ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Μελισσουργός

3 February, 2022 - 01:22

Λάρκιν και Μπομπουά ”καθάρισαν“ τη "ρώσικη αρκούδα"

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας υποδέχτηκε την Αναντολού Εφές στο "Mega Sports Arena" για την 24η αγωνιστική της Turkish Airlines Euroleague  , με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν ένα σπουδαίο διπλό στη παράταση με 97-99 , σε ένα απ' τα καλύτερα παιχνίδια που έχουμε παρακολουθήσει τη φετινή χρόνια.

Οι Τούρκοι ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και προηγήθηκαν γρήγορα με +13 (8-21)  2 λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Η ΤΣΣΚΑ μείωσε στους 7 και το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με (16-23) , υπέρ των φιλοξενούμενων. 

Στη 2η περίοδο οι Ρώσοι ήταν καλύτεροι και κατάφεραν να προηγηθούν με 39-33 στο 17' , με τον Λάρκιν όμως να παίρνει φωτιά στα τελευταία 3 λεπτά του πρώτου μέρους και να βάζει μπροστά στο σκορ την ομάδα του με 41-44 (αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου). 

Η ΤΣΣΚΑ ήταν καταιγιστική στην 3η περίοδο και με ένα τρομερό ξέσπασμα του Χάκετ κατάφερε να προηγηθεί με 15 πόντους διαφορά (59-44) στο 25'. Ο Γιακούμπ Σεκίζκο που ήταν σήμερα ο προπονητής της Εφές (λόγω της απουσίας του Εργκίν Αταμάν) , κάλεσε time out μετά το 59-44 , φώναξε στους παίκτες του , τους εμψύχωσε και αυτοί βγήκαν με άλλο αέρα στο παρκέ και κατάφεραν να μειώσουν μέχρι και στους 7 (64-57) στη λήξη του 3ου δεκαλέπτου.

Οι Τούρκοι επέστρεψαν στο ματς , με το τρίποντο του Μίσιτς για το 69-68 στο 33’. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα η διαφορά κυμαινόταν στη μια κατοχή με μεγάλα καλάθια και απ τις 2 ομάδες. Ο Ντάνιελ Χάκετ με ένα σπουδαίο τρίποντο και φάουλ 13 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της κανονικής διαρκείας έβαλε μπροστά την ρώσικη αρκούδα με το σκορ να πηγαίνει στο 86-84 μετά και την εύστοχη βολή του Ιταλού. Ο Βασίλιε Μίσιτς πήρε την τελευταία μπάλα με 13 δευτερόλεπτα στο ρολόι και με εύστοχο lay-up ισοφάρισε σε 86-86 και έστειλε το ματς στην παράταση. 

Η ΤΣΣΚΑ προηγήθηκε με 4 πόντους (91-87) 3:30 λεπτά πριν το τέλος του έξτρα - πενταλέπτου με τρίποντο του Γκριγκόνις , αλλά η  Εφές γύρισε και πάλι το σκορ με τεράστια σουτ του Μπομπουά και με μια εύστοχη βολή του Σιμόν πήγε τη διαφορά στο +4 υπέρ της. Ο Γκριγκόνις με τρίποντο μείωσε στον 1 πόντο (97-98) με 32' δευτερόλεπτα να απομένουν. Η Εφές με καλή άμυνα και μια εύστοχη βολή του Μπομπουά στο τέλος κατάφερε να πάρει τη σπουδαία νίκη με 97-99. 

 

Εξαιρετικοί για την ΤΣΣΚΑ ο καυτός Ντάνιελ Χάκετ με 31 πόντους , ο Γκριγκόνις με 20 και ο Κλάιμπερν με 19. Μοιραίος ο Σβεντ με πολλά κρίσιμα άστοχα σουτ στα τελευταία λεπτά. Οι Ρώσοι έχασαν την ευκαιρία να πατήσουν 4άδα και έμειναν στη 5η θέση της βαθμολογίας με συνολικό ρεκόρ 13-9. 

 

Από πλευράς νικητών , κορυφαίοι ήταν ο Λάρκιν με 26 πόντους , 5 ριμπάουντ και 9 ασίστ και ο Μπομπουά με 22 πόντους και 7/13 τρίποντα. Ο Γάλλος ήταν πάντα εκεί για την ομάδα του πετυχαίνοντας μεγάλα σουτ στο τέλος. Ο Μίσιτς με 16 πόντους δεν ήταν και στο καλύτερο βράδυ του ενώ εξαιρετικός επίσης ήταν ο Μπράιαντ Ντάνστον με 12 πόντους , 3 κλεψίματα και 2 τάπες. 11-11 το συνολικό ρεκόρ των Τούρκων που βρίσκονται πλέον στην 8η θέση , έχοντας και ένα ματς λιγότερο από Μπάγερν και Μονακό που έχουν ισάριθμες νίκες.