ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

23 January, 2023 - 23:53

Categories: 

Κι επίσημα «Κανονιέρης» ο Γιάκουμπ Κίβιορ

 

Παίκτης της Άρσεναλ είναι από τη Δευτέρα (23/01) ο 22χρονος Πολωνός διεθνής αμυντικός, Γιάκουμπ Κίβιορ, ο οποίος υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας με το σύλλογο του βόρειου Λονδίνου.  Ο νεαρός, ο οποίος έκανε 43 εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της θητείας του στην ιταλική Σπέτσια, ήταν μέλος της αποστολής της Εθνικής ομάδας στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Ο Κίβιορ πέρασε τη νεανική του καριέρα στην πολωνική GKS Tychy και στη συνέχεια στο Βέλγιο με την Άντερλεχτ, πριν μετακομίσει στη ΦΚ Ζελεζιάρνε Ποντμπρέζοβα (Σλοβακία) στην ηλικία των 18 ετών.

Αφού πέρασε μια σεζόν εκεί, στη συνέχεια βρέθηκε στην Ζίλινα, όπου έκανε 46 εμφανίσεις στη διάρκεια των δύο σεζόν του με την ομάδα της Σλοβακίας. 

 

Οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις είχαν ως αποτέλεσμα, ο αριστεροπόδαρος αμυντικός να μετακομίσει στη Σπέτσια, τον Αύγουστο του 2021, όπου κατάφερε να καθιερωθεί στην ενδεκάδα του ιταλικού συλλόγου της Serie A. 

 

Ενώ ήταν παίκτης της Σπέτσια έκανε το ντεμπούτο του στην Εθνική Πολωνίας, όπου μετρά 9 συμμετοχές.

 

Ο αθλητικός διευθυντής της Άρσεναλ, Έντου, δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που ολοκληρώσαμε την υπογραφή του Γιάκουμπ Κίβιορ. Πρόκειται για ένα αυθεντικό ταλέντο που παρακολουθούμε εδώ και καιρό. Τώρα όλοι ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί του και να δούμε τη συνεχή εξέλιξή του μαζί μας. Καλωσορίζουμε τον Γιάκουμπ στην Άρσεναλ».

 

Από την πλευρά του ο τεχνικός των «κανονιέρηδων», Μικέλ Αρτέτα, πρόσθεσε: «Είναι υπέροχο που ο Γιάκουμπ θα είναι μέλος της ομάδας μας. Είναι ένας νεαρός πολυσύνθετος αμυντικός που έχει δείξει τεράστιες δυνατότητες και προσόντα με τη Σπέτσια στη Serie A, αλλά και σε διεθνές επίπεδο με την Πολωνία.

 

Ο Γιάκουμπ είναι ένας παίκτης που θα μας δώσει δύναμη και ποιότητα στην αμυντική μας διάταξη. Τον καλωσορίζουμε στην οικογένειά του στην Άρσεναλ και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί του.»

 

Το νέο απόκτημα των πρωτοπόρων της Premier League θα φορέσει τη φανέλα με το νούμερο 15 και θα ξεκινήσει αμέσως προπονήσεις με τους νέους συμπαίκτες του.