ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Στουρνάρας

10 May, 2023 - 04:11

Categories: 

Ημιτελικοί C.L στο MEGA, τα πλάνα της ΕΡΤ για το Debate και το...postgame της Τηλεμαχίας!

Τα μεγάλα ντέρμπι της ημιτελικής φάσης του UEFA Champions League «παίζουν» ζωντανά στο MEGA την Τετάρτη 10 Μαΐου και την Τετάρτη 17 Μαΐου, στις 22:00. Την Τετάρτη 10 Μαΐου, Μίλαν – Ίντερ έρχονται αντιμέτωπες στο «Derby della Madonnina» για μια θέση στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Μίλαν επέστρεψε στα ημιτελικά και βάζει στόχο το όγδοο τρόπαιο, ενώ η Ίντερ αφού ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπενφίκα ψάχνει στο καυτό Μιλάνο το εισιτήριο του τελικού. Αμέσως μετά την λήξη του αγώνα, έρχεται το Post–Game με πλούσιο ρεπορτάζ, δηλώσεις των πρωταγωνιστών και δυνατές αναλύσεις.

Την Τετάρτη 17 Μαΐου, θα απολαύσουμε τη συναρπαστική ρεβάνς Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης στο remake του περσινού ιστορικού θρίλερ στα ημιτελικά. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα με τον ασταμάτητο Χάαλαντ αντιμετωπίζει τους πρωταθλητές Ευρώπης στον δρόμο για την κατάκτηση του UEFA Champions League. Μετά το σφύριγμα της λήξης, εκτενές ρεπορτάζ για τις ομάδες που θα βρεθούν στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Τους αγώνες περιγράφουν ο Κώστας Βερνίκος και ο Αντώνης Κατσαρός. Τις εκπομπές παρουσιάζει ο Μένιος Σακελλαρόπουλος και σχολιάζει ο Αντώνης Καρπετόπουλος.

Με 26 κάμερες το debate των πολιτικών αρχηγών

Με 26 τηλεοπτικές κάμερες, που θα βρίσκονται έξω και μέσα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, αλλά κι  ένα drone, θα καλύψει η ΕΡΤ, αύριο Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, στις 21:00, το πολυαναμενόμενο debate των πολιτικών αρχηγών.

Δημοσιογράφοι και τεχνικοί εργάζονται πυρετωδώς τις τελευταίες ημέρες για να είναι όλα έτοιμα, καθώς έχουν περάσει οχτώ χρόνια από τη διεξαγωγή της τελευταίας τηλεμαχίας.

Το υπερσύγχρονο ΕΡΤNEWS STUDIO, που θα φιλοξενήσει τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων αλλά και τους έξι δημοσιογράφους, έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, ενώ οι τεχνικοί κάνουν τις τελευταίες ρυθμίσεις πριν από την τηλεμαχία, η οποία θα καλυφθεί από εννέα κάμερες, που θα έχουν στηθεί στο τηλεοπτικό πλατό.

Άλλες εννέα κάμερες θα βρίσκονται στο βαν έξω από την είσοδο του Ραδιομεγάρου, ώστε να καλύψουν τις προσελεύσεις των πολιτικών και των επιτελείων τους, ενώ για τους ίδιους λόγους έχει επιστρατευθεί κι ένα drone.

Επίσης, κάθε πολιτικό αρχηγό θα συνοδεύει μια κάμερα μέχρι να μπει στο στούντιο, ενώ θα υπάρχουν και ακόμα δύο, που θα καταγράφουν τα πιο σημαντικά στιγμιότυπα της αυριανής βραδιάς.

Ανάλογες είναι και οι προετοιμασίες που έχουν γίνει για τη φιλοξενία δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και τεχνικών που έχουν διαπιστευθεί για να καλύψουν το debate, καθώς το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο, τόσο από ελληνικά όσο και από διεθνή ΜΜΕ.

Τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφοι από τα έξι κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς επίσης και από άλλους ενημερωτικούς σταθμούς, θα βρίσκονται από το απόγευμα της Τετάρτης στο Ραδιομέγαρο, για να καταγράψουν το πολιτικό γεγονός. Για τον σκοπό αυτό, θα στηθεί ειδική εξέδρα για τις τηλεοπτικές κάμερες και τους φωτορεπόρτερ.

Ταυτόχρονα, δεκάδες δημοσιογράφοι από πρακτορεία ειδήσεων, από εφημερίδες και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, καθώς και από διεθνή ΜΜΕ έχουν ήδη λάβει την απαραίτητη διαπίστευση. Αντίστοιχες διαπιστεύσεις έχουν λάβει και φωτορεπόρτερ από τα μεγαλύτερα εγχώρια και διεθνή φωτογραφικά πρακτορεία.

Για την εξυπηρέτηση των εκπροσώπων του Τύπου, ένα σύγχρονο, πλήρως τεχνολογικά εξοπλισμένο Press Center (Κέντρο Τύπου) έχει διαμορφωθεί στο εντευκτήριο του 1ου ορόφου του Ραδιομεγάρου.

Το debate θα μεταδοθεί από το ΕΡΤNEWS, την ΕΡΤ1 και την ΕΡΤ3, στην οποία μάλιστα για πρώτη φορά θα υπάρξει διερμηνεία και στη νοηματική για άτομα με προβλήματα ακοής. Η τηλεμαχία θα μεταδοθεί, επίσης, από το Πρώτο Πρόγραμμα, από τη Φωνή της Ελλάδας, ενώ θα «ανέβει» και στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, το ERTFLIX και το ERTFLIX International.

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα φτάσουν στο Ραδιομέγαρο γύρω στις 8 το βράδυ. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυστηρά, ενώ θα υπάρχουν έλεγχοι στην πρόσβαση σε συγκεκριμένους χώρους.

Οι αρχηγοί των κομμάτων, όπως και τα επιτελεία τους, πριν μπουν στο στούντιο θα προετοιμαστούν στα γραφεία του προέδρου, του διευθύνοντος συμβούλου και των γενικών διευθυντών της ΕΡΤ.

Σε ό,τι αφορά τη διάταξή τους στο στούντιο, θα καθίσουν από αριστερά προς τα δεξιά με βάση την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων. Δηλαδή, πρώτος ο πρόεδρος της Ν.Δ. και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Απέναντί τους θα καθίσουν, με αλφαβητική σειρά, οι δημοσιογράφοι των έξι τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας. Η Μάρα Ζαχαρέα (STAR), η Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), ο Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), ο Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), ο Παναγιώτης Στάθης (OPEN) και η Ράνια Τζίμα (MEGA).

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Γιώργος Κουβαράς. Όσο για τη σειρά των ερωτήσεων, θα καθοριστεί σε σύσκεψη των έξι δημοσιογράφων με τον Γιώργο Κουβαρά.

Το …πρώτο ημίχρονο του debate θα δείξει το Mega

Στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, το MEGA καταγράφει τα σημαντικότερα σημεία του debate των πολιτικών αρχηγών που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 10 Μαΐου.

Στις 21:00, το MEGA μεταδίδει ζωντανά την έναρξη της τηλεμαχίας των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, όπου εκπροσωπείται από τη Ράνια Τζίμα, μέχρι τη σέντρα του αγώνα Μίλαν – Ίντερ για την ημιτελική φάση του UEFA Champions League.

Στις 00:20 ακολουθεί η έκτακτη ενημερωτική εκπομπή «Ο απολογισμός τoυ debate των πολιτικών αρχηγών» με την αποτίμηση της τηλεοπτικής αναμέτρησης. Η Νίκη Λυμπεράκη, μαζί με προσκεκλημένους από την πολιτική σκηνή,αναλύουν όσα διημείφθησαν στην τηλεμαχία: τα ερωτήματα που τέθηκαν στους πολιτικούς αρχηγούς, τα κυριότερα σημεία από τις τοποθετήσεις τους, τα παραλειπόμενα. Η Ράνια Τζίμα αποκαλύπτει όλο το προσκήνιο αλλά και το παρασκήνιο.

Έκτακτη ενημερωτική εκπομπή για το debate στο Open

Την Τετάρτη 10 Μαϊου 2023, στις 21:00, το ΟΡΕΝ θα μεταδώσει ζωντανά το Debate των πολιτικών αρχηγών.Αμέσως μετά, ακολουθεί έκτακτη ενημερωτική εκπομπή με τον Νίκο Στραβελάκη. Καλεσμένοι για να σχολιάσουν την τηλεμαχία θα είναι ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Αθανασίου, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Δουδωνής, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, ο υποψήφιος Επικρατείας με το ΜΕΡΑ25 Νίκος Θεοχαράκης, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Παύλος Σαράκης, καθώς και οι δημοσιογράφοι Μαριάννα Πυργιώτη και Φοίβος Κλαυδιανός.

Tα εν οίκω...

Η ΕΣΗΕΑ στο πλευρό των εργαζομένων του EURONEWS

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στέκεται αλληλέγγυο στους εργαζομένους του ειδησεογραφικού τηλεοπτικού σταθμού της Ευρώπης EURONEWS, οι οποίοι σήμερα στις 13.00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης (14.00 ώρα Ελλάδος), θα διαδηλώσουν έξω από τα κεντρικά γραφεία του σταθμού στη Λυών της Γαλλίας, διαμαρτυρόμενοι για τα δυσοίωνα για τους εργαζομένους σχέδια που ανακοινώθηκαν από τη διοίκηση του σταθμού. Πριν από λίγες ώρες, το προσωπικό του EURONEWS έδωσε στη δημοσιότητα το ακόλουθο δελτίο τύπου:

 «9 Μαΐου: Ζήτω η Ευρώπη… μια Ευρώπη που σύντομα θα στερηθεί το Euronews

Κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης στις 9 Μαΐου, οι εργαζόμενοι του Euronews θα συμπληρώσουν την 30η τους επέτειο με θλίψη.

Δύο μήνες μετά την ανακοίνωση της διοίκησης του Euronews για σχέδιο απολύσεων που επηρεάζει σχεδόν 200 υπαλλήλους καθώς και  τον επαναπροσδιορισμό της συντακτικής γραμμής, οι εργαζόμενοι του πρώτου αμιγώς ευρωπαϊκού Μέσου Ενημέρωσης, ανησυχούν πολύ για την εκκωφαντική σιωπή που περιβάλλει τον νέο προσανατολισμό της ομάδας τους. Παρά τις πολλές εκκλήσεις για βοήθεια τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο, λίγες απαντήσεις υπήρξαν. Μερικοί Γάλλοι βουλευτές και κάποιοι ευρωβουλευτές προσπάθησαν να προωθήσουν την έκκλησή τους, αλλά μέχρι στιγμής χωρίς επιτυχία. Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι σύντομα θα απολυθούν, δεν αξίζουν το ατυχές αφιέρωμα στο γνωστό πρόγραμμα του καναλιού που τιτλοφορείται “Χωρίς Σχόλιο”.

Έτσι, στις 9 Μαΐου, Ημέρα της Ευρώπης, το Euronews θα γιορτάσει την 30ή επέτειό του με τεράστια αβεβαιότητα για το μέλλον του.

Θα σηματοδοτήσει η 30η επέτειος του Euronews το τέλος της αποστολής του σταθμού υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, χωρίς οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές να καταβάλουν κάποια προσπάθεια και να πάρουν αποφάσεις για το θέμα;

Στις 28 Μαρτίου, ο Τιερί Μπρετόν συνάντησε τον Πέδρο Ντέιβιντ Βάργκας, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Euronews και διευθύνων σύμβουλος του επενδυτικού ταμείου Alpac Capital, στο οποίο ανήκει το Euronews. Οι υπάλληλοι είχαν ζητήσει, επίσης, συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για να εκφράσουν τις ανησυχίες τους και τις απόψεις τους για την τρέχουσα κατάσταση. Δυστυχώς, το αίτημά τους απορρίφθηκε.

Λίγες μέρες αργότερα, το γραφείο του Τιερί Μπρετόν απάντησε σε ανοιχτή επιστολή 25 θορυβημένων ευρωβουλευτών, οι οποίοι έγραψαν υπέρ του Μέσου με το εξής: «Το Euronews είναι ανεξάρτητη εταιρεία και η Επιτροπή δεν είναι σε θέση να σχολιάσει οποιαδήποτε εμπορική, διοικητική ή συντακτική απόφαση του Euronews».

Ωστόσο, το Euronews δεν είναι μια οποιαδήποτε ιδιωτική εταιρεία.

Όταν ιδρύθηκε πριν από 30 χρόνια από μια κοινοπραξία ευρωπαϊκών δημόσιων καναλιών, στόχος του Euronews ήταν η δημιουργία μιας ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Έκτοτε, η υπεράσπιση της ευρωπαϊκής ειδησεογραφικής αποστολής δημοσίου συμφέροντος ήταν πάντα στο επίκεντρο της συντακτικής γραμμής του σταθμού. Ωστόσο, λόγω έλλειψης υποστήριξης του κοινού, αυτό το μοναδικό ενημερωτικό Μέσο αναγκάστηκε να δεχτεί την εξαγορά του από ιδιώτες μετόχους. Παρόλα αυτά, το Euronews συνεχίζει να διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην οικοδόμηση της Ευρώπης, τη δημοκρατική ζωή και την ανάλυση μείζονων κλιματικών, πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών ζητημάτων. Η δύναμη της συντακτικής του ομάδας είναι ότι παρέμενε πάντα ανεξάρτητη, αλλά αυτή η αμεροληψία τώρα απειλείται.

Καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχωρά με την πρότασή της για μια  Ευρωπαϊκή Πράξη για την Ελευθερία των ΜΜΕ, οι εργαζόμενοι του Euronews βλέπουν την κατάστασή τους να είναι κάτι παραπάνω από επίκαιρη. Καλούν σήμερα τον κ. Thierry Breton, την κα Věra Jourová, τους αρχηγούς των κρατών-μελών, συμπεριλαμβανομένου του κ. Emmanuel Macron, και των ευρωβουλευτών να τους ακούσουν καθώς η ανεξαρτησία των Μέσων Ενημέρωσης είναι απαραίτητη για την ευρωπαϊκή δημοκρατία.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζητούν επίσημα να συναντηθούν με αυτούς τους ηγέτες και εκφράζουν τις ανησυχίες τους για το μέλλον της εταιρείας.» 

Η κηδεία του Λάζαρου Λασκαρίδη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει ότι η κηδεία του Λάζαρου Λασκαρίδη θα τελεστεί αύριο Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023, στις 13.30’, στο Κοιμητήριο Καλλιθέας.Παράκληση της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να διατεθούν δωρεές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων (Εθνική Τράπεζα, IBAN GR0501104890000048920124137).

Tα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη!

-Συνεχίζει να κερδίζει συνδρομητές η Cosmote TV, έχοντας την πρώτη θέση στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόραση. Στο α’ τρίμηνο του 2023 κατέγραψε 648.531, σημειώνοντας αύξηση 1,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022...

-Πέμπτη 11/5  01:00 Ιντερνασιονάλ -Ατλέτικο, 03.30 Παλμέιρας -Γκρέμιο,  03.30 Κρουζέιρο -Φλουμινένσε και Φορταλέζα -Σάο Πάολο Παρασκευή 12/5 01:00 είναι οι αγώνες που θα μεταδοθούν live.από το υβριδικό κανάλι του OPEN...

-Ο  4ος και τελευταίος κύκλος της δημοφιλούς σειράς «Barry» έφτασε αποκλειστικά στα Novacinema, τον απόλυτο κινηματογραφικό προορισμό! Οι λάτρεις των σειρών, από την Τετάρτη 10 Μαΐου και κάθε Τετάρτη στις 22:00 θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το φινάλε της βραβευμένης σειράς που καθηλώνει και είναι ιδιαίτερα αγαπητή στον κόσμο...  

- Μετά από κλήρωση που έγινε στην ΕΡΤ στο γραφείο του Φώτη Καφαράκη,  η Σία Κοσιώνη θα υποβάλει την πρώτη ερώτηση στο debate στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη...

-Kαλό βράδυ και εις αύριο τα σπουδαία!

Κ. Στουρνάρας

kostourn@yahoo.com