ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

3 October, 2023 - 16:01

Categories: 

Λιόλιος για Σπανούλη: «Είναι λίγο αστείο να λέω ‘Βασίλη, καλωσήρθες’, γιατί εδώ ήσουν πάντα»

Ο Βαγγέλης Λιόλιος μίλησε για την προσφορά του Βασίλη Σπανούλη στην Εθνική, κατά την παρουσίασή του ως νέου προπονητή της «γαλανόλευκης». Ο πρόεδρος της ΕΟΚ μίλησε για τη νέα σελίδα που ανοίγεται για την Εθνική, τονίζοντας πως ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να κρατήσει το τιμόνι της ομάδας.

«Είναι μια πάρα πολύ σημαντική στιγμή. Πρέπει να ευχαριστήσω ως πρόεδρος της ΕΟΚ τον κ. Ιτούδη για όλη τη βοήθεια, συνεισφορά και προσπάθεια αυτά τα δύο χρόνια στην Εθνική ομάδα. Πρέπει να ευχαριστήσω και τον κ. Μανωλόπουλο, αλλά και όλο το υπόλοιπο σταφ για την αγάπη και την αφοσίωση. Αποφασίσαμε από κοινού να σταματήσει η συνεργασία μας, λίγο πρόωρα, αλλά από την πρώτη στιγμή ήταν η απόφασή μας να δώσουμε τη θέση στον Βασίλη Σπανούλη. Η Εθνική ομάδα κρίνεται ως μια διετία, είχαμε δύο διαφορετικά στοιχεία, στο Ευρωμπάσκετ και στο Παγκόσμιο. Δεν είχαμε αγωνιστική επιτυχία, αλλά δύο ποιοτικά στοιχεία. Την πρώτη χρονιά είχαμε συστράτευση και στη δεύτερη είχαμε ομόνοια, σύνολο, ομάδα. Η σκέψη μας ήταν ότι για να πάμε στο επόμενο στάδιο χρειαζόμασταν και συστράτευση και ομόνοια. Οικογένεια. Η Εθνική ομάδα εκπροσωπεί όλους μας, είναι πάνω από όλους μας», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ο καταλληλότερος προπονητής για αυτή τη θέση είναι ο Βασίλης Σπανούλης. Η Εθνική ομάδα έχει ανάγκη να παρουσιαστεί όπως στο παρελθόν. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που σε αυτή τη νέα προσπάθεια θα ηγείται ο Βασίλης. Όλοι μας, συστρατευμένοι και μονιασμένοι πρέπει να εκπροσωπούμε ένα ολόκληρο έθνος. Είναι λίγο αστείο να λέω ‘Βασίλη, καλωσήρθες’, γιατί εδώ ήσουν πάντα. Πάντα ήταν στρατιώτης της Εθνικής ομάδας, από χθες είναι στρατηγός. Αυτά που ονειρευόμαστε για την Εθνική ομάδα είμαι σίγουρος πως θα τα ζήσουμε με τον Βασίλη».

Σε ερώτηση για το αν είχε σκεφτεί να αναθέσει νωρίτερα τα ηνία της Εθνικής Ανδρών στον Βασίλη Σπανούλη, ο Βαγγέλης Λιόλιος απάντησε: «Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Κάποια πράγματα πρέπει να γίνονται στον κατάλληλο χρόνο και τώρα είναι ο κατάλληλος χρόνος. Αν μου λέγατε να ξαναγράψω την ιστορία, θα έλεγα πως όλοι κάνουμε τα ίδια πράγματα για να επιστρέψουμε στο σήμερα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι είμαστε εδώ σήμερα και ομοσπονδιακός προπονητής είναι ο Βασίλης Σπανούλης. Ελπίζουμε να είναι για πολλά χρόνια, αυτή είναι η διάθεση και η θέλησή μας. Δεν ξέρω αν θα είμαι εγώ, αλλά ελπίζω να είναι εδώ ο Βασίλης και να λέμε ότι αυτή η Εθνική ομάδα είναι η ομάδα μας, όλων των Ελλήνων».

Σε ερώτηση για το αν είναι άλμα να εμπιστευτεί τον Βασίλη Σπανούλη που έχει μικρή εμπειρία ως προπονητή, απάντησε: «Είμαι σίγουρος για τον Βασίλη, όχι άλμα δεν είναι αλλά αναγκαιότητα. Είμαι ήρεμος και σίγουρος και νιώθω ότι έτσι αισθάνονται όλοι οι Έλληνες. Με τον Βασίλη όταν μιλήσαμε από την πρώτη στιγμή μού είχε κάνει εντύπωση ένα πράγμα. Η ματιά του ήταν καθηλωτική. Δεν έχει πολλές φορές το τι λέμε, αλλά πώς».

Για το αν λαμβάνουμε μηνύματα από FIBA για το Προολυμπιακό: «Καταθέσαμε έναν πλήρη φάκελο για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Έχουμε να κάνουμε τέτοια διοργάνωση 16 χρόνια, αν την πάρουμε τελικά. Θα είμαστε χαρούμενοι αν η FIBA μάς κάνει την τιμή και μας τη δώσει, γιατί θα έχουμε και τον επόμενο χρόνο, το 2025, το Ευρωμπάσκετ Γυναικών. Σημαίνει ότι ξαναμπαίνουμε στον χάρτη των μεγάλων διοργανώσεων, γιατί η Ελλάδα χρειάζεται εξωστρέφεια. Στις 15 Νοεμβρίου θα ξέρουμε, δεν είναι εύκολη διαδικασία, γιατί υπάρχουν πολλές υποψηφιότητες. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε ένα από τα τέσσερα τουρνουά. Η ΕΟΚ είναι εδώ ηια να βοηθά την Εθνική ομάδα, πάντα όμως σε ένα σωστό δημοσιονομικά περιβάλλον. Δεν πρόκειται αυτό να επηρεάσει τα οικονομικά της ομοσπονδίας. Η Εθνική ομάδα είναι ο πυλώνας, αλλά υπάρχει το ερασιτεχνικό μπάσκετ, υπάρχουν τα σωματεία και πρέπει να στηρίξουμε για να βοηθηθεί στο μέλλον και η Εθνική ομάδα. Πρέπει να προνοήσουμε για όλα, για έναν άρτιο φάκελο και την οικονομική ουδετερότητα του Προολυμπιακού. Πιστέψτε μου, θα το πετύχουμε. Θέλουμε να ρίχνουμε το μπόλιασμα στις ρίζες, στο ερασιτεχνικό μπάσκετ. Θέλω να πιστεύω πως είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά άλλο αισιοδοξία, άλλο σιγουριά».

O Υπεύθυνος Εθνικών ομάδων, Δήμος Ντικούδης , ανέφερε: «Ευχαριστούμε τους προπονητές που εργάστηκαν την προηγούμενη διετία. Αλλάζουμε σελίδα. Τον Βασίλη τον χαρακτηρίζει ένα μεγάλο πάθος για το μπάσκετ και τη διάκριση. Είναι ένας άνθρωπος που πιστεύουμε πως θα μας οδηγήσει σε επιτυχία στους μεγάλους στόχους που έχουμε. Θέλω να του ευχηθώ καλή επιτυχία».

Ο General Manager Εθνικής Ανδρών, Νίκος Ζήσης, είπε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Δημήτρη Ιτούδη και τον Σωτήρη Μανωλόπουλο, όπως και τα υπόλοιπα μέλη του σταφ, για την εργατικότητα και την αφοσίωσή τους. Με τον Βασίλη αρχίσαμε μαζί στο Ευρωμπάσκετ Εφήβων του 2000. Ζούμε μια ιστορική μέρα. Είμαι συγκινημένος, ξέρετε όλοι τη σχέση μας. Όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει ο Βασίλης για το ελληνικό μπάσκετ και την Εθνική ομάδα. Θεωρώ πως είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Θα εμπνεύσει όλους τους ανθρώπους και κυρίως τους παίκτες. Όλοι εμείς στην ομοσπονδία θα είμαστε αρωγοί», είπε