ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Λάζαρος Γκουγιάννος

5 April, 2023 - 23:59

Categories: 

Επεισόδια, αίματα αλλά διπλό - πρόκρισης για τον Άγιαξ

Φέγενορντ και Άγιαξ αναμετρήθηκαν σήμερα για τα ημιτελικά του KNVB beker με τον Αίαντα να επικρατεί 1-2 μέσα στο De Kuip και να παίρνει την πρόκριση, σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα.

Αναλυτικότερα, το παιχνίδι δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του διακόπηκε καθώς οι οπαδοί της Φέγενορντ έριξαν καπνογόνα στο έδαφος, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μερικά λεπτά καθυστέρησης. Στα αγωνιστικά θέματα, ο Άγιαξ με τον Τάντιτς άνοιξε το σκορ στο 14' με σουτ εντός περιοχής. Βέβαια, η Φέγενορντ η οποία στην Eredivisie κυριαρχεί, είχε την απάντηση με τον Σαντιάγκο Χιμένεθ λίγο πριν την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άγιαξ εμφανίστηκε καλύτερος και ο Κλαασεν στο 51' έβαλε ξανά μπροστά την ομάδα του με 1-2. Δέκα λεπτά αργότερα, οπαδοί της Φέγενορντ έδρασαν για ακόμα μια φορά αρνητικά ρίχνοντας αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα ένα από αυτά να βρει και να ανοίξει το κεφάλι του σκόρερ του δεύτερου τέρματος Κλαασεν. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια και το παιχνίδι ξεκίνησε ύστερα από 20 λεπτά. Στην επανεκκίνηση, η Φέγενορντ πίεσε, είχε τις ευκαιρίες της αλλά δεν κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης και έτσι το 1-2 έμεινε μέχρι το τέλος. 

Τεράστια νίκη για τον Άγιαξ ο οποίος εκδικείται της Φέγενορντ μετά την ήττα του στην έδρα του με 2-3 στο πρωτάθλημα πρίν από ένα μήνα. Επομένως, αντίπαλος του Άγιαξ στο μεγάλο τελικό θα είναι η Αϊντχόφεν η οποία χθες επικράτησε της Σπακενμπουργκ με 1-2 επίσης.