ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Σπύρος Παράσχης

1 June, 2023 - 01:15

Categories: 

Η Σεβίλλη επέστρεψε στον θρόνο της

Και στο τέλος κερδίζει πάντα η Σεβίλλη!

Η Σεβίλλη απέδειξε ότι το Γιουρόπα Λιγκ είναι η διοργάνωση της και το κατέκτησε, κάνοντας το 7 στα 7 στους τελικούς και επικρατώντας της Ρόμα με 4-1 στα πέναλτι.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα δεν ανέδειξε νικητή, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1 και αφού κανείς δεν έγινε ήρωας στην παράταση, ο τελικός οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Εκεί ο Μπόνο ήταν πρωταγωνιστής, αποκρούοντας τα πέναλτι των Μαντσίνι και Ιμπάνιεζ και οι Ανδαλουσιανοί επικράτησαν με 4-1.

 

Το ματς

Χωρίς καλό ρυθμό το πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού, με πολλές - και σκληρές - μονομαχίες μεταξύ των δύο αντιπάλων. Οι «τζιαλορόσι» ήταν αυτοί που προειδοποίησαν πρώτοι, με τον Πελεγκρίνι να χάνει τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 12ο λεπτό.

Αυτό που δεν κατάφερε ο αρχηγός των Ρωμαίων, το πέτυχε ο Ντιμπάλα στο 35'. Ο Μαντσίνι έκοψε στα δύο την άμυνα της Σεβίλλης με μια υπέροχη μπαλιά και έβγαλε στο ένας εναντίον ενός τον Αργεντίνο, που «εκτέλεσε» τον Μπόνο για το 0-1.

Οι Ανδαλουσιανοί έβγαλαν γρήγορα αντίδραση, έχοντας και δοκάρι με τον Ράκιτις στο 45+5', αλλά πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ εναντίον τους.

• Το γρήγορο γκολ της Σεβίλλης «άνοιξε» το παιχνίδι 

Στο δεύτερο μέρος, ωστόσο, οι Σεβιγιάνοι δεν άφησαν τον Μουρίνιο να πάει το παιχνίδι εκεί που το ήθελε ο ίδιος. Στο 55', η σέντρα του Σούσο βρήκε το πόδι του Μαντσίνι, με τον αμυντικό της Ρόμα να φέρνει άθελα του το ματς στα ίσα.

Το παιχνίδι πήρε ξανά φωτιά στο 74', όταν ο ρέφερι Τέιλορ έδειξε την άσπρη βούλα για ανατροπή του Ιμπάνιεζ πάνω στον Οκάμπος, αλλά πήρε την απόφαση του πίσω μετά από εξέταση του VAR.

Οι Ρωμαίοι έφτασαν εκατοστά από το δεύτερο γκολ στο 83', αλλά ο Μπόνο έβγαλε με τα ακροδάκτυλα την προβολή του Μπελότι.

• Προσοχή εκατέρωθεν στην παράταση 

Κουρασμένα πόδια και κουρασμένα μυαλά στην παράταση, με τον ρυθμό να πέφτει φυσικά και τις ευκαιρίες να είναι λιγοστές στο πρώτο μέρος. Ίδια εικόνα και μετά το σύντομο διάλειμμα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν, τελικά, στην διαδικασία των πέναλτι.

• Τα πέναλτι 

Οκάμπος,Λαμέλα και Ράκιτις οι τρεις πρώτοι που ευστόχησαν για τους Ισπανούς. Ο Κριστάντε βρήκε για τους «τζιαλορόσι», αλλά οι Μαντσίνι και Ιμπάνιεζ νικήθηκαν από τον μαροκινό κίπερ. Στο τέλος, ο Μοντιέλ (που είχε εκτελέσει και το τελευταίο πέναλτι της Αργεντινής στο Μουντιάλ) ευστόχησε για να δώσει στην Σεβίλλη το έβδομο της Γιουρόπα Λιγκ.

Σεβίλλη (Μοντελίβαρ): Μπόνο, Νάβας (95' Μοντιέλ), Μπαντέ, Γκούντεγι (120+7' Μαρκάο), Τέγιες (95' Ρέκικ), Φερνάντο (120+9' Τζόρνταν), Ράκιτις, Οκάμπος, Τόρες (46' Σούσο), Τζιλ (46' Λαμέλα), Ελ-Νεσύρι 

Ρόμα (Μουρίνιο): Πατρίσιο, Μαντσίνι, Σμάλινγκ, Ιμπάνιεζ, Τσελίκ(91' Ζαλίνσκι), Κριστάντε, Μάτιτς (120' Μποβέ), Σπινατσόλα (106' Γιορέντε), Ντιμπάλα (68' Βαϊνάλντουμ), Πελεγκρίνι (106' Ελ-Σαράουι), Έιμπραχαμ (75' Μπελότι)

Διαιτητής: Άντονι Τέιλορ

Γήπεδο: Πούσκας Αρένα, Βουδαπέστη, Ουγγαρία