ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Παναγιώτης Αναστόπουλος

4 September, 2023 - 05:32

Categories: 

Επιβλητική Παρί Σεντ Ζερμέν - Διέσυρε τη Λυών στην έδρα της!

Πίσω της επιθυμεί να αφήσει την κακή αρχή στο γαλλικό πρωτάθλημα η ομάδα της Παρί Σεντ Ζερμέν. Μετά τις δύο ισοπαλίες στις πρώτες αγωνιστικές, οι Παριζιάνοι επιδιώκουν οριστικά και αμετάκλητα να επιστρέψουν στις θετικές εμφανίσεις και στα ελπιδοφόρα αποτελέσματα. Κάτι που το κάνουν με απόλυτη επιτυχία το τελευταίο διάστημα, και ειδικότερα στον πιο πρόσφατο αγώνα τους απέναντι στη Λυών. Το σύνολο του Λουίς Ενρίκε επέβαλε καθολικά το ρυθμό του και με μία αρχοντική παρουσία στον αγωνιστικό χώρο πήρε καθαρή νίκη με 1-4, μη αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στους Λυωνναί. 

Στα της αναμέτρησης, οι συνθήκες ήταν απόλυτα ευνοϊκές για τους φιλοξενούμενους από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Πιο συγκεκριμένα, μόλις στο 4' ο Κιλιάν Εμπαπέ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι άνοιξε το σκορ για τους πρωτευουσιάνους, βγάζοντας από πάνω τους το βαρύ άγχος του "πρέπει". Ένα τέταρτο αργότερα, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δυσχερή για τη Λυών. Ο Χακίμι βρέθηκε σε θέση βολής και στο 20' έγραψε το 0-2 για την Παρί, η οποία πλέον είχε πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα επικράτησης. Στο 38ο λεπτό, ήταν η σειρά του Ασένσιο να πάρει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα. Ο Ισπανός πρώην χαφ της Ρεάλ Μαδρίτης επωφελήθηκε από την ασίστ του Ουγκάρτε και έδωσε αέρα τριών τερμάτων στην ομάδα του. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Εμπαπέ στις καθυστερήσεις, ο οποίος διαμόρφωσε το 0-4, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Αυτό ήταν το πέμπτο γκολ σε τρία ματς στη Ligue 1 για τον 24χρονο σούπερ σταρ. 

Έτσι, ένα παιχνίδι που στα χαρτιά ήταν ντέρμπι, μετατράπηκε σε παράσταση για ένα ρόλο. 

Στην επανάληψη, η Παρί Σεντ Ζερμέν χαλάρωσε και άφησε χώρους στη Λυών για να επιτεθεί και να γίνει και εκείνη επικίνδυνη.  Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να κερδίσουν πέναλτι στο 74', διαθέτοντας την ευκαιρία να μειώσουν στο σκορ και να σβήσουν λίγο από την κυριαρχία του αντιπάλου τους. Την εκτέλεση απο τα 11 βήματα ανέλαβε ο Κορεντίν Τολισσό, ο οποίος με το παρθενικό του γκολ φέτος έκανε το τελικό 1-4.

Με αυτή την γεμάτη νίκη των Παριζιάνων μέσα στην έδρα της ομάδας του Λορέντ Μπλαν, η Παρί ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 8 πόντους, ισοβαθμώντας με τη Μαρσέιγ. Αντιθέτως, η Λυών πάει από το κακό στο χειρότερο, όντας στον πάτο της βαθμολογίας με 1 πόντο σε 4 αγωνιστικές.