ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Nίκος Ζαραϊδώνης

18 March, 2023 - 01:51

Categories: 

Η έναρξη της αθλητικής δράσης στη SERIE A!

Σασουόλο και Σπέτσια διασταύρωσαν τα ξίφοι τους για τη 27η αγωνιστική της SERIE A . Η "αδιάφορη" Σασουόλο φιλοξένησε τη Σπέτσια η οποία ήθελε νίκη για να αποκτήσει "μαξιλαράκι ασφαλείας" απ την επικίνδυνη ζώνη, όμως ένα λάθος ήταν αρκετό για να της στερήσει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας.


Η Σασουόλο η οποία τρέχει πλέον ενα σερί τεσσάρων νικών φιλοξένησε τη Σπέτσια στο Μαπέι Στάδιο, Ρέτζιο Εμίλια με την οικοδέσποινα να παίρνει τη νίκη και τους 3 βαθμούς με πέναλτι έπειτα από τη χρήση του VAR.

Στον αγώνα λοιπόν το θέαμα μπορεί να έλειπε όμως η Σασουόλο είχε από την αρχή έως το τέλος τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στο 1ο ημίχρονο η πρώτη και μοναδική αξιόλογη φάση ήρθε στο 34ο λεπτό όταν ο Ντομένικο Μπεράρντι έπειτα απο πάσα ακριβείας σούταρε αμέσως, όμως έστειλε τη μπάλα χαμηλά στο δοκάρι. Στο 2ο ημίχρονο, μετά από "ανάμικτες" αλλαγές των προπονητών, στο 69ο λεπτό ο Κελβίν Αμιάν βρίσκει την μπάλα με το χέρι του καθαρά μέσα στη περιοχή με τον διαιτητή σε πρώτο χρόνο να δίνει συνέχεια στον αγώνα, έπειτα από συνομιλία που είχε στο ακουστικό του πήγε να επανεξετάσει τη φάση και η τελική απόφαση έδειξε πέναλτι για τους γηπεδούχους. Ο Ντομένικο Μπεράρντι ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι στο 71ο λεπτό στο οποίο ευστόχησε στέλνοντας την μπάλα κάτω δεξιά στην εστία γράφοντας και το τελικό 1-0 για την ομάδα του! Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τη Σασουόλο να έχει το πάνω χέρι και μετά από 7 λεπτά επιπλέον χρόνου ο διαιτητής σφυρίζει τη λήξη του αγώνα αφήνοντας τη Σπέτσια χαμηλά και μια 4 πόντους μακριά απ τη ζώνη του υποβιβασμού.

Στο άλλο ματς της ιταλικής βραδιάς η Αταλάντα κατάφερε και πήρε το τρίποντο απέναντι στην Έμπολι και διεύρυνε το μαξιλαράκι ασφαλείας για τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος από την 7η Γιουβέντους.

Το 1ο ημίχρονο δεμ ξεκίνησε ιδανικά για τους οικοδεσπότες καθώς η Έμπολι κυκλοφορούσε τη μπάλα εύκολα στον αγωνιστικό χώρο, είχε ωραίο passing game και στο 44ο λεπτό, λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου άνοιξε το σκορ με τον Τιρόνε Εμπουέχι να ήταν στο σωστό σημείο την σωστή στιγμή για να πάρει το ριμπάουντ μέσα στην περιοχή, και στέλνει την μπάλα χαμηλά μέσα από το δεξί δοκάρι, μετά από χρήση του VAR το γκολ μέτρησε κανονικά.

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου η Αταλάντα πήρε πρωτοβουλίες, έγινε πιο επιθετική και στο 58ο λεπτό ο Μάρτεν ντε Ρον κέρδισε κατά κράτος τον προσωπικό του αντίπαλο στον αέρα, πιάνοντας τη κεφάλια έπειτα από σέντρα του Ματέο Ρουγγέρι κάνοντας το 1-1 φέρνοντας ισορροπία στο παιχνίδι. Την ολική ανατροπή και το νικητήριο γκολ για την Αταλάντα ήρθε στο 86ο λεπτό με τον Ράσμους Βίντερ Χέιλουντ να στέλνει τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας της Έμπολι μετά απο ωραία συρτή πάσα μέσα στη μεγάλη περιοχή, μετά από χρήση του VAR το γκολ μέτρησε κανονικά χωρίς την Έμπολι να μπορεί να βγάλει αντίδραση στα τελευταία 14' λεπτά (μαζί με τον έξτρα χρόνο).

Βαθμολογία SERIE A:
1. Νάπολι (60)
2. Ίντερ (50)
3. Λάτσιο (49)
4. Μίλαν (48)
5. Ρόμα (47)
6. Αταλάντα (45) *αγώνα περισσότερο
7. Γιουβέντους (38)
8. Τορίνο (37)
9. Μπολόνια (36)
10. Σασουόλο (36)
11. Ουντινέζε (35)
12. Φιορεντίνα (34)
13. Μόντσα (33)
14. Έμπολι (28) *αγώνα περισσότερο
15. Λέτσε (27)
16. Σαλερντινάτα (26)
17. Σπέτσια (24)
18. Βερόνα (19)
19. Κρεμονέζε (12)
20. Σαμπντόρια (12)

Νίκος Ζαραϊδώνης