ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

26 August, 2023 - 17:59

Categories: 

Ιτούδης:«Ήμασταν ουσιαστικοί μετά το κακό ξεκίνημα»

Η Ελλάδα έκανε το χρέος της στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, επικρατώντας της Ιορδανίας και ο Δημήτρης Ιτούδης ανέφερε τα στοιχεία που του άρεσαν και εκείνα που δεν του άρεσαν από τη γαλανόλευκη.

«Δεν ξέρω αν είναι η πιο πολύτιμη νίκη, το γεγονός ότι ήταν πρεμιέρα και ξεκινάμε με νίκη, εκπροσωπώντας τη χώρα μας, είναι σημαντικό. Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές, όλοι προσέφεραν ακόμα και ο Μωραΐτης που δεν έπαιξε σήμερα, θα πάρει τα λεπτά συμμετοχής του στα επόμενα ματς. Ήμασταν πιο ουσιαστικοί, μετά το κακό ξεκίνημά μας, στην αμυντική μας προσαρμογή. Ήμασταν ουσιαστικοί. Είχαμε πολλές φάσεις στον αέρα, αλλά υπήρχε ένας επιπλέον παίκτης στο χαμό και στο 3ο δεκάλεπτο μας αποσυντόνισε ότι βγήκε ο καλύτερος παίκτης τους, ο Τζέφερσον, αλλά καταλάβαμε ότι η νίκη θα έρθει με μία καλή άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση», ανέφερε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός στην ΕΡΤ.

«Η απώλεια του Ντίνου είναι πολύ σημαντική. Και εκείνος θα ήθελε να είναι εδώ και να βοηθάει την Εθνική μας. Είναι μεγάλη απώλεια, αλλά όλοι οι αθλητές είπαν ότι θα παίξουν έξτρα για να καλύψουν το κενό. Είναι καλό ξεκίνημα, αλλά είναι κακό να επαναπαυτείς και χρειάζεται να συγκεντρωθούμε στους στόχους που έχουμε στα επόμενα ματς. Μέσα στα αποδυτήρια βάλαμε στόχους και ζητούσαμε κάτι επιπλέον από τον κάθε παίκτη. Έχουμε το πνεύμα, αλλά πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτό. Δεν είμαστε φαβορί, αλλά μαθαίνουμε σε κάθε ματς, πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί και να δούμε πώς θα πάμε στη συνέχεια», πρόσθεσε ο 52χρονος προπονητής.

Αργότερα, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: «Συγχαρητήρια στην ομάδα μου για την αφοσίωση, την προσπάθεια όλων και φυσικά για τη νίκη. Αρχίσαμε όχι καλά, αλλά στη συνέχεια πήραμε την ώθηση που θέλαμε από τη σκληράδα που βγάλαμε. Πήραμε μια διαφορά που μας έδειξε πώς πρέπει να παίζουμε. Οδηγήσαμε σε αρκετά λάθη τους αντιπάλους στο διάστημα αυτό και πήραμε τα ριμπάουντ. Στο τρίτο δεκάλεπτο χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, δεν χρησιμοποιήσαμε σωστά τα φάουλ και δεχτήκαμε 27 πόντους. Όμως στο τέλος παίξαμε έξυπνα και με τη νοοτροπία που έπρεπε. Είχαμε μια καλή πρεμιέρα, όλοι είχαν συνεισφορά και τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στα δύο επόμενα παιχνίδια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους μας και τα ΜΜΕ που ήρθαν ως εδώ για να βοηθήσουν την ομάδα μας».

Ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε πρόσθεσε: «Η Ιορδανία έβαλε κάποια τρίποντα και επέστρεψε στο ματς. Έχουν κάποιες αρετές, αλλά είχαμε 17 επιθετικά ριμπάουντ. Ο Λαρεντζάκης ήταν πρώτος σκόρερ σήμερα, αλλά αύριο μπορεί να είναι οποιοσδήποτε. Αυτό λέει πολλά για την ομάδα μας. Ο καθένας πρέπει είναι χαρούμενος με τον ρόλο που έχει κι αυτό είναι σημαντικό σε αυτό που προσπαθούμε να χτίσουμε».

Για το ματς με τις ΗΠΑ που ακολουθεί είπε: «Απέναντι στις ΗΠΑ περιμένω φυσικά ένα πολύ πιο δύσκολο παιχνίδι. Είναι μια εξαιρετική ομάδα, παίζει καταπληκτικό μπάσκετ και έχουν φτιάξει ένα σπουδαίο ρόστερ που όμως αποδίδει πολύ καλά αμυντικά. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε κάποια πράγματα από αυτό το ματς. Έχουν πολλές αρετές και θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για να τους αντιμετωπίσουμε».