ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Στουρνάρας

21 July, 2023 - 20:45

Categories: 

Η τηλεοπτική "στέγη" της SL, η διπλή διάκριση της NOVA και... «Η Καλαμαριά των προσφύγων»!

Η Nova, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας της με τις ΠΑΕ Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρας Τρίπολης, καθώς και τη συμφωνία της με την ΠΑΕ Πανσερραϊκός για τις επόμενες δύο (2) σεζόν, 2023-2024 & 2024 -2025.

Η συμφωνία με τις τέσσερις ΠΑΕ αφορά στην αποκλειστική μετάδοση όλων των εντός έδρας αγώνων του πρωταθλήματος Stoiximan Super League, επιλεγμένους φιλικούς αγώνες προετοιμασίας των ομάδων, καθώς και επιλεγμένους εντός έδρας αγώνες των Πρωταθλημάτων Υποδομής.

Διπλή διάκριση της Nova στα Hellenic Responsible Business Awards 2023 για την προσφορά της στην κοινωνία και το περιβάλλον

Η Nova, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, διακρίθηκε στα Hellenic Responsible Business Awards για την προσφορά της στην κοινωνία και το περιβάλλον. Με επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνία, η Νova υλοποιεί ποικίλες δράσεις οι οποίες στοχεύουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών και το περιβάλλον.

Χρυσό βραβείο (Gold) στην κατηγορία Τεχνολογία & Υγεία για τοολοκληρωμένο πιλοτικό έργο μεταφοράς φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού μέσω drone, στα κατοικημένα νησιά των μικρών Κυκλάδων. Tο πρόγραμμα, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την UCANDRONE, αφορούσε στη μεταφορά φαρμάκων και δειγμάτων αίματος σε τακτική βάση, αλλά και σε περιπτώσεις εξαιρετικά έκτακτης ανάγκης για 4 μήνες. Με τη χρήση τεχνολογίας 5G και ανάπτυξης  μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης  το πρόγραμμα κατέδειξε σημαντικά οφέλη καθώς, με την χρήση του drone μειώνεται το κόστος των μετακινήσεων και το αντίστοιχο ενεργειακό αποτύπωμα, αλλά κυρίως προσφέρονται πρώτες βοήθειες στους κατοίκους που έχουν ανάγκη.

Ασημένιο βραβείο (Silver) στην κατηγορία Τεχνολογία & Περιβάλλον για καινοτόμο πρόγραμμα πυρανίχνευσης. Σε συνεργασία με τη Huawei Technologies S.A,και την PROBOTEK υλοποιήθηκε στο Δάσος Συγγρού στο Μαρούσι τοπρόγραμμα, με τη σημαντική καθοδήγηση του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) συνδυάζοντας τεχνολογίες αιχμής για τη βελτίωση των δυνατοτήτων ανίχνευσης πυρκαγιάς και έγκαιρης αντιμετώπισης τους. Αξιοποιώντας τη δύναμη του 5G, της τεχνητής νοημοσύνης και των drones, η Nova με τη Huawei και τους συνεργάτες τους, παρουσίασαν μια λύση που συμβάλει σημαντικά στην προστασία περιοχών που είναι ευάλωτες σε πυρκαγιές.

Ο Αλεξανδρος Μπρέγιαννης Διευθύνων Σύμβουλος της Νοva ICT δήλωσε:«Mε σύμμαχο τα δίκτυα νέας γενιάς και την καινοτόμo τεχνολογία, υλοποιήσαμε επιτυχώς τις δράσεις μεταφοράς ιατροφαρμακευτικού & υγειονομικού υλικού στις μικρές Κυκλάδες και το πρόγραμμα πυρανίχνευσης στο Άλσος Συγγρού. Η διάκρισή μας με Gold και Silver, στα Hellenic Responsible Awards επιστεγάζει την συνεχή προσπάθειά μας να αναπτύσσουμε έργα που στόχο έχουν την βιώσιμη ανάπτυξη».

«Στη Nova αποδεχόμαστε με σεβασμό τον κοινωνικό μας ρόλο. Στόχος μας είναι να αναπτύσσουμε δράσεις, που συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος και οι «έξυπνες» τεχνολογίες» ενισχύουν καθοριστικά προς αυτήν την κατεύθυνση» σχολίασε η Αγγελική Ελευθερίου Corporate Affairs & ESG Senior Manager της Nova.

«Η Καλαμαριά των προσφύγων»

Η Θεσσαλονίκη ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο μέρος υποδοχής προσφύγων την περίοδο 1922-1923. Οι Πόντιοι πρόσφυγες δημιούργησαν τον μεγαλύτερο προσφυγικό συνοικισμό στην Καλαμαριά. Η οργάνωση της κοινωνικής ζωής τους, μετά από το ισχυρό σοκ του ξεριζωμού, ήταν περίπλοκη και είχε πολλαπλές εκφάνσεις.

Το σωματείο «Απόλλωνας», στη βάση και πολλών άλλων σωματείων στην Ιωνία και στον Πόντο, είχε καταρχάς πολιτιστικό χαρακτήρα. Ήταν μουσικό σωματείο και συγκεκριμένα μαντολινάτα, που περιοδεύει με επιτυχία σε διάφορες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Το ποδοσφαιρικό τμήμα ιδρύθηκε το 1928 και τις επόμενες δεκαετίες λειτούργησαν και άλλα αθλητικά τμήματα.

Το ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ «Η Καλαμαριά των προσφύγων», το οποίο θα μεταδοθεί σε δύο μέρη από την ΕΡΑ ΣΠΟΡ, εξετάζει την ιστορία του Απόλλωνα Καλαμαριάς, που αποτελεί τη φυσική συνέχεια του Απόλλωνα Πόντου, στον Μεσοπόλεμο, στα μεταπολεμικά χρόνια, αλλά και τη σύγχρονη ιστορία του σωματείου, μέσα από την πολυποίκιλη δράση των τμημάτων του. Παράλληλα, εξετάζει την εγκατάσταση των προσφύγων στην Καλαμαριά και το ιστορικό πλαίσιο δημιουργίας του σωματείου, μέσα από συγκλονιστικές μαρτυρίες προσφύγων πρώτης γενιάς.

Το Α’ μέρος του ραδιοφωνικού ντοκιμαντέρ θα μεταδοθεί την Κυριακή 23 Ιουλίου και το Β’ μέρος την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023, στις 10 το πρωί από την ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

Έρευνα-παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης

Tα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη!

-Ο ΑΝΤ1 ήταν το πρώτο κανάλι που έφερε τα ριάλιτι στην ελληνική τηλεόραση! Οι δηλώσεις συμμετοχής για αυτά τα προγράμματα ήταν εκατοντάδες χιλιάδες! Και πως να μην ήταν, αφού οι συμμετέχοντες γίνονταν διάσημοι εν μια νυκτί! Ας δούμε, λοιπόν, ποιοι είναι οι αξέχαστοι παίκτες των ριάλιτι του ΑΝΤ1. Το Σάββατο 22 Ιουλίου, FLASHBACK στον ΑΝΤ1 θα κάνουν, μεταξύ άλλων, ο Μεγακλής Βιντιάδης, η Φελίσια Τσαλαπάτη, ο Κώστας Καραφώτης και η Δήμητρα Αλεξανδράκη...

-Ποιος είπε ότι μόνο οι πρωταγωνιστές μιας σειράς κερδίζουν την αγάπη και το ενδιαφέρον των τηλεθεατών; Πολλές φορές οι συμπρωταγωνιστικοί ρόλοι είναι αυτοί που κάνουν τη διαφορά και ενίοτε καταφέρνουν ακόμα και να κλέψουν για λίγο την παράσταση από τους κεντρικούς ήρωες της κάθε ιστορίας! Την Κυριακή 23 Ιουλίου, FLASHBACK στον ΑΝΤ1 θα κάνουν, μεταξύ άλλων, ο Χάρης Ρώμας, η Μαρία Γεωργάκαινα, η Δανάη Λουκάκη και ο Κωστής Σαββιδάκης...

-Mετά την συμφωνία του Πανσερραϊκού και του ΠΑΣ Γιάννενα με την NOVA και ενώ απομένει η ανακοίνωση της συμφωνίας του ΠΑΟΚ με το συνδρομητικό, όλες οι ομάδες της Super League βρήκαν τηλεοπτική "στέγη". 8 στην Cosmote TV (Ολυμπιακός, ΠΑΟ, ΑΕΚ, Παναιτωλικός, Λαμία, ΟΦΗ, Κηφισιά, Βόλος) και 6 στν NOVA (ΠΑΟΚ, Άρης, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννενα και Πανσερραϊκός)... 

-Το κοινό χαρακτηριστικό όλων των ομάδων είναι ότι εκπνέουν οι συμφωνίες με τα συνδρομητικά το 2025. Αυτό δεν είναι τυχαίο, διότι, σύμφωνα με την έρευνα που είχε γίνει για την Super League, από το 2025 θα γίνει προσπάθεια να επιστρέψει η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών. Και μέσα στην σεζόν θα γίνουν κουβέντες για το συγκεκριμένο ζήτημα...

-Αρκετά ικανοποιητικά νούμερα κάνει η τηλεθέαση των αθλητικών διοργανώσεων από την ΕΡΤ3. Λέτε η νέα ηγεσία που (λέγεται) ότι θα αναλάβει την ΕΡΤ, θα ρίξει στο τραπέζι την επαναφορά του ΕΡΤ Sports (και) σε συχνότητα...

-Πάντως, στο Ραδιομέγαρο τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση διότι η τηλεθέαση του ERTFLIX στο νεανικό κοινό είναι πάρα πολύ καλή...

-Καλό βράδυ και εις αύριο τα σπουδαία!

Κ. Στουρνάρας

kostourn@yahoo.com