ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Κώστας Παλαιολόγος

5 April, 2023 - 23:21

Categories: 

Καρδιά Πρωταθλητή με υπογραφή Μασούρα!

Αντίδραση μεγάλης ομάδας έβγαλε ο Ολυμπιακός και επέστρεψε στις επιτυχίες επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 3-1 στο Φάληρο, κάνοντας μυθική ανατροπή στο δεύτερο μέρος.

Στο ντέρμπι της τρίτης αγωνιστικής οι «ερυθρόλευκοι» με εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και με χρυσές αλλαγές τους Γιώργο Μασούρα και Γιουσέφ Ελ Αραμπί, αποτίναξαν την … εσωστρέφεια που είχε εγκατασταθεί  τις προηγούμενες ημέρες μετά τη αναπάντεχη εντός έδρας ισοπαλία κόντρα στον Άρη και την αποχώρηση του Μίτσελ και παρέμεινε ολοζώντανος στην μάχη του φετινού τίτλου. Μα το σημαντικότερο, πηγαίνει πλέον στο επερχόμενο ντέρμπι κορυφής … αιωνίων στην Λεωφόρο με εξαιρετική ψυχολογία!

Σε τραγική βραδιά ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ Κοτάρσκι, που φέρει τεράστια ευθύνη, τόσο στο 2-1 του Μασούρα στο 78’, όσο και στη κάκιστη αντίδρασή του στο πέναλτι του Γιουσέφ Ελ Αραμπί (86’).

Ο Ζοσέ Ανιγκό στο επίσημο ντεμπούτο τους την άκρη του «ερυθρόλευκου» πάγκου εμπιστεύθηκε φανέλα βασικού τον Ματιέ Βαλμπουενά (σ.σ. με τον Γάλο μέσο να επιστρέφει στο αριχκό σχήμα για πρώτη φορά μετά από διάστημα 7,5 μηνών) έχοντα στο πλάι του, τους Φορτούνη και Μπιέλ και τον Μπακαμπού στην κορυφή.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά  στο πρώτο 20λεπτο. Με την προβολή του Μπακαμπού (13’) από τη σέντρα του Βαλμπουενά και την εντυπωσιακή απόκρουση του Κοτάρσκι. Στο επόμενο λεπτό, η ομάδα του Ανιγκό πίεσε και έκλεψε, με τον Φορτούνη να κάνει σουτ λίγο έξω. Στο 17’ ο Μπακαμπού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ήταν εμφανώς εκτεθειμένος και παρέμεινε το 0-0. Δύο λεπτά μετά, ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Φορτούνη να πιάνει σουτ με το αριστερό λίγο έξω από την περιοχή και τον Κοτάρσκι να διώχνει με δυσκολία.

Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε στην πρώτη του σημαντική φάση να ανοίξει το σκορ. Στο 22΄ο Μπράντον Τόμας «πάγωσε» το «Γ. Καραϊσκάκης». Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έβαλαν ωραία κάτω την μπάλα, με τους Ζίβκοβιτς και Σάστρε να συνεργάζονται από τα δεξιά για να πατήσει περιοχή ο δεύτερος, ο οποίος γύρισεκαι ο Τόμας πρόλαβε τον .. αργό Παπασταθόπουλο και νίκησε τον Πασχαλάκη για το 0-1.

 

Αλλαγή σκηνικού και ανατροπή

Ο Ολυμπιακός μπήκε … φουριόζος στο δεύτερο μέρος αναζητώντας την ανατροπή. Κι αφού προηγήθηκε η επανένταξη του Σισέ στους αγωνιστικούς χώρους μετά από τις 29 Ιανουαρίου αντί του αρνητικού Παπασταθόπουλου, στο 59’ ήρθε η ισοφάριση με απίστευτη γκολάρα του Σεντρίκ Μπακαμπού κι άλλαξε η μορφή του αγώνα. Ο Ανιγκό ρίσκαρε κι έριξε στη μάχη τους Μασούρα κι Ελ Αραμπί! Με τους δύο παίκτες να αναδεικνύοντας σε … χρυσές αλλαγές. Αρχικά ο Μασούρας στο 78’ εκμεταλλεύθηκε τρομερή ολιγωρία των Κοτάρσκι – Κουλιεράκη πετυχαίνοντας με κεφαλιά το 2-1 μέσα σε αποθέωση. Για να ακολουθήσει η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μαροκινού στράικερ στο 86’ για το τελικό 3-1.

 

 

 

Ομάδα: