ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

8 May, 2023 - 23:28

Categories: 

Κορυφή και αγκαλιά με το πρωτάθλημα η ΑΕΚ!

Το πιο αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου πέτυχε η ΑΕΚ.  Με ανατροπή το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα επικράτησε με 2-1 του Άρη  στο «Κλεάνθης Βικελίδης» χάρη στα τέρματα των Φαν Βέερτ (23’) και Στίβεν Τσούμπερ (42’) και εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο την ήττα του Παναθηναϊκού στο Φάληρο από τον Ολυμπιακό ξεφεύγοντας τρεις πόντους από το «Τριφύλλι»

Πλέον η «Ένωση» χρειάζεται ένα βαθμό στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι – οφ κόντρα στον Βόλο στη «OpapArena», ώστε να στεφθεί Πρωταθλήτρια για πρώτη φορά μετά από μία πενταετία και 14η φορά στην ιστορία της.

Με τις καλύτερες των προϋποθέσεων ξεκίνησε ο Άρης την αναμέτρηση. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 13’ Πτώση του Γκαρσία στην περιοχή της ΑΕΚ ύστερα από μαρκάρισμα του Πινέδα. Ο Φωτιάς αφού συμβουλεύτηκε το VAR  υπέδειξε το σημείο του πέναλτι. Με τον Γκρέι να αναλαμβάνει την εκτέλεσή του και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Η «Ένωση» μετά το αρχικό … μούδιασμα βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει και να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Με τους Τσούμπερ και Φαν Βεέρτ να είναι σε καταπληκτική βραδιά, οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία της αναμέτρησης. Στο 21’ η ΑΕΚ έχασε την πρώτη τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει. Γρήγορη κυκλοφορία, με τον Τσούμπερ να ολοκληρώνει τη φάση από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, ελάχιστα άουτ.

Η ΑΕΚ έφτασε στην ισοφάριση στο 23’ Η φάση ξεκίνησε από κλέψιμο του Πινέδα χαμηλά, ο ίδιος παίκτης έσπασε όμορφα  στην περιοχή στον Φαν Βέερτ, με τον Ολλανδό φορ να κάνει υπέροχη ενέργεια και να πλασάρει υπέροχα με το αριστερό. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 36’ με τον Γκρέι να σουτάρει άστοχα,  ενώ στο 37’ η ΑΕΚ έχασε απίστευτη προσπάθεια, με τον Πινέδα να πασάρει στον Φαν Βεερτ και το σουτ του Ολλανδού να αποκρούει ο Κουέστα. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν την ολική ανατροπή στο 43’. Ο Τσούμπερ με όμορφη ενέργεια εξέθεσε την άμυνα του Άρη και με ωραίο σουτ έγραψε το 1-2.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ έκανε διαχείριση του υπέρ της αποτελέσματος, ωστόσο, το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα ήταν αυτό που είχε την σημαντικότερη στιγμή να πετύχει και τρίτο γκολ, Συγκεκριμένα, στο 65΄ ο Άμραμπατ έσπασε στην περιοχή στον Φαν Βέερτ, το μονοκόμματο σουτ  του οποίου θα σταματήσει στο δοκάρι!

 

Ομάδα: