ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

  • Notice: Undefined offset: 0 in user_node_load() (line 3682 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Trying to get property 'name' of non-object in user_node_load() (line 3682 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 in user_node_load() (line 3683 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Trying to get property 'picture' of non-object in user_node_load() (line 3683 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 in user_node_load() (line 3684 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Trying to get property 'data' of non-object in user_node_load() (line 3684 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

21 December, 2022 - 14:10

Categories: 

Η Βραζιλία κάλεσε επίσημα τον Μέσι να αφήσει το αποτύπωμά του στο Hall of Fame του «Μαρακανά»

Ενθουσιάζει και παράλληλα επιδεικνύει τεράστιο ποδοσφαιρικό πολιτισμό η Βραζιλία με την πρωτοβουλία της να καλέσει τον Λιονέλ Μέσι  να αφήσει το στίγμα του στο θρυλικό «Μαρακανά», το εμβληματικό στάδιο της μεγάλης αντιπάλου της Αργεντινής!

Όπως ανακοίνωσε η Κρατική Αθλητική Εποπτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο, ο 35χρονος προσκλήθηκε μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου να δώσει το «παρών» στο Hall of Fame του «Μαρακανά», προκειμένου να αφήσει το αποτύπωμα του παπουτσιού του. Αυτή, μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά, που προσκαλείται ο Μέσι από τους Βραζιλιάνους, αφού το ίδιο είχε γίνει και όταν η «αλμπισελέστε» κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα το 2021! Για διάφορους, πρακτικούς λόγους, τότε αυτό δεν είχε γίνει ποτέ και περιμένουμε να δούμε τώρα πώς θα εξελιχθεί η πρόσκληση στον Αργεντινό.

 «Ο Μέσι έχει ήδη δείξει τη σημασία του εντός και εκτός γηπέδου. Είναι ένας παίκτης, που βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία του ποδοσφαίρου εδώ και χρόνια», είπε ο πρόεδρος της Εποπτείας, Αντριάνο Σάντος, σε επιστολή, που έστειλε στον αρχηγό της Αργεντινής. «Και τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο κατάλληλο από το να του αποτίουν φόρο τιμής στο ''Μαρακανά''. Τελικά, ο Μέσι είναι μια ιδιοφυΐα με την μπάλα», πρόσθεσε.

Το ιστορικό «Μαρακανά» έχει φιλοξενήσει δύο τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου, το 1950 και το 2014, και «είδε» τον Μέσι και την ομάδα του να γίνονται πρωταθλητές του Κόπα Αμέρικα το 2021, νικώντας τη Βραζιλία με σκορ 1-0.

Τα ίχνη του Μέσι στο Walk of Fame του «Μαρακανά» θα βρίσκονται δίπλα σε θρύλους της Βραζιλίας όπως ο Πελέ, ο Γκαρίντσα, ο Ριβελίνο και ο Ρονάλντο, καθώς και άλλοι παγκοσμίου φήμης παίκτες, όπως ο Ελίας Φιγκερόα της Χιλής, ο Σέρβος Ντέγιαν Πέτκοβιτς, ο Εουσέμπιο από την Πορτογαλία, ο Σεμπάστιαν Αμπρέου της Ουρουγουάης και ο Γερμανός Φραντς Μπεκενμπάουερ.