ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Κώστας Παλαιολόγος

9 May, 2023 - 23:44

Categories: 

Κόκκινος σίφουνας και πρόκριση!

 

Πιστός στο ραντεβού του με την πρόκριση στο Final-4  του Κάουνας αποδείχθηκε ο Ολυμπιακός, Με εκπληκτική εμφάνιση και «μπροστάρηδες» τους  Σλούκα (22 πόντοι, 8 ασίστ)  Παπανικολάου και Βεζένκοφ οι «ερυθρόλευκοι» ταπείνωσαν την Φενέρ με 84-72  στο «φλεγόμενο» ΣΕΦ και έτσι τσέκαραν το εισιτήριο της πρόκρισης στην τελική φάση της Ευρωλίγκα για δεύτερη διαδοχική χρονιά και 12η συνολικά στην  ιστορία τους.

 

Πολύ αποφασισμένος μπήκε στο παρκέ ο Ολυμπιακός και με διάθεση να πνίξει τον αντίπαλό του. Με τον αρχηγό του Κώστα Παπανικολάου σε τρομερά κέφια και να βγάζει τρομερή ενέργεια στο παρκέ, τόσο σε άμυνα όσο και στην επίθεση, ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι με 7-2 με τρίποντο του αρχηγού του στο 3’ κι έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενος με 20-15 με γκολ – φάουλ του Παπανικολάου, που έφτασε νωρίς – νωρίς τους 10 πόντους.

Η Φενέρ που είχε σε τρομερή βραδιά τον Γκούντουριτς, που κρατούσε σχεδόν μόνο του επιθετικά το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη. Με τέσσερα τρίποντα του Σέρβου γκαρντ, η Φενέρ προηγήθηκε με 29-31 στο 16’.  Οι γηπεδούχοι όμως ήταν πολύ αποφασιστικοί. Με  αφετηρία την πολύ πιεστική τους άμυνα,  που τους επέτρεψε να κλέψουν μπάλες, δημιούργησαν ασφυκτική πίεση στους αντιπάλους τους και πέτυχαν ένα καταπληκτικό 15-0 χάρη σε μεγάλα καλάθια των Σλούκα – ΜακΚίσικ και Μπλακ που τους έφερε να προηγούνται 44-31 πριν ο Ντόρσεϊ με 2 βολές  διαμορφώσει το 44-33 του πρώτου μέρους.

Με τον Κώστα Σλούκα να αναλαμβάνει την μπαγκέτα του ηγέτη, αλλά και του σκόρερ και με τον Σάσα Βεζένκοφ να … μπαίνει δυναμικά στην εξίσωση ο Ολυμπιακός αντιτάχθηκε στην εκπληκτική ευστοχία του Γκούντουριτς, που κρατούσε μόνος του την Φενέρ με 20 πόντους  και 6/9 τρίποντα. Με γκολ φάουλ του Σλούκα οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν την τρίτη περίοδο προηγούμενοι με 65-52 και έβαλαν πλώρη για το Κάουνας.

Με τους Βεζένκοφ – Σλούκα να βρίσκουν στόχο οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 71-56 στο 34’ και έθεσαν θεμέλια πρόκρισης. Ο Γκούντουριτς με 26 πόντους και 8/12 τρίποντα έμοιαζε τραγικά μόνος, ώστε να φράξει τον δρόμο στον Θρύλο… 

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 44-33, 65-52, 84-72

 

Ομάδα: