ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

4 October, 2023 - 21:10

Categories: 

Λουτσέσκου: «Υπάρχει ισχυρό κίνητρο, να παίξουμε με σωστή νοοτροπία»

Τη σωστή νοοτροπία που θα πρέπει να επιδείξει η ομάδα του, ανέδειξε ως το βασικό συστατικό για τη νίκη απέναντι στην Άιντραχτ ο Ράζβαν Λουτσέσκου.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αυριανής αναμέτρησης, μίλησε για την κατάκτηση της ομάδας του, τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσει του Γερμανούς, τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει, αλλά και την ενσωμάτωση των νέων ποδοσφαιριστών στο ρόστερ.

Αναλυτικά:

Για το αυριανό παιχνίδι και την κατάσταση της ομάδας: «Σε αυτή τη φάση, κάθε ποδοσφαιριστής έχει κίνητρο και αυτοπεποίθηση και έτσι, μπορείς να προσπεράσεις το οτιδήποτε. Η ομάδα βλέπω ότι είναι καλά, χθες είχαμε το χρόνο έστω και για λίγο -καθώς δεν πέρασαν πολλές ώρες από το τελευταίο ντέρμπι- να προπονηθούμε όλοι μαζί. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο αυτό και γενικότερα, από την αρχή της σεζόν μέχρι σήμερα, βλέπω την ομάδα να κινείται συνεχώς μπροστά κι αυτό περιλαμβάνει και το αυριανό παιχνίδι»

Για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η Άιντραχτ: «Ο σεβασμός θα πρέπει να υπάρχει πάντα, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Αν δεν το κάνεις, είναι το πρώτο βήμα προς την αποτυχία. Την ίδια στιγμή θα πρέπει να μπαίνεις στο γήπεδο με αυτοπεποίθηση για την ομάδα σου και για την δουλειά και την προετοιμασία που έχεις κάνει γι’ αυτό το παιχνίδι. Οι παίκτες μας ξέρουν πολύ καλά τι αντιπροσωπεύει ο αντίπαλος. Η Άιντραχτ, δεν είναι καθόλου εύκολος αντίπαλος. Βρίσκεται σε μία κατάσταση στην οποία δεν κερδίζει εύκολα, είναι μία νεανική ομάδα με ενθουσιασμό κι ενδεχομένως οι παίκτες της να οδηγούνται σε μερικά λάθη, ωστόσο, είναι μία καλή ομάδα με ποιότητα. Στο ποδόσφαιρο, δεν κερδίζει πάντα η ομάδα που στα δεδομένα είναι καλύτερα. Θα πρέπει να παίξουμε με σωστή νοοτροπία, να κυριαρχήσουμε στο παιχνίδι όταν θέλουμε, να αντιδράσουμε όταν χάσουμε τη μπάλα και να εκμεταλλευτούμε την κάθε στιγμή.

Για την ομάδα του και τις αλλαγές: «»Αρχικά δε θέλω να πω ότι υπάρχει ροτέισον. Έχω ένα σύνολο παικτών που θέλω να χρησιμοποιήσω. Θέλω να το εκφράζω -εγώ προσωπικά- σαν την χρησιμοποιίση του ρόστερ. Η πνευματική φρεσκάδα είναι πολύ σημαντική για αυτά τα παιχνίδια. Θα πρέπει να αναζητούμε λύσεις και παίκτες που το έχουν αυτό. Είναι πολλά τα συναισθήματα, οι πληροφορίες που πρέπει να επεξεργαστούν οι παίκτες κι αν δεν έχεις αυτή την πνευματική φρεσκάδα ρισκάρεις να μην έχεις τις σωστές αντιδράσεις και να μη κινείσαι σωστά στο γήπεδο. Ο καθένας θα πρέπει να κληθεί να καταλάβει αυτές τις επιλογές και τον τρόπο με τον οποίο γίνονται. Αν επιμένει να μην το κάνει, αυτόματα θα βγάλει εκτός τον εαυτό του, γιατί δε θα μπορεί να το ακολουθήσει αυτό.

Υπάρχουν και τα ατομικά χαρακτηριστικά και η ποιότητα που πρέπει να φέρουμε σε κάθε παιχνίδι. Ο Αντρέ, είναι το απόλυτο παράδειγμα. Είναι ο κορυφαίος των κορυφαίων, αλλά δεν μπορεί δυστυχώς να παίζει σε όλα τα παιχνίδια και θα πρέπει να διαλέξουμε τα παιχνίδια που θα παίξει και θα μας βοηθήσει με την ποιότητά του. Το ποδόσφαιρο και το πώς διαμορφώθηκε μετά τον Covid, είναι μία ακόμη παράμετρος. Μπορείς σε κάποια φάση του ματς να αλλάξεις 5 παίκτες και να δώσεις ώθηση στην ομάδα σου. Είναι πολύ σημαντικό και είναι στο χέρι των παικτών να καταλάβουν ότι δεν είναι πρόβλημα το να μείνουν στον πάγκο. Αν το κατανοήσουν αυτό, είναι ένα όπλο στα χέρια κάθε ομάδας.»

Για το πώς θα προσεγγίσει το αυριανό παιχνίδι, δεδομένων των αποτελεσμάτων της Άιντραχτ: «Μακάρι το ποδόσφαιρο να ήταν τόσο εύκολο και να ξέραμε τα πάντα μέσα από τις στατιστικές αναλύσεις. Η Bundesliga είναι από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα. Η αλήθεια είναι πως το ελληνικό πρωτάθλημα είναι επίσης δύσκολο, μπορεί να μην είναι στα καλύτερα, αλλά είναι δύσκολο. Χαρακτηρίζεται κυρίως από τις αμυντικές προσεγγίσεις των αντιπάλων. Όποια ομάδα κι αν κοιτάξεις θα δεις ότι έχει στοιχεία, η Λαμία, ο ΟΦΗ, ο Αστέρας, ο ΠΑΣ είναι ομάδες που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα. Το να παίζεις με αυτές τις ομάδες δεν είναι εύκολο. Όσον αφορά στον αντίπαλο, δεν έχει σημασία το πόσα γκολ βάζουν ή δέχονται. Τα παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα μπορεί να μας δώσουν κάποια συμπεράσματα, αλλά υπάρχει ένα γενικότερο πλάνο που θα πρέπει να βγάλουμε εις πέρας εμείς για να συνεχίσουμε.»

Για την ενσωμάτωση των νέων παικτών: «Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα στο πνευματικό κομμάτι. Το αν συμφωνώ βέβαια, είναι τελείως διαφορετικό με το αν πρέπει να τους πιέσουμε να μπουν σε μία διαδικασία για να ενσωματωθούν όσο πιο σύντομα γίνεται. Είναι πολύ διαφορετικό να έρχονται οι παίκτες σε ένα σημείο της χρονιάς με παιχνίδια κάθε 2-3 ημέρες. Παίζουμε ένα ματς την Κυριακή και τη Δευτέρα και την Τρίτη κάνουμε προπόνηση με 11-12 παίκτες. Την Τετάρτη προπονούμαστε όλοι μας με χαμηλή ένταση γιατί παίζουμε την Πέμπτη και έτσι, το ίδιο ισχύει και μετά.

Έχουμε πάλι την Παρασκευή και το Σάββατο δύο προπονήσεις με παίκτες που δεν έπαιξαν, χαμηλής έντασης, μία μέρα πριν το παιχνίδι και αυτόματα δεν υπάρχει μία φυσιολογική διαδικασία. Το θεμιτό είναι να έρχονται οι παίκτες στην αρχή της προετοιμασίας. Είναι σημαντικό και να αντιληφθούν το πρωτάθλημα. Στην Ελλάδα υπάρχουν πέντε μεγάλες ομάδες και στα πρωταθλήματα που ήταν, ενδεχομένως να μη συνέβαινε αυτό. Εδώ είναι διαφορετικά τα πράγματα. Οι παίκτες εχουν την ατομική ποιότητα, όπως ο Ντεσπόντοφ που μας έδωσε το γκολ και ουσιαστικά, τη νίκη κόντρα στην Ελσίνκι.

Αν με ρωτάτε το πότε θα έχουν ενσωματωθεί οι παίκτες απόλυτα, θα σας πω τον Ιανουάριο. Μιλάω για μία συνολική ενσωμάτωση των παικτών και μεταξύ τους. Ο Μεϊτέ, είχε ένα δύσκολο καλοκαίρι, προπονούνταν μόνος και είναι τελείως διαφορετικό το να παίζει κάθε 2-3 ημέρες. Ο Οζντόεφ είχε -επίσης- ένα περίεργο καλοκαίρι, πίεζε να φύγει ήταν εκτός-εντός και ήρθε σε ένα σημείο που παλεύαμε για την πρόκριση. Ο Ντεσπόντοφ ξέρετε πότε ήρθε, πήγε κατευθείαν στην Εθνική. Οι παίκτες πρέπει να αντιλαμβάνονται το τι πρέπει να κάνουμε, αλλά πέρα από την κατανόηση, το θέμα είναι να εφαρμόσουν και πρακτικά μέσα στο γήπεδο αυτά που λέμε. Το ίδιο ισχύει και για τον Σαμάτα.»

 

Ομάδα: