Επίσημη πρόταση Παναθηναϊκού στην Σλάβια Πράγας για Λινγκρ

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε διαδικασία επίσημης διαπραγμάτευσης με τη δευτεραθλήτρια Τσεχίας, Σλάβια Πράγας, για την απόκτηση του Όντρεϊ Λινγκρ ενώ και ο προπονητής του Γίντριχ Τρπισόφσκι το έχει πάρει απόφαση πως ο διεθνής μέσος αναμένεται να αποχωρήσει.

 

 

Τα playoffs της τσεχικής 1.Liga ολοκληρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (27/5) με την Σπάρτα Πράγας να επισφραγίζει τον εφετινό τίτλο αν και ισόβαθμη στο φινάλε με τη Σλάβια κι ο Παναθηναϊκός μπαίνει πλέον σε διαδικασία επίσημης διαπραγμάτευσης με τη δευτεραθλήτρια Τσεχίας, για την απόκτηση του Όντρεϊ Λινγκρ. Του παίκτη που έχουν ξεχωρίσει στο "τριφύλλι" εδώ κι ένα εξάμηνο και είναι στις πρώτες επιλογές τους για την ενίσχυση στο "8-10".

 

Το γεγονός πως ο 24χρονος διεθνής Τσέχος μεσοεπιθετικός έχει αρνηθεί και τις δύο προτάσεις που του κατέθεσε η τσεχική ομάδα για την επέκταση του συμβολαίου του που λήγει το καλοκαίρι του 2024, φέρνει πλέον σε πρώτο πλάνο τη διαδικασία της πώλησης στο μυαλό των ανθρώπων της Σλάβια, οι οποίοι "έχασαν" ήδη τον Πίτερ Ολαγίνκα ως ελεύθερο (έχει κλείσει απ’ τον Ιανουάριο στον Ερυθρό Αστέρα) και δεν θα ήθελαν να χάσουν κι άλλο βασικό στέλεχός τους, δίχως να καρπωθούν χρήματα.

 

Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει προεργασία μηνών στην υπόθεση του Λινγκρ (που έκλεισε τη σεζόν με 16 γκολ και 8 ασίστ σε 42 επίσημα ματς) και είναι διατεθειμένος αυτή τη φορά να εξαντλήσει τα περιθώρια για να φτάσει σε συμφωνία με τους Τσέχους. Κάτι που δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί τον περασμένο Γενάρη, καθότι η Σλάβια δεν ήθελε να αποδυναμωθεί στη μάχη του τίτλου. Όμως πλέον είναι πολύ πιο "συμβιβασμένη" στην ιδέα της πώλησης.

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι "πράσινοι" μπαίνουν πλέον στη διαπραγμάτευση με την τσεχική ομάδα, προσφέροντας 3 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του, συν άλλο 1 εκατ. ευρώ υπό μορφή ξεχωριστών (εφικτών) μπόνους σε συμμετοχές και στόχους (είσοδος σε ομίλου ευρωπαϊκής διοργάνωσης, τίτλοι κ.ο.κ.). Με ξεκάθαρη τη διάθεση και την επιθυμία απ’ την πλευρά του Παναθηναϊκού να βρεθεί κοινό σημείο και περίοδο συμφωνίας με τη διοίκηση της Σλάβια.

 

Το πόσο... διαφορετικά αντιμετωπίζει πλέον συνολικά ο οργανισμός της τσεχικής ομάδας το ενδεχόμενο πώλησης του Λινγκρ, φάνηκε και στις νέες δηλώσεις που έκανε ο τεχνικός της Σλάβια, Γίντριχ Τρπισόφσκι το βράδυ του Σαββάτου (27/5) μετά το τελευταίο ματς της σεζόν και το 4-0 επί της Σλοβάτσκο.

 

Ερωτηθείς για τον Λινγκρ και το ενδεχόμενο να μην συνεχίσει στους δευτεραθλητές Τσεχίας, ο Τρπισόφσκι απάντησε:

 

"Φυσικά και πρέπει να το έχω υπόψη μου, αν σκεφτεί κανείς ότι φεύγει κι ο Πίτερ (σ.σ. Ολαγίνκα). Εάν έφευγαν και οι δύο, θα ήταν μία απώλεια του 30% των τερμάτων μας κι αυτό θα ήταν μεγάλο χτύπημα, παρόμοιο με αυτό που συνέβη πριν από ενάμισι χρόνο. Λήγει το συμβόλαιό του, έχει φιλοδοξίες, θέλει να δοκιμάσει στο εξωτερικό, οπότε πρέπει να το έχουμε κατά νου.

 

Δεν είναι στο μυαλό του ότι θα έφευγε για κάθε προσφορά από το εξωτερικό, αλλά αν είναι σύλλογος που θα τον ενδιέφερε σαν πρότζεκτ, τότε μπορεί να συμβεί. Είναι κάτι που θα συζητάμε μέχρι την τελευταία στιγμή, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό. Οι παίκτες που ξέρουν πώς να κινούνται στην αντίπαλη περιοχή είναι πάντα και οι πιο πολύτιμοι..." ήταν το σχόλιο του πολύπειρου τεχνικού της Σλάβια.

 

Ομάδα: