ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Κώστας Παλαιολόγος

25 April, 2023 - 22:29

Categories: 

Επική ανατροπή έπειτα από ματσάρα κι «ερυθρόλευκο» προβάδισμα τίτλου

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος  θριαμβευτής του συγκλονιστικού τρίτου τελικού της Vοlley League απέναντι στον ΠΑΟΚ με 3-2 σετ  στο «Μελίνα Μερκούρη» κάνοντας μυθική ανατροπή από 0-2! Με κορυφαίους τους Στερν, Ιντάλγκο και Κουμεντάκη, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν καρδιά πρωταθλητή κάνοντας το 2-1 στις νίκες και πλέον χρειάζονται ένα ακόμη βήμα για τον 31ο τίτλο της ιστορίας τους

 

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ συνέχισαν από εκεί που το είχαν… αφήσει στην Πυλαία πριν τρία βράδια, καθώς, αμφότερες οι ομάδες μπήκαν πολύ δυναμικά στο ματς, συμβιβάζοντας στο σκορ στις αρχές του πρώτου σετ (7-7). Ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρήκε λύσεις από το μπλοκ του, παίρνοντας προβάδισμα τριών πόντων (8-11), ενώ, λίγο αργότερα, το χαμένο σερβίς του Ιντάλγκο έφερε το +4 για τους φιλοξενούμενους (10-14).

 

 

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση, και εκμεταλλευόμενος τα λάθη των Ράπτη και Σκεντράου, αλλά και το καρφί του Παγιένκ σε πρώτο χρόνο μείωσε στον πόντο (15-16). Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει το προβάδισμα με +3 για το 21-18 και 22-19, με τον Ολυμπιακός να μειώνει εκ νέου (21-22). Δύο μαζεμένοι πόντοι του Ράπτη έφεραν τον ΠΑΟΚ στο 24-22, με τους γηπεδούχους να «σβήνουν» τρία σετ μπολς στη συνέχεια από 2 λάθη του ΠΑΟΚ και να περνούν μπροστά 26-25. Καμία ομάδα δεν… κατέθετε τα όπλα και μετά από επικές άμυνες και επιθέσεις, αλλά και 4 χαμένα σετ μπολς για τον Ολυμπιακό και τρία του ΠΑΟΚ, οι Θεσσαλονικείς κατέκτησαν το πρώτο σετ με το χορταστικό 34-32!

 

Με την ψυχολογία στα ύψη μπήκε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο σετ, εκεί, όπου με του πόντους των Ράπτη και τους δύο άσους του Βαν ντεν Ντρις ξέφυγε με 4 για το 6-2. Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν λύσεις από το σερβίς, αλλά και το μπλοκ τους και με τους Κουμεντάκη και Ιντάλγκο σε πρώτο πλάνο, έτρεξαν ένα επιμέρους σερί 7-2 για την προσπέραση (9-8)!

Με τον Ουολς να επιλέγει συνεχώς να παίζει στη δεξιά διαγώνιο με τον Ντεν Ντρις, ο ΠΑΟΚ πέρασε μπροστά με 6 σερί πόντους του Ολλανδού για το 14-13. Έκτοτε, οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ μέχρι το 18-17. Σε εκείνο το σημείο, η ομάδα του Γιόσκο Μιλενκόφσκι βρήκε τέσσερις πόντους από το μπλοκ της, και με τον Ράπτη να βγαίνει μπροστά και να ηγείται στο σκοράρισμα(3 μπλοκ ένα καρφί), ο ΠΑΟΚ έτρεξε ένα σερί 6-0 για το 23-18. Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τον έλεγχο στις τελευταίες κατοχές, κατακτώντας το σετ με 25-20 για το 2-0.

 

Με μαζεμένα λάθη και από τις δύο ομάδες ξεκίνησε το τρίτο σετ, με τον Ολυμπιακό πάντως να είναι εκείνος που βρήκε λύσεις στο επιθετικό κομμάτι και χάρη στους Ιντάλγκο και Παγιένκ, προηγήθηκε 8-5. Αν και αμφότερες αναλώθηκαν σε διαδοχικά χαμένα σερβίς, η ομάδα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι ξέφυγε για πρώτη φορά στο ματς με +5 για το 13-8 με δύο μαζεμένους πόντους του Κουμεντάκη.

Παίζοντας με καθαρό μυαλό και σωστές επιλογές στις τοποθετήσεις στο μπλοκ, οι Πειραιώτες διατήρησαν το προβάδισμα των 4-5 πόντων. Με τον Παπαγγελόπουλο να παίζει δύο φορές σε πρώτο χρόνο και τον Ιντάλγκο να βρίσκει άσο, προηγήθηκαν 21-16, ενώ, λίγο αργότερα ο Κουμεντάκης έστειλε τη διαφορά στο +6 (22-16). Οι γηπεδούχοι δεν δυσκολεύτηκαν να κλείσουν το σετ και να μειώσουν σε 2-1, κατακτώντας το με σκορ 25-21.

 

Ο Ολυμπιακός μπήκε με… κεκτημένη ταχύτητα στο τέταρτο σετ, εκεί όπου και πάλι το «ερυθρόλευκο» τείχος τους κοντά στο φιλέ ήταν το μεγάλο του «όπλο» στις αρχές του σετ, με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 9-3. Μάλιστα, λίγο αργότερα, τα εξαιρετικά τελειώματα των Κουμεντάκη και Παπαγγελόπουλου, ανέβασαν τη διαφορά σε double-score για το 12-6.

Στη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ έβγαλε έναν «σφυγμό» μετά από ώρα, μειώνοντας τη διαφορά στους τέσσερις (18-14), με πόντους, οι οποίοι προήλθαν πάντως από λάθη αντιπάλου. Μάλιστα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» με δύο διαδοχικούς άσους του Ράπτη μείωσε σε 23-21, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να ανατρέψει την κατάσταση, με τον Ολυμπιακό να κατακτά το τέταρτο σετ με 25-21, στέλνοντας το ματς στο τάι-μπρέικ!

Εκεί ο Ολυμπιακός με εκπληκτικούς τους Στερν και Ιντάλγκο, που ήραν πολύ καθορισιτκούς πόντους, ολοκλήρωσε μία επική ανατροπή κερδίζοντας το σετ εμ 15-11 και πλέον απέχει ένα μόλις βήμα από τη κατάκτηση του 31ου πρωταθλήματος της ιστορίας του

 

Τα σετ: 32-34, 20-25, 25-21, 25-21, 15-11.

 

Ομάδα: